VIZA (US), Fran Palermo

2012. január 31., kedd 20h

A38 Hajó  – Petőfi híd budai hídfő

Belépés díjtalan

A koncert támogatói: a Kilikia Kulturális Egyesület, Országos Örmény Önkormányzat, Armenia Népe Kulturális Egyesület, Az Örmény Kultúráért Alapítvány. 

A Viza együttes zenéjében örmény, görög és arab tradíciók motívumai keverednek zúzós rock és szédületes tánc elemekkel. A formációt sokan Serj Tankiannal, a System of a Down frontemberével, producerével és kiadójával azonosítják, nem véletlenül. A zenekar éppen Frank Zappa stúdiójában készíti a legújabb lemezét, amelyet a hajón mutatnak majd be. Előttük a pezsgő karneválhangulatot keltő Fran Palermo lép porondra. 

A Viza együttes a nemzetközi zenei porondra kiváló, robbanékony zenei egyvelegével tört be, amelyből egyaránt kihallatszanak Kelet-Európa sikolyai valamint a Közel-Kelet sivatagjainak robbanásai.

A kilenc Los Angelesi zenészből  álló brigád hangszerparkjában a duduk, a legkülönfélébb ütőhangszerek és a kemény rock alapeszközei egyaránt megtalálhatók. K'noup, a zenekar rettenthetetlen frontembere hatalmas karizmájával és énekhangjával vezeti a Viza-t, melynek zenéjében arab, örmény és görög tradíciók motívumai keverednek a rock és a tánc elemeivel.

 
Legújabb lemezükön, a Made in Chernobyl-on viszont orosz és Kelet-európai zenei stílusok és témák uralják a pályát. A zenekar szövegeiben küzd a társadalmi igazságosságért, s tudatosítja az emberekben a történelem sötét foltjait, amilyen a csernobili katasztrófa is azért, hogy a történelem ne ismételje meg a hibáit.
 

A Viza formációt az utóbbi időben sokan Serj Tankiannal, a System of a Down frontemberével, producerével és kiadójával azonosítják, ami hozzásegítette a formációt ahhoz, hogy koncertjeik kezdete előtt jóval minden jegy elkeljen a fellépéseikre. 

A zenekar éppen Zappa egykori stúdiójában felvételezi negyedik albumát Los Angelesben, melynek bemutatóturnéján érkezik a hajóra is, hogy örömzenéjével és forró, pörgő dallamaival és ritmusaival lángba borítsa a hajó közönségének a lelkét. 

Felállás: 
K'noup – ének, 12 húrú akusztikus gitár 
Orbel Babayan - elektromos gitár, tar, saz 
Shant Bismejian - elektromos gitár, buzuki 
Andrew Kzirian - oud 
Alex Khatcherian - basszusgitár 
Suguru Onaka – billentyűs hangszerek, harmonika 
Chris Daniel - ütőhangzerek 
Hiram Rosario - dob

 
Diszkográfia 
Visa (EP, 2005) 
Visa & Friends (Compilation, 2006) 
Maktub (LP, 2006) 
De Facto (EP, 2007) 
Eros (LP, 2008) 
Made in Chernobyl (LP, 2010) 
Bake me in Clouds (Single, 2011) 
Carnivalia (LP, 2011)
 
 
 

http://www.experienceviza.com/Viza/Intro.html 

videó  linkek

http://www.youtube.com/watch?v=6P1ZX4HTtzs  

Fran Palermo 

2011-ben alakult Balkán-Folk-Swing és még sok világzenei műfajban is játszó eleinte még utcazenével kezdő zenekar, a Le Fran Palermo budapesti banda új társaság a kortárs-alternatív zenei porondon.

Tánc és a buli dominál a színházszerű  előadásaikon/koncertjeiken amiket idén tavasz végén mutattak be az egyre népesedő közönségüknek. 10 tagú fesztiválzenekarról van szó aminek zenéjében ötvözve van mediterrán-balkáni és zsidó népzenéktől elkezdve olasz forradalmi dalok, francia ska, rock, pici swing és még sok más stílus... 

Ezt a zenei kavalkádot törökül szerbül olaszul franciául vagy éppen angolul előadott humoros dalszövegekkel bolondítják meg. A zenekar spanyol,görög,héber és magyar muzsikusok kombója. 

http://www.facebook.com/franpalermomusic?sk=info