Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Govardhana-pūja, Édességfesztivál Krisna-völgyben

“Ezt a fesztivált, amelyet “annakúta” ceremóniának is neveznek, Kárttika (október-november) hónapban ünneplik a Dipávalí utáni napon. Krisna esernyőként emelte fel a Góvardhana-hegyet, hogy megvédje Vrindávana lakóit Indra pusztító eső formájában megnyilvánuló haragjától. Nanda Mahárádzsa és Vrindávana lakói Krisna tanácsára az áldozatra szánt felajánlásokat nem Indrának, hanem a Góvardhana-hegynek ajánlották fel, amit aztán végül Krisna fogyasztott el. Indra haragjában el akarta pusztítani Vradzsa minden lakóját, de Krisna csodálatos elrendezése meghiúsította tervét. Góvardhana-púdzsa napján India legtöbb templomában hatalmas mennyiségű pompás ételt készítenek erre az alkalomra, amit aztán kiosztanak az embereknek. Tiszteletüket kimutatva a zarándokok körbejárják a Góvardhana-hegyet, és hódolatukat ajánlják neki.

Fotók: Garamvári Gábor

0 Tovább

Katona József Színház: A végítélet napja

Hudetz, a kötelességtudó állomásfőnök egyetlen elkésett mozdulatával szörnyű vonatszerencsétlenség okozója lesz. A mindig rosszindulatú pletykák nyomán ítélkező, az igazsággal szembenézni képtelen falubeliek kivetik maguk közül a lelkiismeretével küzdő Hudetzet. Történet a bűnről, a büntetésről és a bűnhődésről, a harmincas évekből, Ödön von Horváth különös nyelvezetével, finom humorával és lenyűgöző kisember-portréival.

Bemutató: 2013. október 19.


A többi kép pedig itt: Garamvári Gábor Photography

0 Tovább

Örkény Színház: A Kék Angyal

Osvány tanár úr a kisváros gimnáziumában tanít, évtizedek óta. Homérosszal kel, Schillerrel fekszik. Magától értődő módón a diákok, a tanárok, sőt, valaha volt tanítványai  – az egész város – Posványnak csúfolja. Eszelősen keresi az alkalmat, hogy tanítványait végre „elkapja”. Bosszúszomjasan lesi ellenfelét – vagyis az egész világot. A Kék Angyal azonban mindent megváltoztat. A Kék Angyal, ahová a diákok járnak. Posvány utánuk ered. A Kék Angyalba, ahol fellép a Lola.

 

A KÉK ANGYAL avagy Egy zsarnok vége

Heinrich Mann Professor Unrat című regénye nyomán írta:

Gáspár Ildikó

 

Osvány, gimnáziumi tanár, csúfnevén Posvány  Gálffi László

Fröhlich Lola, művésznő     Szandtner Anna

Lohmann, diák      Polgár Csaba

Von Erztum, diák      Vajda Milán

Kieselack, diák       Ficza István

Kiepert, artista a Kék Angyal bárban    Znamenák István

Guste, Kiepert felesége, szintén artista   Takács Nóra Diána

Hedvig, színésznő      Takács Nóra Diána

Rindfleisch cipészmester     Baksa Imre

Rindfleischné       Takács Nóra Diána

Polgármester       Baksa Imre

Fürwahr iskolaigazgató     Znamenák István

Helsig ügyész       Epres Attila

Kalt bíró       Debreczeny Csaba

Dóra, a Polgármester felesége    Ficza István

Edith, Helsig ügyész felesége     Polgár Csaba

Kühl lelkész       Mácsai Pál

Müller ügyvéd       Némedi Árpád mv.

Lorenzen borkereskedő     Vajda Milán

a Városi Színház pénztárosa     Mácsai Pál

Helga, széplány      Polgár Csaba

Hajóskapitány       Némedi Árpád mv.

Steinwart, őr a Hunok sírjánál    Csire Zoltán

Bírósági jegyző      Horváth Éva

Pincér        Csire Zoltán

Pincérnő       Takács Nóra Diána

Díszlet: Gothár Péter 

Jelmez: Izsák Lili, Szlávik Júlia

Zene: Kákonyi Árpád

Dalszövegek: Kiss Judit Ágnes

Világítástervező: Pető József

Szcenikus: Tóth Kázmér

Maszk: Vég Attila 

Dramaturg: Gáspár Ildikó

Súgó: Horváth Éva

Ügyelő: Berta Tamás Gergely

Rendezőasszisztens: Sós Eszter

Rendező: Gothár Péter



A többi kép pedig itt: Garamvári Gábor Photography

0 Tovább

Bosznia-Dalmácia. Kultúrák kölcsönhatása

Az iszlám és a keresztény kultúrák határvidékén járunk. Különleges világ ez, ahol bármi megtörténhet. Bármikor előfordulhat, hogy megjelenik Mária és üzenetet küld, aztán kis idő elteltével a Neretvába robbantanak egy több száz éves hidat, közben Olimpiát rendeznek, aztán muszlimok és gyaurok együtt védenek egy várost egy etnikai háborúban. Nehezen megfogható történetek lappanganak az itt élő emberek szívében. Mit gondolnak minderről, hogyan képzelik a jövőjüket egy Európán belül is teljesen szétszabdalt területen. Pár nap alatt ez végképp nem kideríthető, talán csak érzéseinkre hagyatkozhatunk… Nyugalmat és békét, pár évig biztosan. És hogyan lehetne ezt visszaadni? Erre épült az ötlet, egy újabb kultúrát hívva segítségül, elkészült ez az anyag, ami csendről, és a magunkba mélyedésről szól. Álljunk meg egy pillanatra, ne kapkodjunk, mélyedjünk el a gondolatainkba, és sok mindent máshogy fogunk látni. Magánemberként azt mondanám (persze tudom, hogy kevesen engedhetik meg maguknak ezt a luxust), hogy minden kép után csukjátok be a szemeteket és pár másodpercig hagyjátok a gondolataitokat szárnyalni… Szerintem megéri, egy ennél sokkal izgalmasabb utazásban lesz részetek!! Szóval jó szórakozást!
És nem felejtem az egyik legfontosabbat: Köszönöm Zórának a segítséget!

