A Margit Piac nappali üzemmódban hagyományos őstermelői piac telve mindenféle különleges finomsággal, igazi ételekkel, italokkal, zöldséggel, gyümölccsel, minden földi és nem földi javakkal, este pedig a kármentő körüli területek válnak izgalmassá – halk zene, kis tánc, performansz, jelenségek – bármi megtörténhet. A vasárnap is piacnap, itt azonban minden más megtalálható, ami nem hagyományos piacra illik – régiségek, kütyük, design dolgok, ásványok a földből, kötéltáncosok, stb.

 

A Piac születésének első három napját ünnepélyes és szakadatlan SZÉKFOGLALÓVAL szeretnénk emlékezetessé tenni. Aki hosszú távra rendezkedne be és szeretne igazán haza érkezni és otthon érezni magát nálunk; hozzon magával sámlit, széket, hokedlit! Találja meg mindenki a Helyét nálunk és hagyja itt saját székét a Piacon.

 

Emellett a három nap alatt (is) váratlan események lepik meg a hozzánk betérőket a Piac és a Kert különböző pontjain, melyek még a szervezők számára is lehet, hogy váratlanok lesznek…

 

Egy szó, mint száz; ez egy olyan Hely lesz, ahol mindent megtalálhat az ember ahhoz, hogy mind az öt érzékét kielégítse, mindezt a természet lágy ölén, 2 percre a Margit körúttól.

 

Ünnepi Kapunyitó Program

 

Május 31.

21:00-21:30 > BeköltözÉnek – hazatalálós, kapunyitós, beköltözős jelenség

Koreográfus: Kulcsár Vajda Enikő

Előadók: Kulcsár Vajda Enikő, Biczók Anna

Hang: Labus Máté

Koncepció: Szakál Andrea

 

Régóta dolgozunk ezen a Helyen. Most végre elkészül. Hazaérünk. Megnyílnak a kapuk. Mögöttük pedig a sok itt élt és élő lény, érzelem, gondolat. Most – kiszakadva a város forgatagából – megnyitjuk a Nagyközönség felé is ajtókat, hogy együtt éljük át a birtokbavétel különös érzését egy olyan területen, ahol jó sok éve megállt az idő… most új időszámítás kezdődik.

 

Utána söntésavatás

 

Június 1.

16:00 – 17:00 > Hárfásnimfa gyakorol a fák között (Németh Orsolya)

20:00 – 21:00 > Császári pillanatművek > Császári Gergő - gitár, Szabó Tamás – szájharmonika

 

Június 2.

Össznépi piknikezés a fák alatt – hozz magaddal pokrócot, harapnivalót, családot, barátokat, miegymást és élvezd a kertéletérzést a város közepén vásári forgataggal alant.

15:00 – 16:00 > Látványséta á la Stubnya Béla – jelenetek a Piacon

20:00 – 21:00 > Dresch Mihály és barátai

 

Június 3.

13:00 – 16:00 > Játszd újra Bem , Tánti tűsarkúja DJ szett

 Illuzórikus narratíva, melyet egy lemezlovas csapongó fantáziája, kétgyereknyi mesélés-tapasztalata és csillogó fekete lemezei keltenek életre. Egy különleges dj szett:  sztori-imrpovizálás a számokhoz, és lemezkeresés a sztorihoz úgy, hogy javarészt mégis a történet van a zenéért, és nem fordítva. 

A Tánti tűsarkúja c. műsorban felhangzanak a recsegős cserszton, szving, dikszi slágerek, kalipszó, mambó, csacsacsa és és bosszanova ritkaságok, poros tangó, bigin, foksztrott dallamok, filmzenék, kuplék, betétdalok, indulók. 

(A lemezjátszóknál és a mikrofonnál dj Bem a.k.a. Matild)

 

 

majd Klotild és Matild, amint Tánti tűsarkúja karcolja a lemezeket Dj Bem asztalán – zenés, mesés, gyerekeknek is fülbemászó történetekkel és zenékkel fűszerezett  blokk DJ Bemmel

20:30 – 22:00 > Polish Coffee – bevándorlózenekar magyar módra


KEDVES LEENDŐ PIACLÁTOGATÓK!
Még mielőtt megérkeznétek majd, szeretnénk egy fontos dolgot előre vetíteni.
Mint tudjátok, a Helyszín fantasztikus, sőt az egész környék varázslatos és ezt nagyon sokan gondolják hasonlóan a környéken, ezért laknak ott... Tehát nagyon ügyelnünk kell majd, hogy ne háborgassuk a környéken élők nyugalmát, hogy minél tovább működjön a Piac és lehessen részünk minél több jelenség élvezetében, és nehogy valaki bezárassa a Piacot, mert háborgattuk a nyugalmát.
Tehát CSÜTÖRTÖKÖN már 19:00-től nyitva lesznek a kapuk, 21:00-kor kezdődik a megnyitó performansz (lásd lejjebb a programot és leírást), és utána 22:00-től a lehető legcsendesebben kellene vigadnunk. Ez minden későbbi estére igaz, sőt a Pult (Vegyesbolt) is be kell, hogy zárjon ebben az órában... Köszönjük az együttműködéseteket és megértéseteket!