Márciusban újabb két bemutatóval és izgalmas színházi programokkal várjuk a közönséget. Engedd meg, hogy tájékoztassunk a részletekről.

Kezdjük a bemutatókkal.

-       Monokli
Bemutató március 16-án a Pesti Színházban
A Monokli játékos, szenvedélyes jeleneteiben és gyerekpárbeszédeiben ott lüktet Molnár Ferenc örök szerelme, a színház, és a századforduló Budapestje - ez az imádnivaló, léha, korrupt, fényűző és koldusszegény város. Molnár metsző humora és éleslátása fiatalkori írásaiból is sugárzik. Egy rendkívül művelt, bölcs és sziporkázó író, már a világsiker kapujában; egyik kezében könnyed, pergő, szellemes színdarabokkal, a másikban kemény hangú, okos, hazafiúi felelősségérzettel átitatott napi sajtóval. Mélyen a szívében pedig sok érzelmességgel és igazi költői érzékenységgel.
A Monokli igazi Molnár-ősbemutató, ezek a szövegek ugyanis még soha nem hangzottak el így színpadon. A legendás szerző jeleneteiből, novelláiból és tárcáiból az előadás rendezője, Fesztbaum Béla gyúrt színpadi példányt. A különleges, élőzenés előadásban a Vígszínház nyolc fantasztikus színészét láthatják, akik bravúros átváltozásokkal alakítanak hősszerelmest, primadonnát, tengerparton játszó kisgyereket, zugújságírót, csalfa feleséget és tetten ért férjet.
Játsszák: Halász Judit, Venczel Vera, Szegedi Erika, Tahi Tóth László, Kern András, Lukács Sándor, Harkányi Endre, Rajhona Ádám
Rendező: Fesztbaum Béla
Részletek: http://vigszinhaz.hu/szindarab/123+monokli/

-       A lovakat lelövik, ugye?
Bemutató március 24-én, Vígszínház nagyszínpadán
Nagy izgalommal készülünk a következő vígszínházi bemutatónkra. A történet szerint egy fürdőhelyen maratoni táncversenyt rendeznek, ahol a nyeremény reményében éjjel-nappal, kifulladásig táncolnak a párok. A szörnyű fizikai fáradtság, a gyilkos testi-lelki hajsza közben emberi sorsok villanak föl, barátságok és szerelmek története bontakozik ki.
Horace McCoy regénye és az abból készült film is az első nagy gazdasági válság idején játszódik. A Vígszínház új átirata azonban a mába helyezi a történetet, Magyarországra, hiszen az aktuális helyzet összecseng az eredeti mű alaphelyzetével. A legendás regény és film új színpadi változata különleges, műfajteremtő előadás, ahol a zene, a tánc és a szöveg egyformán fontos eleme a produkciónak.
Az előadásban szinte a teljes társulat szerepel, és olyan kiváló alkotótársakkal dolgozunk együtt, mint Presser Gábor, Duda Éva, Kopek Gábor, Füzér Anni, Bartha Andrea, Dinyés Dániel, Furák Péter, ifj. Zsuráfszki Zoltán és Budai László.
Rendező: Eszenyi Enikő
Részletek: http://vigszinhaz.hu/szindarab/120+a+lovakat+lel%C3%B6vik+ugye/

Egyéb programjaink:

A period… a Deszka Fesztiválon – március 12.
A 2010 decemberében bemutatott A period… című előadásunk meghívást kapott a debreceni DESZKA fesztiválra, a kortárs magyar drámák legfontosabb seregszemléjére.  A vendégjáték külön érdekessége, hogy Debrecenben beugrásokkal játsszuk: Eszenyi Enikő, Péter Kata és Szabó Irén lépett be frissen Szőcs Artur rendező csapatába.

Down-világnap – március 18.
Immár hagyomány, hogy a Nemzetközi Down Világnap alkalmából hatalmas játszótérré alakul a színház, ahol a Down-szindrómás gyerekek együtt játszhatnak és énekelhetnek ép társaikkal.  Idén a fellépők között köszönthetjük Presser Gábort, a Pa-Dö-Dőt, és hallhatunk egy különleges, interaktív dob-koncertet is Cserey Csaba előadásában. Mesét mond Berecz András, fellépnek a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola növendékei, valamint Balogh Sándor A brémai muzsikusok című zenés mesejátékát is láthatjuk, melyben közreműködik Hábetler András, énekes és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Fúvósegyüttese Balogh Sándor vezényletével, a mesélő pedig kollégánk, Kerekes József lesz. A programban több külföldi, Down-szindrómás csoport is fellép, és a műsorszámok szünetében a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói által készített animációs filmeket vetítünk. A Down Világnap műsorvezetője Fesztbaum Béla és Novák Gyurcsi lesz, házigazdája pedig Eszenyi Enikő. A programban valamennyi művész önkéntesként vesz részt.
Tájékoztatásul csatoltuk a program szórólapját.

Színházak éjszakája – március 31.
Március 31-én közösen „éjszakázik” 13 budapesti színház. A varázslatos estére mi is sok színes programmal, meglepetéssel készülünk. A nagyszínpadon A lovakat lelövik, ugye? című előadásunk legizgalmasabb jeleneteit láthatja a közönség, majd bárki felkérheti egy táncra kedvenc színészét. Közreműködik az előadás zenekara, a fergeteges csopaki Dongó Dance Band! Közben levetítjük a Rómeó és Júlia videopályázat nyertes alkotását, és átadjuk a díjakat.

A Házi Színpadon felidéződnek a tízes-húszas évek! Elegáns ruhák, csodálatos zenék, szivar, monokli, pezsgő kávéházi élet… Molnár Ferenc kora Fesztbaum Béla rendező és a Monokli című előadás szereplőinek segítségével kel életre.  Itt lesz Halász Judit, Szegedi Erika, Venczel Vera, Harkányi Endre, Kern András, Lukács Sándor, Rajhona Ádám és Tahi Tóth László, de a múltidézésben társunk lesz Vallai Péter és Marton László is. A jó hangulatról a Monokli zenekara gondoskodik.

És végül egy örömhír:
Halász Judit aranylemezes!
Halász Judit Apa, figyelj rám! című CD-je aranylemez lett! A díjat Benda Gergő, az Universal Music ügyvezető igazgatója adta át a március 4-i koncertjén. A CD és a koncertek témája az apaság minden szépsége, öröme és nehézsége. Az új dalok szerzői között Bródy János mellett két nagyszerű költőnő is szerepel: Tóth Krisztina és Szabó T. Anna. A koncerteken természetesen nem maradnak el azok a régi dalok sem, melyeket a gyerekek mindig szeretnének hallani!
http://vigszinhaz.hu/2012/03/05/halasz-judit-aranylemezes/