Garamvári Gábor Photography

0 Tovább

Katona József Színház / Szputnyik Hajózási Társaság: Anamnesis

Róbert Júlia – Bodó Viktor: Anamnesis

Kórelőzmény, kórkép, kórtörténet. A Katona József Színház és a Szputnyik Hajózási Társaság közös előadásában a magyar egészségügy jelenlegi helyzetét próbáljuk feltérképezni. Tesszük ezt úgy, hogy a nézőket is bevonjuk az alkotófolyamatba, és közös játékra hívjuk. Arra kérjük őket, hogy írják meg nekünk saját tapasztalataikat betegséggel, egészséggel, kórházakkal, ellátással kapcsolatban. Akár az egészségügyi dolgozók, akár a betegek oldaláról nézve. Lehet ez humoros, tragikus, tragikomikus, felemelő, elgondolkoztató, kétségbeejtő, hihető, hihetetlen.

A teljes képanyagért kattints a képre:

 Fotók: Garamvári Gábor


Nincs előre megírt színdarab, csak mindannyiunk személyes élményei: tipikus helyzetek, abszurd képek, meglepő fordulatok. Ezeket szerkesztjük össze, ezekből születnek majd jelenetek, dalok, videóbejátszások. Nem ítélkezni akarunk, csak felmutatni.

Az Anamnesis - a Katona József Színház és a Szputnyik Hajózási Társaság koprodukciójában - a magyarországi egészségügy helyzetét dolgozza fel nézők által beküldött történetek és különböző szakterületeken dolgozó orvosok előadásai alapján. Érdekesség, hogy a produkció szereplői terepgyakorlaton vettek részt: Szirtes Ági, Hajduk Károly, Kovács Lehel, Tóth Simon Ferenc az Országos Mentőszolgálat eset- és rohamkocsiján, Hay Anna az I. számú Belgyógyászati Klinika nappali és éjszakai ügyeletén, Fábián Gábor az Oltalom Alapítvány hajléktalan kórházában, Mészáros Béla a Honvéd Kórház Baleseti Ügyeletén, Pálos Hanna a Magyar Hospice Alapítvány önkéntesei mellett, Lajos András egy teljes körű menedzserszűrés vizsgálatain, Czukor Balázs a Vakok Intézetében, Jankovics Péter az autizmus problémáival foglalkozó Korai Fejlesztő Központban töltött néhány napot az előadás jeleneteibe, karaktereibe beépíthető személyes benyomásokat és tapasztalatokat gyűjtve. A két társulatból szinte mindenki részt vett boncoláson a 2. számú Patológiai Intézetben.

Zenés, abszurd és rettentően humoros, pergő ritmusú, komolyan átgondolt, komolytalan előadásunk remek színészi alakításokkal, döbbenetes háttérmunkával és lenyűgözően laza rendezéssel olyan témát vizsgál, amely mindenkit nagyon mélyen érint. Betegség. Halál. Gyógyulás. Egy barátunk vagy rokonunk elvesztése. Egy váratlan tragédia. Az egészségügy anomáliái. Korrupció. Reklám. Halálbiznisz. Vér és boncolás. Elcsigázott, ébrenléti rekordokat döntögető egészségügyi alkalmazottak. Átvert betegek. Műhibák. Csodákat véghezvivő orvosok…

Bemutató: április 27.

0 Tovább

KoMa Társulat: PRÓFÉTÁK

Slawomir Mrożek
nyomdokaiban...
PRÓFÉTÁK
Kerényi Grácia fordításának felhasználásával

Bemutató: 2012. április 26. csütörtök
További előadás: április 27. péntek

Helyszín: Koma Bázis: 1158 Budapest, Ady Endre u. 31-33.

Az emberiség utolsó vacsorája, előadással.
Az este ára: normál vagy kedvezményes jegy (diák/nyugdíjas, csoportos, stb.)  + a vacsora, aminek az ára 900 Ft.
A vacsorát kizárólag az előadás előtti napokban tudják megrendelni, az előadás napján már nem.
A vacsorázókat 18.45-re várjuk, a normál jeggyel érkezőket pedig a megszokott időben, 19.30-ra.

Grátisz: az aulában Mrożek karikatúra kiállítás. Köszönet a Lengyel Intézetnek!

A teljes képanyag megtekintéséhez kattints a képre:

Fotók: Garamvári Gábor

Szereplők elhalálozási sorrendben:
Első Próféta, aki ezerévente születik -  Szabó Vera
Második Próféta, aki szintén ezerévente születik - Huzella Júlia m.v.
Menyhért, aki pont az egyik király a háromból - Mohai Tamás
Boldizsár, a három királyból pont az egyik - Fekete Zsolt
Régens, aki nem parancsol - Horváth Illés m.v.
Héte, a megoldás többnyire - Lass Bea

Jelmez-látvány: Sinkovics Judit
Jelmezkivitelező: Borbás Gergő
Fény: Mervel Miklós
Vacsora: Lakatos Erika
Elrendezte: Vékes Csaba

Az önpusztító emberiség a halálkanyarba érkezett. Végső reményként a megmentő elérkezését várja... Majd eljön hozzá az, akire apái, ősapái és ősapáinak ősapái is vártak. Nos, mindenki békésen hátradőlhet, hisz a Próféta megérkezett… Azaz, a Próféták... Ugyanis ketten érkeznek.
Összehívják hát a mindent eldöntő tanácsot: a három királyokat, akik köztudottan legjobb felismerői a valódi Prófétának. Hosszas tanácskozás után eldöntik, mi mentené meg az emberiség további sorsát. A megoldás egyszerű: az egyik prófétát likvidálni kell, és akkor újra zöld az út a Paradicsomba.
A tét nem kisebb, minthogy a Kánaán jön el... vagy az Apokalipszis!
Önök mit tippelnek? /A fogadóirodák 1.25 szorzóval adják a Kánaánt, és 1.75-el az Apokalipszist - ha ez segít a döntésben./

 

Támogatók: XV. kerületi Önkormányzat, Summa Artium, Polgár Krisztina Emlékalap, FÜGE, Lengyel Intézet

0 Tovább

Katona József Színház, Kamra: Virágos Magyarország

Vinnai András – Kovács Dániel: Virágos Magyarország

 

Ma este egész Magyarország Tunyándra egy kis alföldi falucskára figyel, hiszen itt ér véget a nagyszabású ünnepségsorozat, a SZÍVÜNK (Szent István Vándorünnep Nemzeti Kincseinkből). Nyulassy Viola helybéli virágkötőt egy csodálatos virágszobor megalkotására kérték fel a záróünnepség alkalmából, melyre visszatér szülőfalujába Szigeti Jácint is, Viola egykori szerelme, jelenlegi vidékfelemelési kormánybiztos. Hamarosan kiderül, hogy Tunyándon semmi sem a tervek szerint megy, ám összefogással végül sikeresen győzedelmeskedik az igazság, és minden hű szív megleli párját.

