Kaposfest 2012: Új és tartalmas program

 

2012. augusztus 14 - 20. között harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál. A korábbi rendezvények a vártnál is nagyobb tömegeket vonzottak, hiszen eddig összesen több, mint 30 000 látogatója volt a teltházas koncerteknek. 2012-ben ismét nemzetközi és hazai komolyzenei nagyságok lépnek színpadra a Kokas Katalin művészeti vezető által összeállított programban.

 

A 2012-es eseményen is a világ legnépszerűbb és legnagyobb zeneművészei lépnek fel és merőben új oldalukról mutatkoznak meg. A legtöbb zenész eddig szólistaként jelent meg a világ zenei színpadain, de ezen a fesztiválon kamarazenészként muzsikálnak együtt.

A fesztivál néhány fellépő művésze:

Kocsis Zoltán, Kelemen Barnabás, Pekka Kuusisto, Ivry Gitlis, Jose Gallardo, Anneke Boeke, Anna Ibragimova, Tokody Ilona, Jonathan Cohen

A rendezvény fő helyszínéül a Szivárvány Zeneház szolgál majd, amely épület átlagban 550 férőhellyel rendelkezik. A korábbi rendezvények tapasztalatai alapján a szervezők abban bíznak, hogy az augusztus 14-20. közötti időszakban ismét teltházas koncertek lesznek, hasonlóan a korábbiakhoz, napi két komolyzenei eseménnyel.

A klasszikus zenei programokat műismertetők, film klub, könnyűzenei koncertek és egy nagyszabású kortárs kiállítás színesíti majd.

A fesztivál kezdetéig érdemes az esemény honlapját látogatni és a facebook csoportjához csatlakozni, hiszen ezeken a helyeken folyamatos és újabb információkkal lehetnek gazdagabbak az érdeklődők.

www.kaposfest.hu

 

http://www.facebook.com/pages/Kaposvar-Chamber-Music-Festival/290092867220

 

A 2011-es tavalyi rendezvény videó pályázatának nyertes kisfilmjét ajánljuk megtekintésre.

 

http://www.youtube.com/watch?v=y0dJMKLk_38