Január  20-án mutatják be Makszim Gorkij: Kispolgárok című darabját a Katona József Színházban. 

A rendező Zsámbéki Gábor, az előadás díszletét Bagossy Levente, jelmezeit Szakács Györgyi tervezte. Szereplők: Bezerédi Zoltán, Szirtes Ági, Kocsis Gergely, Fullajtár Andrea, Ötvös András, Bán János, Pálmai Anna, Rezes Judit, Máté Gábor, Kovács Lehel, Czakó Klára, Kiss Eszter, Lengyel Ferenc és Tóth Anita.  

Makszim Gorkij első darabja, melyet száztíz éve, 1902-ben mutatott be a moszkvai Művész Színház, még magán viseli a jóbarát és kolléga, Csehov művészetének egyes jegyeit, de már megjelenik önálló, azóta is érvényes, markáns és provokatív hangja. 

Hiába élnek a Besszemjonov-házban családtagok, lakók egy fedél alatt, mind idegenek egymás számára. Vaszilij Besszemjonov, a városi festő céh feje, régimódi ember, felesége, a családi béke és a pletykák kedvelője, a fiuk, akit diákmozgalmi szerepe miatt kicsaptak az egyetemről, lányuk, a sorsával elégedetlen tanítónő, Nyíl, akit ők neveltek, mégis nagyon különbözik tőlük. Vagy az életvidám özvegy, Jelena, valamint Tyetyerev, a részeges templomi kórista, és persze Percsihin, a madarász és a lánya, Polja - nem értik és nem is akarják megérteni egymást. A legjobb volna elhagyni azt a házat - kérdés, ki lesz képes erre…

Fotók: Garamvári Gábor

A teljes képanyagért kattints a továbbra.