A magyaros dallamok, a megható és tanulságos történet, az operett csillogó világa minden magyar keblet megdobogtat. Könnyes szemekkel, arcunkon mosollyal fogunk felkelni székeinkből a három felvonásnyi felhőtlen szórakozás után.

Bemutató: április 26.


A teljes képanyagért megtekintéséhez kattints a képre:

Fotók: Garamvári Gábor

Nagyoperett három felvonásban

SZIGETI JÁCINT, vidékfejlesztési kormánybiztos Ötvös András
NYULASSY VIOLA, virágkötő Ónodi Eszter
DREVENKA NORBI, személyi asszisztens Tasnádi Bence e.h. TEVA ösztöndíjas
KOVÁCS RÓZSI, néptáncoktató Pálmai Anna
BÖLCSŐ SÁNDOR, vállalkozó Elek Ferenc
BÖLCSŐ NIKOLETTA, a lánya Borbély Alexandra e.h. TEVA ösztöndíjas
NYULASSYNÉ IBOLYA, polgármester Bodnár Erika
NYULASSY PISTA, a fia Kocsis Gergely
HAJMÁSI B. PÉTER, polgárőr Rajkai Zoltán
KÖZMUNKÁSOK MINDENKI
Zene Kákonyi Árpád, Matkó Tamás
Dalszöveg Máthé Zsolt
Dramaturg Radnai Annamária, Szabó-Székely Ármin e.h., Boronkay Soma e.h.
Asszisztens Budavári Réka
Írta Kovács Dániel és Vinnai András
Rendező Kovács Dániel


0 Tovább

Erdély a mobilfotózás eszközével

Erdélyről minden évben a káprázatosabbnál káprázatosabb képek készülnek. Sok szempontból már nem is lehet felülmúlni a régi nagyok fényképeit. Mellette talán álszentség is azt hinni, hogy ugyanazt találjuk itt mint évtizedekkel ezelőtt, mivel hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy Erdély is fejlődik és halad a modern technika révén. Ezért nem is volt célom felülmúlni bárkinek is a képét, inkább csak kísérleteztem, hogy milyen arcát mutatja, ha egy mobiltelefont fordítunk feléje, mint az egyik legmodernebb fényképkészítő eszközt.

Ha kíváncsi vagy az eredményre, akkor kattints a képre, és irány a többi kép...

Fotók: Garamvári Gábor

0 Tovább

Színház- és Filmművészeti Egyetem: Szép Ernő: Isten madárkái

A IV. éves bábszínművész osztály vizsgaelőadása

ÓDRY SZÍNPAD

Bemutató: 2012. április 3. (kedd) 19 óra, Padlás

 

Szép Ernő:

Isten madárkái

zenés díszpintyek a szénszünetben -

 

Szereplők:

 

Fini: Mórocz Adrienn

Hörömpőné: Andrusko Marcella

Kricsala Vencel, Süketnéma bagoly: Ivanics Tamás

Öreg hölgy: Eke Angéla

Démon: Bohoczki Sára

Mimi, Csirke, Diogenész, Kisdiák 2.: Szolár Tibor

Lulu, Tomika, Kisdiák 1., Karszalagos: Márkus Sándor

Papagáj: Czupi Dániel

Énekesmadár: Makra Viktória

 

Díszlet: Csunderlik Péter, Máthé Zsolt 

Jelmez: Héricz Anna

Zene: Nyitrai László 

Koreográfia: Murányi Zsófia

Smink: Bambi Katalin Láng

 

Rendező: Máthé Zsolt 
Szinkronrendező: Bereczki Csilla (e.h.)

Osztályvezető tanár: Meczner János és Csizmadia Tibor

 

Az Isten madárkái Szép Ernő egyfelvonásosa, amely egy budai díszmadár-kereskedésben játszódik az 1930-as évek elején. „Minden madár társat választ”, ám Fini, a jóforgalmú madárbolt tulajdonosnője, és egy titokzatos úr, aki minden nap benéz a kirakaton át egy félórára, idáig még elmulasztották megejteni a párválasztást. Hörömpőné, Fini barátnéja, felhívja a két árvamadár figyelmét a páros élet szépségeire, majd zsarnoki rafinériával el is éri, hogy Fini és titokzatos úr randevúzzanak. Közben különféle figurák jönnek-mennek az üzletben. Zajlik az élet.

Az előadásban feltűnő alakok egyben a madárüzlet díszmadarai is. Elhangoznak megzenésített Szép Ernő-vers, -kuplé és haikurészletek. Az álom a valóság: a kanál elhajlik - a kalitka kinyílik.


Fotók: Garamvári Gábor


A teljes képanyagért kattints a képre:


Fotók: Garamvári Gábor

 

Támogatók: NEFMI, NKA, Polgár Krisztina Emlékalap

0 Tovább

Szépművészeti Múzeum: A fotóművészet születése

A fotóművészet születése

A piktorializmustól a modern fotográfiáig (1889-1929)

Szépművészeti Múzeum 2012. március 30. – július 1.

A Lélek és Test, valamint a Hervé 100 című nagysikerű tárlatok után egy újabb fotóművészeti kiállításnak ad otthont a Szépművészeti Múzeum. A március végén nyíló, A fotóművészet születése - A piktorializmustól a modern fotográfiáig című tárlaton látható, fotográfiák döntő többsége a piktorializmus első nagyhatású publikációjától (1889) a Film und Foto kiállításig (1929) terjedő időszakban készült alkotásokkal mutatja be azt a változást, melyet a piktorialista fotóművészet és a modern fotográfia között – közel 40 év alatt – zajlott le. A több mint tíz kölcsönző intézmény közreműködésével létrejövő kiállítás nemzetközi szinten ad átfogó képet a korszak fotográfiai változásáról. Az osztrák, német, francia, angol és amerikai fotográfusok – többek között Alfred Stieglitz, Edward Steichen, Man Ray - mellett a korszak valamennyi kiemelkedő magyar fényképészének - André Kertész, Moholy-Nagy László, Pécsi József és Balogh Rudolf - műve is szerepel a több mint 200 művet bemutató tárlaton.

