Ezúton szeretnénk értesíteni, hogy elkészült a 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál vetítési programja, amelyet a
www.titanicfilmfest.hu/2012/idopontok.php oldalon találsz.

A jegyelővétel holnaptól, április 6-tól indul! Aki április 11-ig előre megvásárolja jegyét, 20% kedvezményt kap!

Az idei fesztiválra 29 országból érkeznek alkotások: 57 egészestés filmet (ebből 7 dokumentumfilm, 8 zenés-dokumentumfilmet) és 6 kisfilmet (kísérőfilmek) tekinthetnek meg az érdeklődők.
A fesztivál rangos elismerését, a Hullámtörők-díjat egy háromtagú nemzetközi zsűri ítéli oda. A zsűri tagjai: Stefan Laudyn, a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, Kocsis Ágnes filmrendező és Muhi András producer.

Az alábbi filmeknek a Titanic Filmfesztiválon lesz a nemzetközi premierje:
IDA:A (Dánia)
Akik ölnek – A múlt árnyai - Those Who Kill – Shadow of the Past (Dánia)
Tartozás – Indebted (Finnország) világpremier
Bírlak - I Like You (USA)
Hol vol, hol nem - Happily Never After (USA)
Kodály Method (Magyarország)

A fesztivál zsűrije

 

Stefan Laudyn

1959-ben született Varsóban. 1991 óta a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója. Az 1995-ben alapított Varsói Filmalapítvány alapító tagja és igazgatója. Számos filmrendező, producer és filmfesztivál tanácsadója. 2004-től 2008-ig az Európai Filmakadémia bizottsági tagja volt. Stefan Laudyn ezenkívül gitárosként is fellép, játszik a Festival Band nevű nemzetközi zenei formációban, a Rude Boys nevű lengyel együttesben és szólóban is.

 

Kocsis Ágnes

 

1971-ben született Budapesten. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen lengyel, esztétika és filmelmélet szakán, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetem film- és tv-rendező szakán végzett.  2005-ben fejezte be tanulmányait. Első nagyjátékfilmje, a Friss levegő számos fesztiváldíj mellett a legjobb elsőfilmnek járó díjat nyerte el a 36. Magyar Filmszemlén, Pál Adrienn című második filmjét a 2010-es cannes-i filmfesztiválon FIPRESCI-díjjal tüntették ki.

 

Muhi András

 

1956-ban született Budapesten. Balázs Béla-díjas producer, rendező, aki kis- és nagyjátékfilmek mellett animációs és dokumentumfilmeket is készít. Az 1999-ben alapított Inforg Stúdió alapító tagja és vezető producere. Olyan nemzetközi szinten elismert filmek fűződnek a nevéhez, mint a Rengeteg, a Fekete kefe, A fény ösvényei, A nyomozó, az Aczél, vagy a Womb Méh és a Csak a szél.