Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Katona József Színház, Kamra: Virágos Magyarország

Vinnai András – Kovács Dániel: Virágos Magyarország

 

Ma este egész Magyarország Tunyándra egy kis alföldi falucskára figyel, hiszen itt ér véget a nagyszabású ünnepségsorozat, a SZÍVÜNK (Szent István Vándorünnep Nemzeti Kincseinkből). Nyulassy Viola helybéli virágkötőt egy csodálatos virágszobor megalkotására kérték fel a záróünnepség alkalmából, melyre visszatér szülőfalujába Szigeti Jácint is, Viola egykori szerelme, jelenlegi vidékfelemelési kormánybiztos. Hamarosan kiderül, hogy Tunyándon semmi sem a tervek szerint megy, ám összefogással végül sikeresen győzedelmeskedik az igazság, és minden hű szív megleli párját.

A magyaros dallamok, a megható és tanulságos történet, az operett csillogó világa minden magyar keblet megdobogtat. Könnyes szemekkel, arcunkon mosollyal fogunk felkelni székeinkből a három felvonásnyi felhőtlen szórakozás után.

Bemutató: április 26.


A teljes képanyagért megtekintéséhez kattints a képre:

Fotók: Garamvári Gábor

Nagyoperett három felvonásban

SZIGETI JÁCINT, vidékfejlesztési kormánybiztos Ötvös András
NYULASSY VIOLA, virágkötő Ónodi Eszter
DREVENKA NORBI, személyi asszisztens Tasnádi Bence e.h. TEVA ösztöndíjas
KOVÁCS RÓZSI, néptáncoktató Pálmai Anna
BÖLCSŐ SÁNDOR, vállalkozó Elek Ferenc
BÖLCSŐ NIKOLETTA, a lánya Borbély Alexandra e.h. TEVA ösztöndíjas
NYULASSYNÉ IBOLYA, polgármester Bodnár Erika
NYULASSY PISTA, a fia Kocsis Gergely
HAJMÁSI B. PÉTER, polgárőr Rajkai Zoltán
KÖZMUNKÁSOK MINDENKI
Zene Kákonyi Árpád, Matkó Tamás
Dalszöveg Máthé Zsolt
Dramaturg Radnai Annamária, Szabó-Székely Ármin e.h., Boronkay Soma e.h.
Asszisztens Budavári Réka
Írta Kovács Dániel és Vinnai András
Rendező Kovács Dániel


0 Tovább

Katona József Színház - Kamra: Helmut Krausser: Bőrpofa

Január 7-én mutatják be Helmut Krausser: Bőrpofa - A VRRRRRÜMM láncfűrésszel című produkciót a Kamrában.

A rendező Dömötör András, a két főszereplő Mészáros Béla és Borbély Alexandra. A Katona József Színház produkciója magyarországi ősbemutató.

A készülő produkcióval kapcsolatban Dömötör András elmondta:

"Valamit nagyon eltalál Krausser szövege, ahogy a félelemről és a félelem okozta torzulásokról beszél. A főhős egy horrorfilmes ikonnal, Bőrpofával azonosul, észre sem veszi, hogyan torzul e veszélyes játék során a személyisége, és miközben menekül, ő maga is szörnnyé válik, vagy válhat. Elveszik a viszonya a valósággal. A darab végig az őrület határán játszódik, csupa vonzó kérdést tesz fel, két nagyszerű szereppel. Színész-centrikus anyag, amely hatalmas kihívás elé állít két fontos, fiatal Katonást."

Fotók: Garamvári Gábor

A teljes képanyaghoz kattints a továbbra:

0 Tovább

Katona József Színház - Kamra: A mi osztályunk

2011. október 7-én, pénteken lesz A mi osztályunk című produkció bemutatója a Kamrában, melyet Máté Gábor állít színpadra.

    A lengyel Słobodzianek egy iskolai osztály diákjainak sorsát követi: tíz lengyel és zsidó diák személyes elbeszélésének és megrendítő visszaemlékezésének tükrében mutatja be hazája részvételét a XX. század borzalmaiban, 1925-től napjainkig. A felhőtlen gyermekkor küszöbén kitör a világháború, az osztályt először a bolsevik diktatúra, később a fasiszta terror, majd ismét a kommunista önkény szakítja ketté.

Kattints a képre a galéria megtekintéséhez:

 

    Az autentikus események részleteit felhasználó darab nem csupán a XX. századi komplikált lengyel-zsidó-német-orosz kapcsolatok elé kíván tükröt állítani, ám egyetemes üzenetet hordoz az emberek közötti megértés - és megértés szándékának - hiányáról, illetve arról a történelmi folyamatról, midőn az ártatlan tréfák, felelőtlen kijelentések és jelentéktelennek tűnő konfliktusok észrevétlenül egymás iránti nyílt színi gyűlöletté alakulnak át. A mi osztályunk megrázó elbeszélés az egyéni és közös bűnről, a felelősségről, igazságról, melyre úgy tűnik, hogy senkinek nincs szüksége.

 Mindezt a olyan kiváló színészek, mint Haumann Péter, Bán János, Pelsőczy Réka, Bodnár Erika, Szacsvay László, Ujlaki Dénes, Rajkai Zoltán és Takátsy Péter előadásában. A díszletet Cziegler Balázs, a jelmezeket Füzér Anni álmodta meg.

0 Tovább

Kísérleti Adás

blogavatar

Elsősorban a kultúrát szeretnénk minél szélesebb spektrumban közvetíteni, mellette tehetségesnek ítélt embereknek publikálási lehetőséget biztosítani.

Utolsó kommentek