A teljes képanyagért kattints a képre:

Fotók: Garamvári Gábor

0 Tovább

Belvárosi Színház - Orlai Produkciós Iroda: John Murrell: Az isteni Sarah

 

John Murrell: A z   i s t e n i   S a r a h

 Fordította: Zöldi Gergely

 SARAH BERNHARDT- Vári Éva

 GEORGES PITOU- Gálffi László

 Díszlet-jelmez: Csík György

Grafika: Pálfalvi Lukács

Rendezőasszisztens: Jánoska Zsuzsa

 Rendező: Hargitai Iván

 Producer: Orlai Tibor

Sarah Bernhardt igazi szent szörnyeteg volt. Zseniális színésznő, a lapok számára mindig pletykákkal szolgáló híresség, szenvedélyesen gátlástalan életimádó. Eljátszott minden korabeli nagy főszerepet, turnéival beutazta a világot, többször járt Budapesten is. Halálos ellensége volt Bernard Shaw, jó barátja Oscar Wilde, plakátjait maga Alphonse Mucha tervezte. A legendák szerint legbensőségesebb viszonyát házi tigrisével ápolta, koporsóban aludt, szerelmi étvágya pedig minden képzeletet felülmúlt.

A közönség rajongott érte, de a kritikusok utálták.

Élete vége felé titkára, a hűséges Pitou tollába diktálja eseményekben gazdag életének történetét, s pillanatokon belül vérre menő szerepjáték kezdődik, sziporkázóan humoros, máskor szívszorító jelenetekkel.

Fotók: Garamvári Gábor

A teljes képanyag megtekintéséhez kattints a képre:

Fotók: Garamvári Gábor

0 Tovább

Radnóti Színház: Georges Feydeau: Bolha a fülbe

Victor Emmanuel Chandebise/Poche      

GAZSÓ GYÖRGY
Raymonde Chandebise SZÁVAI VIKTÓRIA
Carlos Homenides de Histangua SCHNEIDER ZOLTÁN
Lucienne Homenides de Histangua PETRIK ANDREA
Camille Chandebise CSÁNYI SÁNDOR
Doktor Finache SZOMBATHY GYULA
Romain Tournel ADORJÁNI BÁLINT
Étienne FORMÁN BÁLINT eh.-TEVA ösztöndíjas
Antoinette SÁRKÖZI-NAGY ILONA
Baptistin SOMODY KÁLMÁN
August Ferraillon SZERVÉT TIBOR
Olympe Ferraillon KOVÁTS ADÉL
Rugby KLEM VIKTOR
Eugénie

ANDRUSKO MARCELLA eh.

Valamint: DARÓCZI GABRIELLA, KERSELITS NIKOLETT,

KECSKÉS MIHÁLY, TÚRI ATTILA

Dramaturg: Mohácsi István, Hárs Anna

Díszlet: Khell Zsolt

Jelmez: Remete Kriszta

Világítás: Baumgartner Sándor

Zene: Kovács Márton

Ügyelő: Szalai Péter

Súgó: Serfőző Andrea

A rendező munkatársa: Őri Rózsa


Rendező: MOHÁCSI JÁNOS

Bemutató: 2012. március 25. vasárnap 19.00

Fotók: Garamvári Gábor

A teljes képanyagért kattints a képre:

Fotók: Garamvári Gábor

0 Tovább

NEMZETI SZÍNHÁZ: William Shakespeare: HAMLET

NEMZETI SZÍNHÁZ

              A Budapesti Tavaszi Fesztivállal együttműködésben, a IV. Nemzetközi Színházi Fesztivál keretében bemutatjuk:

William Shakespeare:

HAMLET

 

Bemutató: 2012. március 16., péntek 19.00 óra, NAGYSZÍNPAD

Fordította: Nádasdy Ádám

  A teljes képanyag megtekintéséhez kattints a képre


Fotók: Garamvári Gábor

 

Király                                                        MAKRANCZI ZALÁN

Hamlet, az előbbi király fia,

a mostaninak unokaöccse              SZABÓ KIMMEL TAMÁS

Horatio, Hamlet barátja              MÁTYÁSSY BENCE

Polonius                                          RÁBA ROLAND

Laertes, a fia                                          SZATORY DÁVID

Rosencrantz                                          MARTON RÓBERT

Guildenstern                                           HEVÉR GÁBOR

Marcellus                                          FEHÉR TIBOR

Bernardo                                           FARKAS DÉNES

Francisco                                          ELŐD ÁLMOS

Színész, Szellem                            LÁSZLÓ ZSOLT

Színésznő                                          NAGY MARI

Fortinbras, norvég király              LÁSZLÓ ATTILA

Sírásó 1.                                          HOLLÓSI FRIGYES

Sírásó 2.                                          ZNAMENÁK ISTVÁN

Királyné, Hamlet anyja              SÖPTEI ANDREA

Ophelia, Polonius lánya              RADNAY CSILLA

                                         

 

Díszlettervező: Menczel Róbert

Jelmeztervező: Nagy Fruzsina

Dramaturg: Vörös Róbert

Zenei munkatárs: Zságer-Varga Ákos

Rendezőasszisztens: Kolics Ágota

 

 

RENDEZŐ:

ALFÖLDI RÓBERT

 

Sok minden van a Hamletben: politika, erőszak és erkölcs, vita az elmélet és a gyakorlat egyértelműségéről, a végső célokról, az élet értelméről, van benne szerelmi és családi, állami, filozófiai, és metafizikus tragédia, minden, amit csak akartok! S még megrendítő lélektani tanulmány is. És véres cselekmény, és párbaj, meg nagy mészárlás. Van választék bőven. De tudni kell, miért és mivégre választ az ember – írja Jan Kott a lengyel filozófus és Shakespeare-kutató máig érvényes (1965-ben írott) tanulmányában.

Adott egy fiatalember, aki nagyhírű külföldi egyetem hallgatója. Amikor a fiú elindult szülőhazájából, egy boldog, büszke apát, egy szép és szerető anyát és egy virágzó országot hagyott maga mögött. Hazatérve egy szabadságától megfosztott államot talál, élén a despota nagybácsival és saját anyjával. A fiatalember kutatni kezd, és megérti, hogy a legnehezebb feladatot kell magára vállalnia: feltárni és kimondani a jelen múltban gyökerező összes hazugságát.

