Colours Fesztivál / Odeon Lloyd Mozi
TE LÁTSZ HATÁROKAT?

 
Szeretnénk meghívni az Odeon Lloyd Mozi rendhagyó kulturális fesztiváljára, a Colours Fesztiválra. A bevándorlókról és a beilleszkedésről szóló ingyenes rendezvénysorozat egyedülálló esemény Magyarországon: a migránsok bevonásával Budapesten és négy vidéki városban mutatja be, kik a hazánkban élő bevándorlók. A Colours Fesztivál játék- és dokumentumfilmjei mellett vendégünk lesz többek között egy 19 éves perzsa popzenész, Jahan Matboo festőművész és munkái, hazánkban élő afrikai és latin-amerikai zenészek, és még sokan mások, a világ minden tájáról.


Magyarországon úgy 175 ezer külföldi él: nagy részük határontúli magyar, kb. 50 ezren a szomszédos országokból származnak, 20 ezren ázsiaiak és pár ezren érkeztek Afrikából (KSH, 2008). Az Európai Unió 27 tagállama közül Magyarországon a legnegatívabb a bevándorlók megítélése (Eurobarometer 69, I. Values of Europeans, 2008). A Fesztivál ezen szeretne változtatni. Projektünk célja, hogy új és különleges módon szólítsuk meg magukat a bevándorlókat, hozzuk őket egymással és a magyar állampolgárokkal a bizalom kialakítása és az előítéletek lebontása érdekében.

A Colours Fesztivál keretében filmvetítésekkel, beszélgetésekkel, koncertekkel, kiállításokkal, étel-ital kóstolókkal mutatjuk be, hogyan élnek a hazánkban letelepedett bevándorlók. A találkozásoknak Budapesten az Odeon Lloyd moziban adunk teret, mely mindig is a város egyik emblematikus, multikulturális pontjának számított. Az Odeon, az Újlipótváros szívében a befogadást és nyitottságot képviseli, programjaival külön hangsúlyt fektet az interkulturális közeg megteremtésére és arra, hogy a Magyarországon élő külföldiek számára is közösségi térként funkcionáljon.

A Colours Fesztivál négy hétvégéje négy részre osztja a világot:

·        2012. április 7-8. TÁVOL-KELET hétvége – Facebookon itt!
·        2012. április 14-15. KÖZEL-KELET hétvége
·        2012. április 21-22. AFRIKA és LATIN-AMERIKA hétvége
·        2012. április 28-29. BALKÁN hétvége


A fesztivál részletes programja itt található!

Keressen rá mozispotunkra és annak werkfilmjére a Colours Festival weboldalán vagy Youtube csatornánkon

A Colours Fesztivál nemcsak Budapesten várja a látogatókat, 2012 májusában négy vidéki városban is – Pécsen, Szegeden, Debrecenben és Nyíregyházán.
·        Apolló Mozi, Pécs - 2012. május 5-6.
·        Belvárosi Mozi, Szeged - 2012. május 12-13.
·        Apolló Mozi, Debrecen - 2012. május 12-13.
·        Krúdy Gyula Art Mozi, Nyíregyháza - 2012. május 19-20.

A Colours Fesztivál minden programjára a belépés díjtalan!
A filmvetítéseken való részvételhez regisztráció szükséges. Részletek a coloursfestival.hu weboldalon.
Várjuk szeretettel! Színesítsük együtt a Colours Fesztivált!