Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

VÍGSZÍNHÁZ – NYITOTT SZÍNHÁZ! Vígmajális

VÍGSZÍNHÁZ – NYITOTT SZÍNHÁZ!

Vígmajális

2012. május 1. 15 óra

 

 

Kedves Barátunk!

 

Közeledik a születésnapunk: 116 éves lesz a Vígszínház! Ebből az alkalomból szeretnénk megköszönni azt a rengeteg szeretetet, támogatást, amit a közönségtől kaptunk és kapunk estéről estére.

 

Sikeres évad van a hátunk mögött, de mi már előre tekintünk. A Vígszínházba nyitott, kreatív nézők járnak, s mi ennek szellemében állítottuk össze a 2012/2013-as évad műsorát, amelyet 15 órától Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója ismertet a társulat körében a színház előtt.

 

Ezután májusfát állítunk, így köszöntjük az új évad műsorát és a tavaszt.

 

Röviddel ezután kezdetét veszi a zenés műsor, melyen fellépnek: Bata Éva, Börcsök Enikő, Eszenyi Enikő, Halász Judit, Hegyi Barbara, Herczeg Adrienn, Hullan Zsuzsa, Igó Éva, Járó Zsuzsanna, Kútvölgyi Erzsébet, Majsai-Nyilas Tünde, Pápai Erika, Péter Kata, Venczel Vera, Borbiczki Ferenc, Csőre Gábor, Dengyel Iván, Fesztbaum Béla, Géczi Zoltán, Gyuriska János, Harkányi Endre, Hegedűs D. Géza, Józan László, Karácsonyi Zoltán, Kerekes József, Kern András, Lengyel Tamás, Lukács Sándor, Mészáros Máté, Molnár Áron, Pindroch Csaba, Presser Gábor, Rétfalvi Tamás e.h., Tahi Tóth László, Telekes Péter, Vallai Péter, Varju Kálmán.

 

A délután folyamán kedvezményesen lehet megvásárolni a következő évadra szóló bérleteket, melyeket kérésre a Vígszínház művészei a helyszínen dedikálnak. Ha szép idő lesz, hozzanak magukkal fejfedőt a meleg ellen, rossz idő esetén a programot a színházban tartjuk meg.

 

 

Szeretettel várunk mindenkit!                                                                                                 

 

0 Tovább

Meddig él egy fa? Örkény Istvánra emlékezünk

Meddig él egy fa?
A Pesti Színházban 2012. április 7-én ünnepeljük Örkény István születésének 100. évfordulóját.

Az est programja az alábbiak szerint alakul:
18 órától a Színház-és Filmművészeti Egyetem növendékei Forgács Péter vezetésével különleges meglepetésre készülnek. Örkény mese-levelek című könyvéből adnak elő rövid részleteket az érkező nézők szórakoztatására.
Közreműködik: Janka Barnabás, Mészáros Blanka, Tóth Jankó, Szabó Erika Csapó Attila, Bach Kata, Zsigmond Emőke, Vecsei Miklós, Tóth András, ifjabb Vidnyánszky Attila, Zoltán Áron.

0 Tovább

Hírek a Vígszínházból

Márciusban újabb két bemutatóval és izgalmas színházi programokkal várjuk a közönséget. Engedd meg, hogy tájékoztassunk a részletekről.

Kezdjük a bemutatókkal.

- Monokli
Bemutató március 16-án a Pesti Színházban
A Monokli játékos, szenvedélyes jeleneteiben és gyerekpárbeszédeiben ott lüktet Molnár Ferenc örök szerelme, a színház, és a századforduló Budapestje - ez az imádnivaló, léha, korrupt, fényűző és koldusszegény város. Molnár metsző humora és éleslátása fiatalkori írásaiból is sugárzik. Egy rendkívül művelt, bölcs és sziporkázó író, már a világsiker kapujában; egyik kezében könnyed, pergő, szellemes színdarabokkal, a másikban kemény hangú, okos, hazafiúi felelősségérzettel átitatott napi sajtóval. Mélyen a szívében pedig sok érzelmességgel és igazi költői érzékenységgel.

0 Tovább

Hírek a Vígszínházból

1. Kern András hamarosan visszatér a színpadra!
A Monokli próbáin már rendszeresen részt vesz, és hamarosan a színpadon is újra látható lesz Kern András. A nézők Az öldöklés istene című darab február 23-i előadásán találkozhatnak vele először a betegsége után. Reméljük, hogy az időközben operáción átesett Gyuriska János is gyorsan meggyógyul, és a beugrásokkal nehezített időszak után minden visszatérhet a rendes kerékvágásba.

0 Tovább

A Vígszínház nagyszínpadán A lovakat lelövik, ugye? című darabot próbálja a társulat Eszenyi Enikő vezetésével.

A Vígszínház nagyszínpadán A lovakat lelövik, ugye? című darabot próbálja a társulat Eszenyi Enikő vezetésével.

Az új színpadi változat a mába helyezi a történetet, Magyarországra, hiszen a mai gazdasági helyzet összecseng az eredeti mű alaphelyzetével: Horace McCoy regénye ugyanis az első nagy gazdasági válság idején játszódik. A történet szerint egy fürdőhelyen maratoni táncversenyt rendeznek, ahol a nyeremény reményében éjjel-nappal, a kifulladásig táncolnak a párok. A szörnyű fizikai fáradtság, a gyilkos testi-lelki hajsza közben emberi sorsok villanak föl, barátságok és szerelmek története bontakozik ki.

A színészek és a műszaki kollégák vállalták, hogy részt vesznek egy este 7-től hajnali 3-ig tartó nyilvános táncpróbán, azért, hogy megtapasztalják a fizikai fáradtság különböző szintjeit, s hogy átéljék, milyen érzés rövid szünetekkel, több órán át megállás nélkül táncolni. Az itt szerzett tapasztalatok és élmények majd beépülnek az előadásba, és gazdagítják a színészek játékát. A szünetekben - ahogy az eredeti versenyen is - a közönségnek lehetősége lesz arra, hogy a színészekkel beszélgessen.

A nyilvános maratoni táncpróba február 13-án, hétfőn 7 órakor kezdődik - a nézők pedig estétől hajnali háromig bármikor, bármilyen hosszú ideig nézhetik a próbát.

Jegyek már elővételben is kaphatók 1000 Ft-os áron a Vígszínház szervezési osztályán és a jegypénztárban.

0 Tovább

Kísérleti Adás

blogavatar

Elsősorban a kultúrát szeretnénk minél szélesebb spektrumban közvetíteni, mellette tehetségesnek ítélt embereknek publikálási lehetőséget biztosítani.

Utolsó kommentek