              „A gyilkos nagybácsi feszült éberséggel figyeli Hamletet. Miért nem akarja kiengedni Dániából? Hiszen jelenléte az udvarban mindnyájuknak kényelmetlen; mindig arra emlékezteti őket, amit szeretnének elfelejteni. Hátha gyanít valamit? Talán jobb, ha nem adunk neki útlevelet s kezünk ügyében tartjuk. Mert Laertesnek kiadja a király az útlevelet. Vagy talán a király szívesen megszabadulna Hamlettől mielőbb, de enged a királyné óhajtásának, aki maga mellett akarja tudni a fiát? S vajon ő, a királyné mit gondol? Vajon bűnösnek érzi magát? Mit tud a királyné? Bevonják ebbe  a nagy játékba Opheliát is. Kihallgatják beszélgetéseit, kifaggatják, elfogják leveleit. Egyszerre alkatrésze a Mechanizmusnak és áldozata is. Hamlet szereti Opheliát. De tudja, hogy figyelik, s komolyabb gondjai is vannak. Ez a szerelem lassan kiszivárog belőle. Nincs számára ebben a világban hely. Hamlet és Ophelia számára egyértelmű: abban a világban, melyben a gonosztett uralkodik, nincs helye a szerelemnek. Mert itt minden érzésre ránehezedik a politika és nincs előle menekülés. A dráma összes szereplőit elkábítja a politika mérgező füstje. Mindig mindenki csak a politikáról beszél. A megtébolyodásig… A Hamlet olyan, mint a szivacs, ha nem stilizálva, muzeálisan játsszák, nyomban magába szívja az adott kort, mindenestül.” (Jan Kott)

              Az előadás szövegét Nádasdy Ádám fordította Harold Jenkins kritikai kiadása alapján.

 

0 Tovább

ÖRKÉNY ISTVÁN SZÍNHÁZ: Henrik Ibsen: Peer Gynt

Henrik Ibsen: Peer Gynt

ÖRKÉNY ISTVÁN SZÍNHÁZ


Peer Gynt, a mihaszna fiú, hol lányokat csábít el, hol a falubelieket szórakoztatja hihetetlen történeteivel. Miután megszökteti a menyasszonyt a menyegzőről, menekülnie kell a család haragja elől, és elalszik az erdőben.

Álma életútnyi utazás a földalatti szörny-birodalomtól a sivatagon át az elmegyógyintézetig. Sodródva-vándorolva keresi és veszti el újra meg újra önmagát, míg útja végén, vénséges vénen érti meg, hogy mindvégig épp az elől menekült, amit keresett.

Szereplők:

              Peer Gynt              Polgár Csaba

              Åse              Kerekes Éva

              Solvejg              Szandtner Anna

Bíró Kriszta

Csuja Imre

Epres Attila

Ficza István e.h. [*]

Für Anikó

Gálffi László

Király Dániel e.h.

Kulcsár Viktória e.h.

Nagyhegyesi Zoltán e.h.

Stefanovics Angéla m.v.

Takács Nóra Diána

Vajda Milán

 

Díszlet:              Izsák Lili              Zene:              Matkó Tamás

Jelmez:              Nagy Fruzsina              Ügyelő:              Berta Tamás

Koreográfus:              Horváth Csaba              Súgó:              Horváth Éva

Világítástervező:              Bányai Tamás              Asszisztens:              Érdi Ariadne

Dramaturg:              Gáspár Ildikó

 

Rendező: Ascher Tamás

Bemutató: 2012. március 17.

Fotók: Garamvári Gábor

A teljes képanyagért kattints a képre:

Fotók: Garamvári Gábor

0 Tovább

Színház- és Filmművészeti Egyetem: KARNYÓNÉ-GYAKORLATOK

A IV. éves bábszínművész osztály vizsgaelőadása

ÓDRY SZÍNPAD

2012. március 14. (szombat) 19 óra

Padlás

 

KARNYÓNÉ-GYAKORLATOK

(Csokonai Vitéz Mihály Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című műve alapján)

 

Játszó személlyek:

Karnyó, egy idős kalmár – Ivanics Tamás
Karnyóné, felesége – Bohoczki Sára
Samu, ezeknek fiok, ki bolondos – Mórocz Adrienn
Boris, szobaleány – Andrusko Marcella
Lázár, boltos legény – Márkus Sándor
Tipptopp, szelepurdi – Fehér Dániel
Lipittlotty, szelepurdi – Fritz Attila
Kuruzs, egy személyben doctor, borbély, alchimista, kéznéző chiromantista, zsibvásáros, drótvonó, poéta, kosárkötő – Spiegl Anna

Tündérek – Eke Angéla, Makra Viktória

Bábmozgatók és zenészek - Czupi Dániel, Fehér Dániel, Hoffer Károly, Mórocz Adrienn, Spiegl Anna, Szolár Tibor
 

Zeneszerző: Selmeczi György
Zongorán kísér: Kemény Gábor

Bábtervező: Hoffer Károly
Jelmeztervező: Tihanyi Ildikó
Dramaturg: Nagy Orsolya (II. éves e. h.)

A rendező munkatársa: Szántó Péter

 

Rendező: Gothár Péter

Osztályvezető tanár: Meczner János és Csizmadia Tibor

 

 

„Vén ugyan, vén a kurvanyja,

De van ezüstje, aranyja,
Amellybe, ha markolhatnék,
Hozzá jobb kedvet mutatnék.”

Írja Csokonai egy helyütt Karnyónéról 1799-es, Csurgón írt darabjában, amelynek középpontjában egy boltos özvegyasszony áll, aki mindenáron férfit akar szerezni magának. A szerző a bohózat álcája mögé bújva mutatja meg korának álságosságát és alakoskodásait. Saját időszakának egyik meg nem értett művét veszi most elő a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábszínművész osztálya Gothár Péter rendezésében, amelyben nem csak a szöveg árnyaltsága, hanem az egész világ kifordítottsága is hangsúlyt kap – mégpedig a báboknak köszönhetően, ugyanis az előadást a bábparaván túloldaláról tekinthetjük meg.

 

Fotók: Garamvári Gábor


A teljes képanyaghoz kattints a képre:


Fotók: Garamvári Gábor

 

Támogatók: NEFMI, NKA, Polgár Krisztina Emlékalap

0 Tovább

Thália Színház: Ljudmila Ulickaja: RÖVID

 

A Thália Színház a Füge Produkció és a Jászai Mari Színház

2012. március 13-án 19:00 órakor bemutatja

 

Ljudmila Ulickaja: RÖVID

 

című darabját, melyet  Az orosz falvak asszonyai c. novella alapján színpadra alkalmazta: Garai Judit

Az orosz falvak asszonyai című novellát fordította: Goretity József.

