Az előző évi sikerek után idén is folytatódik a Nemzeti Színház és a Danubia Zenekar közös hangversenysorozata, melynek első állomásán, január 21-én a muzsikusok Latin–Amerikába kalauzolják a nézőket.

Február elején két új bemutatót tartunk. A Nagyszínpadon Bródy Sándor: A tanítónő című klasszikus színművét Novák Eszter rendezi. A vidéki kisvárosba érkező fiatal, kezdő tanítónő küzdelme a röghöz kötött helyi elöljáróságok csökött élet- és világszemléletével meglepően ismerős ma is. Tóth Flóra szerepében egy fiatal egyetemista debütál: Szilágyi Csenge.

A Gobbi Hilda Színpadon Ulrich Hub: Náthán gyermekei című művét mutatjuk be Gigor Attila rendezésében. A 12-16 éves kor között ajánlott ifjúsági előadás a bibliai Náthán és családja történetét próbálja közérthetően, a fiatalok számára megragadhatóan értelmezni és előadni. A felekezeti, vallási hovatartozást, a hitek egymás mellettiségének lehetőségeit vizsgálja az előadás egy közös társas-játékban, Kulka János főszereplésével.

Kíváncsiak vagyunk nézőink véleményére! Az interneten és a színházban nemrégiben közzétettünk egy kérdőívet, hogy képet kaphassunk eredményeinkről. Nekünk, a Nemzeti Színház alkotóinak, munkatársainak fontos számot vetni, megmérettetni, tudni azt, hogy a közönségünk mit gondol eddigi munkánkról.

 

További újdonság a Nemzeti Színház ajándékutalványa, amely 1000 Ft-os, 2000 Ft-os és 5000 Ft-os címletekben vásárolható meg a színház jegypénztárában és  jegyirodájában.