Az ördögfióka és a tündér

 

Malek Andrea és Korpás Éva lemez bemutató koncertje gyerekeknek és felnőtteknek

 

2012. 04. 28. 16.00

Budapest, Millenáris Fogadó

 

Végy egy énekes színésznőt (Malek Andrea színművésznő), egy autentikus népdalénekest, egy brácsa művészt, (Korpás Éva és Lakatos Róbert Szlovákiában élő magyar népművészek) aki ugyanazon színvonalon játszik népzenét és komolyzenét, rakj hozzá három sokoldalú jazz zenészt (Dajka Krisztián, Frey György, Kovács Tamás), és add hozzá a gyerekeket (Lakatos Lili, Princz Péter, ifj. Princz Gábor), akik e két családban így is, úgy is részesei a zeneírásnak és a próbáknak! Ez a koncepciója  a két énekesnő-mama új műsorának. Mint régi nagy Kaláka rajongók, elhatározták, hogy nem kisebb igénnyel, a világzene stílusában verseket adnak elő a mai magyar gyermekirodalomból. A lemezen és a koncerteken megszólalnak Lackfi János, Nemes Nagy Ágnes, Bella István, Varró Dániel, Kovács András Ferenc, Eörsi István és Ranschburg Jenő versei.

 

… és hogy lehet még izgalmasabbá tenni egy verset gyerekeknek, sőt tiniknek?

Köré dallam, zene-s kész a recept.

Reméljük "finom" lesz. Kóstoljátok meg :-) !

 

Közreműködnek:

Malek Andrea, Korpás Éva – ének

Lakatos Lili - ének

Lakatos Róbert – brácsa

Princz Péter - trombita

Dajka Krisztián – gitár

Frey György – basszusgitár, bőgő

Kovács Tamás, ifj. Princz Gábor – ütős hangszerek

 

A koncert érdekessége, hogy Malek Andrea és Korpás Éva gyermekei együtt játszanak édesanyjukkal. A 17 éves Gábor ütős hangszereken, a 13 éves Péter trombitán játszik. A 16 éves Lili duettet énekel Évával, és szaval, öccse, a 12 éves Áron pedig rappelni fog.

 

Az idén márciusban elkészült lemezfelvétellel az alkotók szerint színes, értékes anyag született.

A dalok zenében is a mát idézik, sok humorral, iróniával, elgondolkodtatóak, merészek és szórakoztatóak.

Mindez szép magyar nyelven, világzenei stílusban.

 

Az ARTISJUS-, Emerton– és Thália–díjas színművésznő Malek Andrea szerint Az ördögfióka és a tündér című lemez hiánypótló és értékmutató művészeti alkotás.

„Érzem és tapasztalom, hogy a gyerekeknek most különösen nagy szükségük van arra, hogy az információ tengerben valami értékrendet találjanak.

A feladat, amire vállalkoztunk ezt hivatott szolgálni: Egyszerűen, fogyasztható formában bázist, állandó értéket képviselni, és persze boldog perceket okozni magunknak, és a kicsiknek-nagyoknak, akik hallgatnak minket.”

 

Bővebb információ: http://www.andreamalek.com/