 

Vera: Györgyi Anna

Margo: Horváth Erika

Emma: Bartsch Kata

Férfi: Bognár Bence

 

Produkciós vezető: Gáspár Anna

Dramaturg: Garai Judit

Díszlet: Opra Szabó Zsófia

Jelmez: Pirityi Emese

Zene: Dudás Zsombor

Fény: Varga László

A rendező munkatársa: Fazekas Anna

 

Rendező: Hidvégi Nóra

 

Egy átlagos este. Egy New York-i lakás. Egy roskadásig megterített asztal és rengeteg alkohol. Három nő, három teljesen különböző karakter más egzisztenciával, más felekezeti hovatartozással. Abban viszont mindannyian egyformák, hogy odaadóan tudnak szeretni. Igaz, mindegyik a maga módján, a lehetőségeihez mérten, amiben természetesen ugyanakkora szerepe van a szabad akaratnak mint az eleve elrendeltségnek.

Fotók: Garamvári Gábor

A teljes képanyag megtekintéséhez kattints a képre:

Fotók: Garamvári Gábor

0 Tovább

KoMa Társulat: Tennessee Williams: A kétszereplős darab

Tennessee Williams: A kétszereplős darab

Fordította: Upor László

 

 

Clare – Lass Bea

Felice – Mohai Tamás

 

Műszaki vezető: Mervel Miklós

Asszisztens: Jaskó Bálint

Rendező: Polgár Péter

 

Két szereplő, végtelenségbe tűnő szerepek, egy történet.

Tennessee Williams egy testvérpár történetét meséli el, akik az Isten háta mögött, saját elméjük és fantáziájuk börtönében élnek. Múltjuk démonai kísértik őket. Egy elhagyatott színház félig felépített színpadán, mintha színészként látnánk őket, akik egy elképzelt, szórakozni vágyó közönségnek, egy elképzelt, szórakoztató színdarabot játszanak. És még ez is csak a látszat. Ugyanis vigyázat, csalnak!

Fotók: Garamvári Gábor


A teljes képanyaghoz kattints a képre:

 

 

0 Tovább

Madách Színház: Én, József Attila (Attila szerelmei)

Akadnak olyan különös pillanatok az emberiség történetében, amikor zseni születik. 1905. április 11. ilyen pillanat volt, ezen a napon született József Attila a költő, a géniusz. Méltatlanul rövid élete korántsem jelenti, hogy életműve befejezetlen maradt volna. Harminckét évét olyan teljességgel élte, mintha tudta volna, hogy neki csupán ennyi adatott.

Nekünk, szerencséseknek ezúttal sokkal több jut Attilából, mert új musicalünk az egyik legnagyobb magyar költő életének sorsdöntő fordulatait eleveníti fel és varázsolja színpadra. Felidézzük Attila életének első és utolsó szerelmét - Vágó Mártával és Kozmutza Flórával. Megelevenedik a 20-as és 30-as évek budapesti irodalmi élete, a barátság Illyés Gyulával és tanúi lehetünk a nagyszerű József Attila versek születésének.

Zene: VIZY MÁRTON
Szöveg: TÓTH DÁVID ÁGOSTON
Színpadra alkalmazta: SZIRTES TAMÁS és SZENTE VAJK

musical

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették.
A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Bemutató: 2012. február 10. és 11.

Fotók: Garamvári Gábor

A teljes képanyaghoz kattints a továbbra:

0 Tovább

NEMZETI SZÍNHÁZ: Ulrich Hub: Náthán gyermekei

NEMZETI SZÍNHÁZ


Ulrich Hub: Náthán gyermekei

(Ifjúsági előadás, 12-16 éves kor között ajánlott)

Fordította: Perczel Enikő

MAGYARORSZÁGI BEMUTATÓ

Nemzeti Színház, Gobbi Hilda Színpad

2012. február 4. 15.00


Náthán KULKA JÁNOS

Recha MARTINOVICS DORINA

Kurt FÖLDI ÁDÁM

Szultán SINKÓ LÁSZLÓ

Püspök HOLLÓSI FRIGYES

Zenész HALAS DÓRA m.v.


Díszlet, jelmez: Daróczi Sándor

Dramaturg: Perczel Enikő

Drámapedagógus: Róbert Júlia

Rendező: Gigor Attila


Réges-régen élt egy férfi Keleten, három fia volt, akiket egyformán szeretett. Amikor közeledett a halála, sokat töprengett azon, hogy őseitől örökölt bűvös erejű gyűrűjét melyikükre hagyja. Az apák mindig legkedvesebb fiaikra hagyták, így szállt nemzedékről nemzedékre. Ez a keleti férfi végül úgy döntött, hogy egyik fiának sem kedvez a másik kettő rovására. Titokban csináltatott két teljesen hasonlót, még ő sem tudta megkülönböztetni őket. Magához hívta fiait a halálos ágyához, titokban mindegyiknek átadott egy gyűrűt, majd meghalt. Halála után mindhárom fiú azt hitte, hogy övé a bűvös erejű gyűrű, és mindhárom a ház ura akart lenni.

Melyik az igaz gyűrű? Melyik az igaz hit?

A Náthán gyermekei Lessing: Bölcs Náthánjának újrafogalmazása. Egy 21. századi mese, mely kérlelhetetlen hitvallást tesz a hitek egymás iránti tisztelete, a vallási tolerancia, az emberség mellett. Az 1963-ban született Ulrich Hub sokoldalú művész: színházi szerző, prózaíró, forgatókönyvíró, színész és rendező. Németországban 2009-ben az évad legjobb gyermek- és ifjúsági darabjának járó díjjal tüntették ki.

Az ifjúsági előadáshoz drámapedagógiai foglalkozás is kapcsolódik, melyre az iskolák a Nemzeti Színház közönségszervezésén jelentkezhetnek. (telefon: 373-0996; e-mail: szervezes@nemzetiszinhaz.hu)

Az előadásban elhangzó török népdal magyar szövegét Daróci Bárdos Tamás írta.

Copyright © Verlag der Autoren, Frankfurt am Main. Minden jog fenntartva. A szerző engedélyét a Hofra Kft. (www.hofra.hu) közvetítette.

