Kortárs elsősegély – Tóth Benedek ütőhangszeres koncertje

Tóth Benedek és zenésztársai június 7-én jótékonysági koncertet szerveznek az Ódry Színpadon. A belépőjegyekből befolyó összeget a Színház- és Filmművészeti Egyetem eszközparkjának korszerűsítésére ajánlják fel a fellépők.

 

Az összefogás alapötletét az a gondolat adta, hogy a nehézségek és a gondok összehozzák az embereket, kreativitást és újításokat szülnek. Így van ez a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival is, akik e nehéz időkben is igyekeznek hasznosítani adottságaikat, megragadni a kínálkozó lehetőségeket. Ennek szellemében jótékonysági „Elsősegély” koncertet szerveznek neves előadóművészek közreműködésével június 7-én este nyolc órától az Ódry Színpadon, amelynek célja a nemes eszmén túl – az est bevételét a Színház- és Filmművészeti Egyetem eszközparkjának korszerűsítésére és bővítésére ajánlják fel a szervezők – az összefogásra való felhívás is. Így tehát aki eljön, nemcsak egy fantasztikus programban vehet részt, de hozzájárul a színházi és filmművészeti oktatás támogatásához is. Az élményt és a kikapcsolódást pedig az ország és Európa vezető művészei és előadói garantálják.

A jótékonysági koncerten a kortárs és repetitív zenétől a jazzig tartó zenei műfajskálát mutatja be Benedict (Tóth Benedek) és művészbarátai, látványos vizuális megoldásokkal kombinálva. Műsoron lesznek Sáry László, Sáry Bánk, Steve Reich, Scott Lindroth, Javier Alvarez, és Tóth Benedek művei.

 

A koncert fellépői:

 

Albert Zoltán - szaxofon,

Ágoston Viktória, Ittzés Gergő - fuvola,

Bojtos Károly, Holló Aurél (Amadinda) - ütőhangszerek,  

Bubenyák Zoltán - zongora,

Gemma Énekegyüttes – művészeti vezető: Tóth Márton

Martos Attila - basszusgitár,

Mukli Bence - szólógitár,

Lukin Zsuzsanna – ének

Szilágyi Dénes - kürt,

Tóth Viki - szintetizátor,

valamint Benedict (Tóth Benedek) - ütőhangszerek

 

Az est fővédnöke Ascher Tamás, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora.

 

 

A koncert weboldalai:

http://www.facebook.com/KortarsElsosegely

http://www.benedict-art.com

Az esemény Facebook-linkje:

http://www.facebook.com/events/293327114094086/

További információk:

http://www.szfe.hu