Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bosznia-Dalmácia. Kultúrák kölcsönhatása

Az iszlám és a keresztény kultúrák határvidékén járunk. Különleges világ ez, ahol bármi megtörténhet. Bármikor előfordulhat, hogy megjelenik Mária és üzenetet küld, aztán kis idő elteltével a Neretvába robbantanak egy több száz éves hidat, közben Olimpiát rendeznek, aztán muszlimok és gyaurok együtt védenek egy várost egy etnikai háborúban. Nehezen megfogható történetek lappanganak az itt élő emberek szívében. Mit gondolnak minderről, hogyan képzelik a jövőjüket egy Európán belül is teljesen szétszabdalt területen. Pár nap alatt ez végképp nem kideríthető, talán csak érzéseinkre hagyatkozhatunk… Nyugalmat és békét, pár évig biztosan. És hogyan lehetne ezt visszaadni? Erre épült az ötlet, egy újabb kultúrát hívva segítségül, elkészült ez az anyag, ami csendről, és a magunkba mélyedésről szól. Álljunk meg egy pillanatra, ne kapkodjunk, mélyedjünk el a gondolatainkba, és sok mindent máshogy fogunk látni. Magánemberként azt mondanám (persze tudom, hogy kevesen engedhetik meg maguknak ezt a luxust), hogy minden kép után csukjátok be a szemeteket és pár másodpercig hagyjátok a gondolataitokat szárnyalni… Szerintem megéri, egy ennél sokkal izgalmasabb utazásban lesz részetek!! Szóval jó szórakozást!
És nem felejtem az egyik legfontosabbat: Köszönöm Zórának a segítséget!

Garamvári Gábor Photography

0 Tovább

Új Színház: Thomas Mann: A Varázshegy

ÚJ SZÍNHÁZ - NAGYSZÍNPAD

Bemutató: 2012. január 27. (péntek), 19.00

THOMAS MANN: A VARÁZSHEGY

Színpadra alkalmazta: Vera Sturm és Hermann Beil

Nádas Péter fordítása

Színpadi előadási jogok: S. Fischer Verlag, Frankfurt am Main

Magyarországi színpadi előadási jogok: Creativ Média Színházi Ügynökség, Budapest

Hans Castorp Schruff Milán m.v.

Joachim Ziemßen Száraz Dénes

Hofrat Behrens Hirtling István

Clawdia Chauchat Nemes Wanda

Fräulein von Mylendonk Takács Kati

Lodovico Settembrini Almási Sándor

Leo Naphta Derzsi János

Mynheer Peeperkorn Gáspár Sándor

Dr. Krokowski Vass György

Albin úr Galkó Balázs

Első hölgy Tordai Teri

Második hölgy, Elbeszélő Sztárek Andrea m.v.

Első úr Széll Attila

Törpe Köleséri Sándor m.v.

Emerentia Bohus Andrea m.v.

valamint az Új Színház stúdiósai

Díszlet: Szikora János

Jelmez: Balla Ildikó

Dramaturg: Hársing Hilda

Súgó: Farkas Erzsébet

Ügyelő: Rovó Rézi

Rendező munkatársa: Trinfuj Mihály

RENDEZŐ: SZIKORA JÁNOS

Hans Castorp, ez az "egyszerű, noha kellemes" fiatalember, egy gazdag hamburgi kereskedőcsalád fia, meglátogatja betegeskedő unokabátyját egy svájci tüdőszanatóriumban. A három hétre tervezett látogatásból azonban hét esztendő lesz. Az Idő, e tünékeny, titokzatos elem varázslatos módon telik a luxusszanatórium zárt világában. Hans Castorp különös, felfokozott testi-szellemi kalandokon megy keresztül, melyek során ha pillanatokra is, de a halálból és a paráznaságból a szeretet álma dereng föl sejtelmesen. Hans Castorp azonban kénytelen elhagyni a "varázshegyet", mert meghívót kap a halál világraszóló ünnepére, az I. világháború félelmetes táncmulatságára, e lázas, gonosz tűzvészre, melyből ki tudja, hogy feltámad-e egykor a szeretet.

Fotók: Garamvári Gábor

A teljes képanyagért kattints a továbbra:


0 Tovább

Kísérleti Adás

blogavatar

Elsősorban a kultúrát szeretnénk minél szélesebb spektrumban közvetíteni, mellette tehetségesnek ítélt embereknek publikálási lehetőséget biztosítani.

Utolsó kommentek