Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kiállításajánló: Hibaista csoport - Semmi/Vachter János - Vége

0 Tovább

„Mennyországban csengetének…” Az Országgyűlés Hivatala és a Néprajzi Múzeum közös adventi fotókiállítása

"Mennyországban csengetének…"

Az Országgyűlés Hivatala és a Néprajzi Múzeum közös adventi fotókiállítása

Fővédnök: Dr. Andrásfalvy Bertalan néprajzkutató, egyetemi tanár

Helyszín: Budapest, Kossuth tér

Látható: 2011. november 26. - 2012. január 8.

Megnyitó: 2011. november 26. szombat 13.30

A fotókiállítást megnyitja: az Országgyűlés alelnöke és Szarka Klára fotótörténész

Az Országgyűlés Hivatala és a Néprajzi Múzeum közös adventi fotókiállítást és kísérő rendezvénysorozatot szervez, amelynek célja, hogy bemutassa a Kárpát-medencében élő magyar és nemzetiségi közösségek adventi és karácsonyi néphagyományait, népszokásait és a téli falu életét a 19. század legvégétől egészen az 1960-as évekig.

Szabadtéri fotókiállítás:

0 Tovább

Marjai Judit: Halál a konyhában – Caravaggio módra

Marjai Judit: Halál a konyhában – Caravaggio módra

 

A PortfolioPoints keretében november 10-12 között 40 helyszínen nyíltak képzőművészeti kiállítások. Az idő és a véletlen a „Halálkonyhába” Marjai Judit kiállításának megnyitójára sodort.

Eva Kapfelsperger és Udo Pollmer könyve – Halál a konyhában - az élelmiszer-biztonság kérdéseivel foglalkozik. Sorra veszi a húskészítményekben, tejtermékekben, halban, tojásban egyéb termékekben előforduló szennyeződéseket és bemutatja ezeknek egészségünkre gyakorolt hatásait is. Ez a könyv inspirálta Marjai Juditot, aki már évek óta dolgozik sorozatán, s fotóival erre a jelenségre, magunk mérgezésére hívja fel a figyelmet. S hogy kerül Caravaggio a konyhába? A beeső fények, a kontrasztok, a vallásos témájú képeket, Caravaggiot idézik, azonban az ábrázolás nem naturalisztikus.

Fekete Attila

A kiállításmegnyitó többi képéért kattints a képre:

0 Tovább

Egyedülálló alkalom, nem érdemes kihagyni! Tárlatvezetések a World Press Photo kiállításban

Egyedülálló alkalom, nem érdemes kihagyni!

Tárlatvezetések a World Press Photo kiállításban

Fotó: Ed Kashi (Amerikai Egyesült Államok), VII Photo Agency

A World Press Photo kiállítás nyitva tartása alatt híres magyar fotóművészek, Keleti Éva, Korniss Péter, Bánkuti András és Révész Tamás, valamint a fotótörténész Szarka Klára mondja el véleményét a digitális korszak fényképezéséről és a World Press Photo pályázat nyertes képeiről.

A részletekért kattints a továbbra:

0 Tovább

Találkozó Hahn Alexandra és Cseh-Németh László képzőművészekkel

Találkozó Hahn Alexandra és Cseh-Németh László képzőművészekkel

Hahn Alexandra és Cseh-Németh László képzőművészek tárlatvezetésével zárul a két kortárs magyar művész „Több szem többet lát” című kiállítása a MÚOSZ Vörösmarty utcai székházában, kedden délután 6 órakor. A belépés ingyenes.


2011. szeptember 16-án, Cseh- Németh László és Hahn Alexandra „Több szem többet lát” című kiállításával kezdődött meg az őszi kiállítási szezon a MÚOSZ Vörösmarty utcai székházában.

Több szem többet lát, ezt a közkeletű mondást citálják ide maguknak az alkotók, de szerintem nem erről van szó. Hahn Alexandra és Cseh-Németh László közös tárlatán berzenkedő élvezettel élheti át a befogadó, hogy milyen, ha több szem ugyanazt látja. A nézőpontok nem érnek össze, de a dialógus bizonyos pontokon olyan közeli, annyira intim és egységes, hogy a különböző szólamok nem elnyomják, hanem kiegészítik egymást” – mondta a két képzőművészről a tárlat megnyitó ünnepségén Grecsó Krisztián író.

A kiállítás utolsó hetében október 4-én, kedden 18 órakor Hahn Alexandra és Cseh-Németh László alkotók tartanak tárlatvezetést, minden képhez kommentárokat fűzve. A tárlatvezetéshez kapcsolódóan hamarosan játékos vetélkedő indul a MÚOSZ Facebook-oldalán.

A kiállításra és a tárlatvezetésre a belépés ingyenes. Minden érdeklődőt tisztelettel várunk!

0 Tovább

World Press Photo 2011 kiállítás a Néprajzi Múzeumban (+18)

Most persze mindenki arra gondol, hogy 18 éven felülieknek szánt tartalom lesz az oldalon. A valóságban a kiállítás képei maguk azok, amik nem valók gyerekszemeknek. Tegnap ismét sikerült részt vennem a WPP vándorkiállítás budapesti megnyitóján, ahol, bár internetes formában már az összes nyertes képet volt szerencsém látni, mégis, amikor ilyen nagy méretben szembesülök azzal, hogy állítólag egy év alatt semmit változott a világunk (vér-mocsok-halál az élet minden szegmensében), akkor mindig kicsit ledöbbenek. Persze idén más szempontból is érdeklődve néztem végig a képeket a Néprajzi Múzeumban, ahová pár év múltán ismét visszatért a kiállítás.

És hogy mi volt a valódi ok, ami miatt érdeklődve néztem a képeket? Azt, ha továbbolvasod a cikket Te is megtudod:

0 Tovább

Kísérleti Adás

blogavatar

Elsősorban a kultúrát szeretnénk minél szélesebb spektrumban közvetíteni, mellette tehetségesnek ítélt embereknek publikálási lehetőséget biztosítani.

Utolsó kommentek