A magyar premierrel egy időben erdélyi mozikban is indul a Kopaszkutya Kettő!

Szomjas György: Kopaszkutya Kettő című játékdokumentumkoncertfilmjének premierjére december 8-án (csütörtök) 20 órakor, a Barba Negra Music Clubban kerül sor. A film bemutatója legalább annyira extrém lesz, mint a film műfaja. A vetítést a nézők nem ülve, hanem állva nézhetik végig és kedvükre táncolhatnak a Hobo Blues Band felhangzó slágereire. A vetítés után pedig a film szereplői Hobo, Bill és Egon egy exkluzív koncertet adnak a felejthetetlen dalaikból!

/Jegyek korlátozott számban, elővételben is csak a koncert helyszínén, a Barba Negra Music Club recepcióján (1117 Budapest Prielle Kornélia utca 4.) kaphatók 10 és 20 óra között, vagy telefon: +36 70/608-4510. A jegy ára: 3000 Ft/

 

December 9-én, az országos mozipremier napján Szomjas György rendező Miskolcon a 19.30-as előadás után közönségtalálkozón is részt vesz. Vidéken a hagyományos és artmozik tűzik műsorukra a filmet. Egerben, Miskolcon, Székesfehérvárott, Zalaegerszegen, Szentendrén, Szombathelyen, Szolnokon, Jászberényen, Gyöngyösön, Gödöllőn, Tapolcán országos premiertől vetítik, később pedig Debrecenben, Nyíregyházán, Kecskeméten, Cegléden, Szarvason, Szentesen is látható lesz az alkotás. A fővárosban a Művész mozi, a Toldi mozi és az Uránia Nemzeti Filmszínház játssza majd Szomjas György filmjét. Magyarországi moziforgalmazója a Vertigo Média Kft.

 

A filmet a december 9-i magyar mozibemutatóval egy időben erdélyi mozik is műsorra tűzik, első magyar alkotásként, amely a határon túli magyar városokban a honi bemutatóval egy időben kerül a mozikba. A nagyváradi Szabadság Mozi, valamint a kolozsvári Győzelem Mozi mellett Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Székelyudvarhelyen is csütörtök-péntektől, a szalontai Morgen moziban pedig 17-től lesz látható.  Sepsiszentgyörgyön a Kónya Ádám Művelődési Házban december 8-án este 20 órától a négynapos helyi Kortárs Magyar Filmnapok programjának nyitófilmjeként szerepel a Kopaszkutya Kettő. A román forgalmazó, a Clorofilm ügyvezetője, Boros Melinda elmondta, hogy a székelyföldi városok többségében sajnos nincs mozi, ezért vagy a kultúrotthonokban, vagy a helyi filmklubokban szerveznek vetítéseket. Céljuk, hogy minél több erdélyi magyarhoz eljusson Szomjas György legújabb filmje. Nagyváradon és Kolozsváron magyar nyelven, román felirattal megy, a többi településen csupán magyar nyelven fogják sugározni, felirat nélkül.