Klórterem - Horváth Roland kiállítása 

Kiállító  művész: Horváth Roland 
Kiállítás címe: Klórterem 
Megnyitó: 2011. december 8. csütörtök 19:00 
A kiállítást megnyitja: Sárvári Zita esztéta 
Megtekinthető: 2011. december 8. - 2012. január 6. 
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 14-18 óráig
 

 

A Neon Galériában december 8-án nyíló második egyéni tárlatán Horváth Roland a tőle már jól ismert hangulatú csendéleteket állít ki, emellett újságokban talált fényképek egy-egy képelemre redukált átdolgozásai is részét képezik a legújabb munkáiból készült válogatásnak.

Csendéleteit elsősorban az a festészeti látásmód teszi egyedivé, amellyel a mindennapi használat rutinjában láthatatlanná vált tárgyakat új szemszögből mutatják be. A lendületes ecsetvonásokkal megfestett tárgyak funkciójuktól megfosztottan, elhagyatottan állnak a derengő fényű üres terekben és szobabelsőkben. Túllépve a puszta tárgyábrázoláson, a csendéletekből kiszűrt valós élmények rajzolódnak ki az elnagyolt formákból és a homályos kontúrokból.

Az összetett jelentésű hétköznapi tárgyak mellett képei alapjául újságból vett fényképeket használ fel. A napilapok fotóiról csak olyan figyelmét megragadó részleteket fest meg, mint egy csíkos ingű felsőtest, melynek karjában groteszk fej pihen. Ennek eredményei a csendéletek véletlenszerű képkivágataihoz hasonló töredékes kompozíciók.

Horváth Roland 2003-ban diplomázott a Képzőművészeti Egyetem festő szakán. Alapító tagja a 2003-ban létrejött Sensaria csoportnak, több festészeti díj elnyerése mellett 2009-ben Derkovits Gyula ösztöndíjas lett.

/Sparing Stefánia/ 
 
 

1065 Budapest, Nagymező  u. 47. 2.emelet

Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 14-18 óráig

Open: Monday to Friday 2-6 pm

info@galerianeon.hu

http://galerianeon.blogspot.com/

www.galerianeon.hu