A Vízraktér október 29.-én tartotta az 1. Színházi Kádfürdő Fesztivált. Az alapötletet a Formanek Csaba által péntekenként szervezett-rendezett kád performanszok, a különleges helyszínt pedig a Király Fürdő picinyke kádfürdő szobái szolgáltatták. A szobák nem csak méretük, hanem szabálytalan formájuk miatt is igazi kihívást jelentettek a pályázók számára. A Vízraktér által kiírt pályázatra 7 alkotócsoport jelentkezett, s az aprócska terekben színvonalasnál színvonalasabb előadásokat láthatott a közönség. A nézők részesei lehettek  pszichológiai kísérletnek, megcsodálhattak táncosokat, transzba eshettek és pajzán meséket is hallgathattak.

A fesztiválon első helyezést ért el a Mimage Pantomim Stúdió (Balczó Dorottya, Prauda Gergő, Takács Gergő) Jótékony hatás című alkotása. Holtversenyben második lett Lengyel Kata A vég és Egyed Bea, Kovács Gergely Holnap estig című produkciója.

A fesztiválon fellépett további alkotók: Jobbágy Bernadett (A fehér pirula);Matisz Flóra és Pál Zsolt (Transzkétszer), Csillag Botond, Egger Géza, Elek Ányos (Háromdé); valamint Olasz Etelka mesemondó.


A teljes képanyaghoz kattints a képre: