A Magna Cum Laude adományt gyűjtött

 

A Magna Cum Laude zenekar december 5-én nem csak koncertezni érkezett Gyergyószentmiklósra, hanem ajándékokat is vitt a Böjte Csaba atya által vezetett Szent Anna Otthon lakóinak. Az ősszel megnyílt Otthonban jelenleg húsz kisgyermek él, ám jövőre hatvan hátrányos helyzetű gyermeket szeretnének még fogadni.

Az együttes életében nem ez az első alkalom, hogy jótékonykodik. A tehetséges fiatalok, valamint a hátrányos helyzetben lévők megsegítésére hozták létre a Magna Cum Laude Alapítványt, amely ezúttal a rajongói klubbal kiegészülve fogadta a felajánlásokat. 

Mező  Misiék ősszel ismerték meg a Szent Anna Otthont, és akkor fogalmazódott meg bennük az a gondolat, hogy szeretnének segíteni a kislakókon. Elhatározták, hogy gyűjtést szerveznek nekik, s az ajándékokat még az ünnepek előtt szeretnék átadni.

Kértek egy listát az otthon igazgatónőjétől, ami alapján olyan adományokat tudtak vásárolni, összegyűjteni, amire igazán szükségük volt. A felajánlások a rajongóktól és több vállalkozótól érkeztek, melyek egy teherautóra nem is fértek fel. 

„Próbáltunk olyan dolgokat összeválogatni, amik megkönnyítik a vezetőség hétköznapjait, de gondoltunk a gyerekekre is - mert ők ugye nem biztos, hogy örülnének egy hűtőszekrénynek vagy egy porszívónak -, ezért csokoládékat, játékokat is vittünk.” – mondta el Mező Misi, a zenekar frontembere. 

A gyerekek előadással készültek, így szerették volna meghálálni azt a sok ajándékot, amit kaptak. Gitárral a kezükben egyházi dalokat énekeltek és verseket szavaltak. Mezei János polgármester a város nevében is megköszönte az együttesnek a segítséget. A gyerekek kérésének eleget téve Mező Misi és Szabó Tibi is gitárt kapott a kezébe, és velük közösen énekelték el a Vidéki sanzon című dalt, majd Misi egy egyházi dallal is kedveskedett az otthon lakóinak. 

A zenekar tagjai azóta gőzerővel készülnek az év végi karácsonyi koncertjükre! December 28-án a Syma Csarnokban egy igazán különleges lemezbemutató nagykoncertre számíthat a közönség. A hatalmas színpad, hang-, fény- és vetítéstechnika segítségével, a Belső Égés című legújabb albumuk teljes hanganyaga mellett, az összes korábbi slágerét is előadják majd.