Fotók: Garamvári Gábor

A teljes képanyaghoz kattints a továbbra:

0 Tovább

NEMZETI SZÍNHÁZ: Bródy Sándor: A TANÍTÓNŐ

NEMZETI SZÍNHÁZ Bródy Sándor:

A TANÍTÓNŐ

falusi életképek

Bemutató: 2012. február 3., péntek 19.00 óra, NAGYSZÍNPAD


Tanítónő SZILÁGYI CSENGE e.h.

Öreg Nagy István BODROGI GYULA

Ifj. Nagy István NAGY ZSOLT

Nagyasszony MOLNÁR PIROSKA

Tanító HEVÉR GÁBOR

Kántor SZARVAS JÓZSEF

Kató MÉSZÁROS PIROSKA

Főúr BLASKÓ PÉTER

Káplán ZNAMENÁK ISTVÁN

Szolgabíró MÁTYÁSSY BENCE

Járásorvos MAKRANCZI ZALÁN

Bérlő MARTON RÓBERT

Patikus ÚJVÁRI ZOLTÁN

Postás LÁSZLÓ ATTILA

Hray Ida RADNAY CSILLA

Prímás WUNDERLICH JÓZSEF e.h.

Lovászinas FRITZ ATTILA e.h.


Zenészek: Pagonyi András, Szakál Tamás


Díszlettervező: Khell Zsolt

Jelmeztervező: Zeke Edit

Zene: Lázár Zsigmond

Dramaturg: Kárpáti Péter

Munkatárs: Keszthelyi Kinga

Rendezőasszisztens: Kolics Ágota


RENDEZŐ: NOVÁK ESZTER


"A felvonás elején a szoba már derül, de igazán napos csak akkor lesz, amikor a tanítónő bejön. Mintha ajtót nyitván, vele együtt özönlenék be a nap."


Tóth Flóra elvégezte Pesten a tanítóképzőt, és most első munkahelyére, egy bácskai faluba érkezik. Tele van izgalommal, tettvággyal: végre tanítani fog! Igaz, hogy csak egy kis összevont, falusi lányosztályt, de így is nagyszerű! "Én az életre akarom nevelni a gyermekeket, erre a szép életre!" Alig várja, hogy befogadja a kedves kis falu.

Öt hónap múlva megtiporva, szétszaggatva, agyon alázva menekül innen. És az egész szörnyű faluval együtt maga mögött hagyja élete nagy szerelmét is.

Bródy Sándor száz éve írt "falusi életképe" ma is minden elemében ismerős - a korrupció, a zaklatás, az álszent gőg, irigység, unalom -, minden olyan, mint ma, de még a boldog békeidők finomabb árnyalataival.

Fotók: Garamvári Gábor

A teljes képanyaghoz katttints a továbbra:

0 Tovább

Új Színház: Thomas Mann: A Varázshegy

ÚJ SZÍNHÁZ - NAGYSZÍNPAD

Bemutató: 2012. január 27. (péntek), 19.00

THOMAS MANN: A VARÁZSHEGY

Színpadra alkalmazta: Vera Sturm és Hermann Beil

Nádas Péter fordítása

Színpadi előadási jogok: S. Fischer Verlag, Frankfurt am Main

Magyarországi színpadi előadási jogok: Creativ Média Színházi Ügynökség, Budapest

Hans Castorp Schruff Milán m.v.

Joachim Ziemßen Száraz Dénes

Hofrat Behrens Hirtling István

Clawdia Chauchat Nemes Wanda

Fräulein von Mylendonk Takács Kati

Lodovico Settembrini Almási Sándor

Leo Naphta Derzsi János

Mynheer Peeperkorn Gáspár Sándor

Dr. Krokowski Vass György

Albin úr Galkó Balázs

Első hölgy Tordai Teri

Második hölgy, Elbeszélő Sztárek Andrea m.v.

Első úr Széll Attila

Törpe Köleséri Sándor m.v.

Emerentia Bohus Andrea m.v.

valamint az Új Színház stúdiósai

Díszlet: Szikora János

Jelmez: Balla Ildikó

Dramaturg: Hársing Hilda

Súgó: Farkas Erzsébet

Ügyelő: Rovó Rézi

Rendező munkatársa: Trinfuj Mihály

RENDEZŐ: SZIKORA JÁNOS

Hans Castorp, ez az "egyszerű, noha kellemes" fiatalember, egy gazdag hamburgi kereskedőcsalád fia, meglátogatja betegeskedő unokabátyját egy svájci tüdőszanatóriumban. A három hétre tervezett látogatásból azonban hét esztendő lesz. Az Idő, e tünékeny, titokzatos elem varázslatos módon telik a luxusszanatórium zárt világában. Hans Castorp különös, felfokozott testi-szellemi kalandokon megy keresztül, melyek során ha pillanatokra is, de a halálból és a paráznaságból a szeretet álma dereng föl sejtelmesen. Hans Castorp azonban kénytelen elhagyni a "varázshegyet", mert meghívót kap a halál világraszóló ünnepére, az I. világháború félelmetes táncmulatságára, e lázas, gonosz tűzvészre, melyből ki tudja, hogy feltámad-e egykor a szeretet.

Fotók: Garamvári Gábor

A teljes képanyagért kattints a továbbra:


0 Tovább

Radnóti Színház: Térey János: Protokoll

Mátrai Ágostonnak, a Külügyminisztérium protokollfőnökének mindene megvan: szépen ívelő karrier, színes társasági élet, sok nő és néhány jóbarát. Ekkor azonban, magánélete és karrierje csúcsán valami megroppan benne. Megtörténik a legrosszabb, ami egy protokollossal megtörténhet: kicsúszik a kezéből az irányítás. Csak sodródik, és tehetetlenül nézi, ahogy a számára fontos emberek idegenekké válnak, tőle függetlenül élik életüket, elbuknak vagy emelkednek. Szétcsúszó életének darabkái után kapkodva próbálja újra összerakni magát. Kérdés, hogy sikerülhet-e. Történik mindez mostanában, Budapesten és a Föld körül.

