A Budapest Tánciskola növendékei és tanárai évente kétszer mutatkoznak be a Trafó színpadán. Idén a már hagyományos Karácsony előtti előadás az Ördöglakat címet viseli. A három darabból álló mű első része a fiúké, a második a lányoké, míg a harmadikban úgy összekeverednek a nemek, hogy ördög legyen, aki kibogozza.

Az első két részt a diákok maguk koreografálták, élvezve a közös munka gyümölcsét, míg a befejező rész Angelus Iván munkája.

Angelus Iván, a Budapest Tánciskola művészeti vezetője, a darab rendezője szerint az Ördöglakat a fiatalok világát tükrözi: „Őket mintha már csak a test absztrakt, fizikai lehetőségeinek kutatása, feltárása, bemutatása érdekelné. Mindent a testre és a nézőre bíznak. Válogatás nélkül használják a hétköznapok, a sport, a harcművészetek, az akrobatika, a városi folklór mozgásvilágát. Gátlástalanul idéznek kortársaik műveiből.”

A mozgás mellett külön kiemelendő a zene, amely hangszerek nélkül, csak az emberi hangra, énekre támaszkodva nagyszerűen alapozza meg a táncot.

 

Tánc: ANDRÁSI Attila, Arnaud BLONDEL, BÓDI Alexandra, BOT Ádám, CSASZNYI Blanka, ESZLÁRI Mirjam, HÁRSFAI Noémi, KOSKA Levente, MOLNÁR Dani, MEDVECZKY Balázs, HORVÁTH Nóra, PETROVICS Sándor, SESSI Kriszta, SZILÁGYI Krisztián, VAVRA Júlia.

Ének: ÁGOSTON Béla, Gaya HARUTYUNYAN, MIZSEI Zoltán, MOLNÁR Emese, SZARVAS Dávid, TÓTH Evelin

Koreográfia: HORVÁTH Nóra, PETROVICS Sándor

Mentorok: HÓD Adrienn, BAKÓ Tamás

Fény: PETE Orsolya

Zenei vezető: Mizsei Zoltán

Rendező: Angelus Iván

A teljes képanyagért kattints a képre:

Fotók: Fekete Attila