”ZSIDÓ IDENTITÁS ÉS TÖRTÉNELEM - KORTÁRS KÉPZŐMŰVÉSZETI REFLEXIÓK”
NEW YORK-I KIÁLLÍTÁSSAL INDUL A MŰVÉSZETI PROGRAM

Az Art Market Budapest nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár kezdeményezésére egy New York-i kiállítás megnyitásával rövidesen különleges művészeti program indul útjára.

Az Art Market Budapest 2012-ben egyik kiemelt művészeti témájaként a zsidó identitáshoz és történelemhez kapcsolódó kortárs vizuális művészeti reflexiókat, a zsidó kultúrának a képző- és fotóművészetre gyakorolt hatását igyekszik megvizsgálni és bemutatni. A programnak különleges aktualitást ad, hogy 2012-ben a száz éve született embermentő svéd diplomatára, Raoul Wallenbergre emlékezik a világ, aki budapesti állomáshelyén életét kockáztatva zsidók ezreit mentette meg a haláltól.

A művészeti program meghatározó eleme a “Waldsee 1944” című egyedülálló kurátori projekt és kiállítás.
Örömmel tájékoztatjuk, hogy a kiállítás anyagából összeállított válogatás hamarosan New Yorkban kerül bemutatásra A kiállítás nyitóeseményének időpontja 2012. május 29, 19 óra.
Az eseményre szóló meghívót itt töltheti le:
AMB2012_Waldsee_InviteNY.pdf
A kiállítás anyagában többek között William Kentridge, Sylvia Plachy és más jelentős külföldi résztvevők mellett számos magyar művész alkotása szerepel.

Az Art Market Budapest 2012 novemberi megnyitásáig a „Waldsee” anyaga tovább bővül elsősorban a program kurátorai által a vásáron kiállító galériák művészei közül kiválasztott alkotók felkérése által. A kibővített kiállítási anyag az Art Market Budapest 2012 keretében lesz látható Budapesten.

A “Zsidó identitás és történelem – kortárs képzőművészeti reflexiók” program rövid bemutatóját itt töltheti le: AMB2012highlight_Wallenberg_Intro_Hun.pdf

Szeretnénk köszönetet mondani a program létrehozásában közreműködő partnereinknek:
2B Galéria, Hebrew Union College – Jewish Institute of Religion Museum, Alma on Dobbin in NY.

Az Art Market Budapest 2012 időpontja: 2012. november 8-11.
További tájékoztatásért és a vásárra való jelentkezés ügyében kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az
info@artmarketbudapest.hu címen, vagy látogasson el honlapunkra: www.artmarketbudapest.hu.