Színpadra írta: Térey János és Kovács Krisztina

Mátrai Ágoston, protokollfőnök a Külügyminisztériumban

FEKETE ERNŐ mv.
Blanka, Mátrai unokatestvére SZÁVAI VIKTÓRIA
Fruzsina, gépírónő a Parlamentben WÉBER KATA
Dorka, Mátrai exbarátnője SÁRKÖZI-NAGY ILONA
Vera, Mátrai anyja, színésznő CSOMÓS MARI
Karányi, Mátrai barátja, kritikus SZERVÉT TIBOR
Donner, Mátrai barátja, baleseti sebész ADORJÁNI BÁLINT
Novák, Mátrai szomszédja, közgazdász SCHNEIDER ZOLTÁN
Laci bácsi, Mátrai nagybátyja, klasszika-filológus LUKÁTS ANDOR
Skultéti, Mátrai főnöke, külügyminiszter GAZSÓ GYÖRGY
Tekla, titkárnő a Külügyminisztériumban MARTIN MÁRTA
Kovács, Mátrai kollegája, osztályvezető-helyettes CSÁNYI SÁNDOR

Közreműködik:Nagy Viktória / Fejes Kitty

Bora Gábor / Katona Gábor

Dramaturg: Morcsányi Géza, Hárs Anna

Díszlet: Horgas Péter

Jelmez: Benedek Mari

Világítás: Baumgartner Sándor

Mozgás: Fejes Kitty

Ügyelő: Szalai Péter

Súgó: Serfőző Andrea

A rendező munkatársa: Őri Rózsa

Rendező: VALLÓ PÉTER

Fotók: Garamvári Gábor

A teljes képanyagért kattints a továbbra.

0 Tovább

Bárka Színház: Lángoló kerékpár

Lángoló kerékpár

Magyarországi ősbemutató 2012. január 21. Bárka Színház - Stúdió
Dorota Masłowska Megvagyunk egymással című darabját átdolgozta: KABAI LÓRÁNT
Az eredeti művet fordította: PÁSZT PATRÍCIA

A darab szereplői egy három generációból álló család:
Fásult Nénike tolókocsiban, a nagymama,
a mechanikus igavonóállat anya, Aranka
és a Pici Jégkislány, aki mindent most tölt le a netről,
valamint Edina, a szomszédasszony, aki egy dagadt disznó,
egy Rendező, akinek A lovagló ló című filmje az összes díjat besöpörte, bár még el sem készült,
egy show Programvezetőnője, aki reméli, hogy ki tud menteni valakit egy folyóból vagy egy égő házból, csak legyen ott a stáb,
és a süket és vak Mónika, akinek a leomló pixelek között eltávolították a köldökét.

Mindegyikük egy más-más párhuzamos valóság által formált külön világban él. Vagy nem...

Pici Jégkislány: Spolarics Andrea
Aranka: Varjú Olga
Fásult nénike: Szorcsik Kriszta
Programvezetőnő: Ónodi Eszter (a budapesti Katona József Színház tagja)
Edina: Ilyés Róbert
Rendező: Kardos Róbert
Mónika, a vak lány: Keskeny Anita
TV-Show stáb: Somogyi Anna, Tolnai Klári

Látvány: Árvai György
Jelmez: Szűcs Edit
Dramaturg: Garai Judit
Koreográfus: Gombai Szabolcs
Zenei vezető: Kákonyi Árpád
Rendezőasszisztens: Pogács Zsuzsi
Rendező: KAMONDI ZOLTÁN

Fotók: Garamvári Gábor

A teljes képanyagért kattints a továbbra.

0 Tovább

Thália Színház: Csónak

A Thália Színház bemutatja Oleg és Vlagyimir Presznyakov:

Csónak

című darabját január 13-án az Új Stúdióban.

Jon: Csuja Imre

Jon exfelesége (színésznő): Pokorny Lia

Jon felesége: Pap Lujza

Jon fia: Szamosi Donáth

A szupermarket dolgozója,1. férfi, a Lays cég képviselője: Mészáros András

Biztonsági őr és Rendőr: Both András

Hivatalnok: Nagy Péter

Idős férfi: Gosztonyi János

Partner (színész) és 2. férfi, a Lays cég képviselője: Szegezdi Róbert

Artúr: Atlasz Gábor

Zenész: Dobri Dániel

Fordította: Kozma András

Dramaturg: Hársing Hilda

Díszlet - jelmeztervező: Vereckei Rita

Rendező: Bagó Bertalan

Oleg és Vlagyimir Presznyakov kétségtelenül a kortárs orosz dráma sztárja. Darabjaikat nagy sikerrel játsszák nem csak Oroszországban, hanem szerte a világon. Sikerük titka az, hogy egyszerre ellenállhatatlanul mulatságosak és filozofikusak.

"Idehallgasson, Jon, van benne egy nyeremény - egy hatalmas yacht aaa… (a csomagolást olvassa) a "Lays" cégtől, - odaviheti az egész családját, meg egyáltalán, bárkit, akit akar, nem lenne rossz állatokat is odagyűjteni, párosával, persze… Aztán elered az eső, kitör a tájfun, szóval csak maguk maradnak életben, mert ennek a csónaknak, amelyiken ott lesznek, semmi bántódása nem esik! Aztán később, amikor a víz leapad - kilépnek a földre és mindent elölről kezdenek!"

Fotók: Garamvári Gábor

A teljes képanyag megtekintéséhez kattints a továbbra:

0 Tovább

Katona József Színház - Kamra: Helmut Krausser: Bőrpofa

Január 7-én mutatják be Helmut Krausser: Bőrpofa - A VRRRRRÜMM láncfűrésszel című produkciót a Kamrában.

A rendező Dömötör András, a két főszereplő Mészáros Béla és Borbély Alexandra. A Katona József Színház produkciója magyarországi ősbemutató.

A készülő produkcióval kapcsolatban Dömötör András elmondta:

"Valamit nagyon eltalál Krausser szövege, ahogy a félelemről és a félelem okozta torzulásokról beszél. A főhős egy horrorfilmes ikonnal, Bőrpofával azonosul, észre sem veszi, hogyan torzul e veszélyes játék során a személyisége, és miközben menekül, ő maga is szörnnyé válik, vagy válhat. Elveszik a viszonya a valósággal. A darab végig az őrület határán játszódik, csupa vonzó kérdést tesz fel, két nagyszerű szereppel. Színész-centrikus anyag, amely hatalmas kihívás elé állít két fontos, fiatal Katonást."

Fotók: Garamvári Gábor

A teljes képanyaghoz kattints a továbbra:

0 Tovább
«
12

Kísérleti Adás

blogavatar

Elsősorban a kultúrát szeretnénk minél szélesebb spektrumban közvetíteni, mellette tehetségesnek ítélt embereknek publikálási lehetőséget biztosítani.

Utolsó kommentek