Robert De Niro újra taxisofőrködik a Titanicon

 

A 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált Paul Weitz Mocsokváros utcáin (Being Flynn) című filmjének magyarországi premierje nyitja április 12-én, csütörtökön az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

 

A filmben a kétszeres Oscar-díjas Robert De Niro a különc, nagydumás Jonathan Flynnt alakítja, aki elhagyja feleségét (a négyszeres Oscar-jelölt Julianne Moore) és gyermekét, Nicket (A család kicsi kincséből és a Vérző olajból ismert Paul Dano), majd börtönben köt ki, szabadulása után pedig évekig taxisofőrködik. Egyre többet iszik, egyre lejjebb csúszik, ám egy hirtelen ötlettől vezérelve tizennyolc év után felkeresi önmagát íróként kereső fiát. A Mocsokváros utcáin a szülő és gyermek közötti elszakíthatatlan kötelékek és kibékíthetetlen konfliktusok, apa és fia művészi törekvéseinek története, melyet közösen írnak.

 

A filmet április 19-től vetítik a magyar mozik, forgalmazza a Bing Bang Media.

Mocsokváros utcáin

Being Flynn

Amerikai Egyesült Államok/USA, 2012

 

Rendező/Dir.: Paul Weitz

Producer/Prod.: Paul Weitz, Andrew Miano, Michael Costigan

Forgatókönyv/Scr.: Paul Weitz (Nick Flynn önéletrajzi kötete alapján/based on Nick Flynn’s memoirs)

Operatőr/Phot.: Declan Quinn

Zene/Music: Badly Drawn Boy

Szereplők/Cast: Paul Dano, Robert De Niro, Olivia Thirlby, Lili Taylor, Wes Studi, Julianne Moore

Forgalmazó/Distributor: Big Bang Media

Színes/Colour

102 perc/mins

focusfeatures.com/being_flynn

 

Nick Flynn fiatal író, aki önmagát keresi. Hiányzik neki elhunyt anyja, Jody szeretetteljes személyisége, de apja, Jonathan még csak emlék sem, hiszen Nick 18 éve nem látta. Jonathan Flynn régóta úgy tekint magára, mint nagy íróra. Mióta elhagyta feleségét és gyermekét, a saját szabályai szerint éli az életét, végül börtönben kötött ki hamis csekkek beváltása miatt. Szabadulása után évekig taxisofőrködött, aztán az ivás és különc természete miatt elvesztette a munkáját. Amikor kilakoltatják, Jonathan egy hirtelen ötlettől vezérelve megkeresi Nicket, ám amilyen gyorsan felbukkant, olyan hirtelen el is tűnik újra. Nick egy hajléktalanszállón vállal munkát, ahol egy éjjel felbukkan Jonathan is, és ott akar éjszakázni.

A Mocsokváros utcáin érzékenyen, kesernyés humorral, meghatóan, egyetemes igazságokat feltárva mesél az emberi kötelékekről.

 

 

Paul Weitz

1965-ben született New Yorkban. Első három filmjét öccsével, Chris Weitzcel közösen rendezte. Oscar-jelölést kapott Chris Weitz és Peter Hedges társaságában az Egy fiúról forgatókönyvéért, amelyet Nick Hornby azonos című regényéből írtak. A rendezés mellett producerként és forgatókönyvíróként is dolgozik.

 

Filmográfia:

American Pie (Amerikai pite, 1999, társrendező/co-director)

Down to Earth (Mennyé má!, 2001, társrendező/co-director)

About a Boy (Egy fiúról, 2002, társrendező/co-director)

Good Company (Jó társaság, 2004)

American Dreamz (2006)

Cirque du Freak: The Vampire's Assistant (Rémségek cirkusza, 2009)

Little Fockers (Utódomra ütök, 2010)

Being Flynn (Mocsokváros utcáin, 2012)