NEMZETI SZÍNHÁZ

 
 

Ulrich Hub: Náthán gyermekei

(Ifjúsági előadás, 12-16 éves kor között ajánlott)

 

Fordította: Perczel Enikő

 

MAGYARORSZÁGI BEMUTATÓ

Nemzeti Színház, Gobbi Hilda Színpad

2012. február 4. 15.00

 
 

Náthán KULKA JÁNOS

Recha  MARTINOVICS DORINA

Kurt  FÖLDI ÁDÁM

Szultán SINKÓ LÁSZLÓ

Püspök HOLLÓSI FRIGYES

Zenész HALAS DÓRA m.v.

 
 

Díszlet, jelmez: Daróczi Sándor

Dramaturg: Perczel Enikő

Drámapedagógus: Róbert Júlia

 

Rendező: Gigor Attila

 
 

     Réges-régen élt egy férfi Keleten, három fia volt, akiket egyformán szeretett. Amikor közeledett a halála, sokat töprengett azon, hogy őseitől örökölt bűvös erejű gyűrűjét melyikükre hagyja. Az apák mindig legkedvesebb fiaikra hagyták, így szállt nemzedékről nemzedékre. Ez a keleti férfi végül úgy döntött, hogy egyik fiának sem kedvez a másik kettő rovására. Titokban csináltatott két teljesen hasonlót, még ő sem tudta megkülönböztetni őket. Magához hívta fiait a halálos ágyához, titokban mindegyiknek átadott egy gyűrűt, majd meghalt. Halála után mindhárom fiú azt hitte, hogy övé a bűvös erejű gyűrű, és mindhárom a ház ura akart lenni.

Melyik az igaz gyűrű? Melyik az igaz hit?

     A Náthán gyermekei Lessing: Bölcs Náthánjának újrafogalmazása. Egy 21. századi mese, mely kérlelhetetlen hitvallást tesz a hitek egymás iránti tisztelete, a vallási tolerancia, az emberség mellett. Az 1963-ban született Ulrich Hub sokoldalú művész: színházi szerző, prózaíró, forgatókönyvíró, színész és rendező. Németországban 2009-ben az évad legjobb gyermek- és ifjúsági darabjának járó díjjal tüntették ki.

 

     Az ifjúsági előadáshoz drámapedagógiai foglalkozás is kapcsolódik, melyre az iskolák a Nemzeti Színház közönségszervezésén jelentkezhetnek. (telefon: 373-0996; e-mail:  szervezes@nemzetiszinhaz.hu)

Az előadásban elhangzó török népdal magyar szövegét Daróci Bárdos Tamás írta.

Copyright © Verlag der Autoren, Frankfurt am Main. Minden jog fenntartva. A szerző  engedélyét a Hofra Kft. (www.hofra.hu) közvetítette.

Fotók: Garamvári Gábor

A teljes képanyaghoz kattints a továbbra: