Előadásbúcsúztatás  és új bemutatók a Fészek Színházban 

Az idén két  éves, fiatalokból álló  társulat decemberben elbúcsúztatja iluska.wb című előadását, hogy megkezdje legújabb produkcióinak próbáit. A tavaszi időszakban három premier is várható a józsefvárosi színházban, ahol nem csak a színház célközönségét alkotó fiatalok, de a felnőtt nézők közül is mindenki megtalálhatja a maga ízlésének megfelelő előadást. 

A szeptember közepén bemutatott, a január 15-i, West-Balkánban történt eseményekre reflektáló  iluska.wb előadást elbúcsúztatja a társulat. Bár a színház sikerrel vette azon törekvését, hogy a fiatalabb generációt érintő kérdésekkel és problémákkal foglalkozzon, párbeszédet teremtve a nézőkkel, véges kapacitásai miatt megválik a produkciótól, hogy tovább kutatva újabb, érdekes témákat vessen fel. 

Éppen ezért a Fészek Színház tavaszi bemutatói közül az egyik Stephenie Meyer nagy sikert arató Twilight sagájának első része nyomán készül. A produkció címe, Májlájt – melyet a társulat tagjai Nyulassy Attila vezetésével közösen hoznak létre – pontosan mutatja, hogy ugyan nem az Alkonyat című regény színpadi adaptációjáról van szó, azonban az mégis, Magyarországon először a nézők előtt fog megelevenedni. 

A tavaszi bemutató-özönt a társulat vezetője, Cziczó Attila által írt és rendezett nem/más című produkció nyitja. Az előadás a két éve elkezdett „kamaszdrámák sorozat” – Káélet, Műköröm – legújabb epizódja. Témája a felnőtté válás előtti útkeresésben el/megtévedt fiatalok élete: gondolatok, érzelmek, viszonyok, kapcsolatok.  

A színház harmadik tavaszi bemutatóját a társulat felnőtt tagjaival viszi színre Barabás Tamás. Ibsen kevésbé ismert drámája, A nép ellensége kerül a Jemol kamaraszínpadára. A történet egy békés fürdővárosban, valahol Norvégiában játszódik – azaz bárhol a világon –, ahol kiderül, hogy a jólét halálos hazugságra épül. 

A tavaszi bemutatókig pedig továbbra is várja a Fészek Színház az érdeklődőket ifjúsági (Iskolapélda, Műköröm, AHA) és felnőtteknek szánt (TI [Terra Incognita], Gyenge vagyok) előadásaira, jegyet a http://www.cziczo.hu/feszekszinhaz címen lehet rendelni.