Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A38 Hajó - A világ legjobb klubja?

A38 Hajó  - A világ legjobb klubja?

A budapesti kulturális központ és szórakozóhely vezeti a Lonely Planet szavazását 

Kulcsszavak: A38 Hajó, Budapest, Lonely Planet, bár, szórakozás, kultúra, szavazás, verseny, Facebook 

Novemberben indult és február 21.-éig tart az egyik legpatinásabb útikönyvkiadó, a Lonely Planet közönségszavazása "100 nagyszerű klub" címmel. A versenyben számos remek klub és bár vesz részt, ezért nagy dicsőség, hogy ezekben az pillanatokban, január végén a budapesti kulturális központ és szórakozóhely, az A38 Hajó áll az élen, több mint hatezernégyszáz szavazattal. A szavazásban Facebook-profillal lehet részt venni, és bízunk abban, hogy február végén az A38 Hajóé lesz az elismerés. 

A verseny oldala

http://www.lonelyplanet.com/competitions/singha-100greatbars2011/bar-list 

A Lonely Planet közel harminc éve, 1973-ban indult szó szerint világhódító útjára, amikor a brit születésű, ám Ausztráliában élő Tony Wheeler megírta első útikönyvét. Az elősorban hátizsákos turistáknak íródott bédekker-sorozat túlzás nélkül divatot teremtett és egy teljes paradigmát határozott meg: a nyolcvanas évek maghatározó turisztikai forradalmát, a „backpackers”-időszakot. Alapos, átfogó, bennfentes és naprakész információk, könnyű kezelhetőség, precizitás és pontosság – elsősorban ezeknek köszönhető a sorozat óriási sikere. A kiadóvállalat a kétezres évek elejére a legnagyobb útikönyvkiadóvá nőtt, és 2011-ben a BBC kizárólagos tulajdonába került. 

A Lonely Planet évek óta nagy sikerrel rendezi meg „100 nagyszerű klub” elnevezésű versenyét. Az idei versenybe, története során először Budapest egyik meghatározó kulturális intézménye, koncertterme és szórakozóhelye, az A38 Hajó is bekerült. Nem csak bekerült, de a célegyenesbe érve, három héttel a szavazás zárása előtt tisztes előnnyel vezeti is azt. 

Önmagában az a tény nagy megtiszteltetés, hogy a pártatlan szerkesztők beválogatták az A38-at a világ legjobb bárjai és klubjai közé. Ám az igazán örömteli az a tény, hogy a közönségszavazáson első helyen áll a hajó (illetve az, hogy a harmadik helyet egy szintén budapesti bár, a Szimpla folgalja el). 

Meggyőződésünk, hogy az eddigi szép eredmény nem csupán az A38 Hajó nagyszerű fekvésének, remek építészeti és belsőépítészeti adottságainak, a világszínvonalú hangosításnak, a megnyitása óta eltel kilenc évben itt megrendezett több ezer koncertnek és kulturális eseménynek köszönhető, hanem Budapestnek is szól. Annak a fővárosnak, amelynek kulturális, turisztikai és éjszakai élete a közelmúlt szomorú eseményei ellenére is Európa egyik leggazdagabbja és legizgalmasabbja. 

Az A38 Hajó eddigi sikere a Lonely Planet szavazásán Budapest sikere is. Bízunk benne, hogy február 21.-én, a verseny zárásakor is az első helyen állunk majd, és elmondhatjuk, hogy „a világ legjobb klubja” Budapesten található. Ehhez kérjük a segítségedet. Szavazz, és ha szavaztál, vidd a szavazás hírét. Szavazz az A38 Hajóra, szavazz Budapestre!

0 Tovább

A 20. Sziget bemutatja !DelaDap (A) I Know What You Want lemezbemutató, Vojasaa38

A 20. Sziget bemutatja

!DelaDap (A)

I Know What You Want lemezbemutató, Vojasa

2012. január 26., csütörtök 20h

A38 Hajó  – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 2500 Ft, elővételben: 2000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó megújult honlapján (www.a38.hu), vagy személyesen az A38 Hajón. 

Az A38 Hajón szinte visszatérő  vendégnek számító elektronikus „nu-roma” zenekar, a !DelaDap igazán aktuális koncertre készül januárban: mindössze pár nappal az új nagylemez, az I Know What You Want megjelenése után lép fel a hajón, így a koncert lemezbemutató is lesz egyben. Emellett a régi-új énekesnő, a magyar származású Melinda Stoika is visszatért a zenekarba, úgyhogy nagyszerű mulatságra van kilátás. Előzenekar a hagyományos roma muzsikát játszó Vojasa, az A38 Hajó mindkét koncertről teelvíziós felvételt készít. 

A fellépés egy szívünköz igazán közel álló friss sorozat nyitókoncertje. Az immár húsz éves Sziget kerek jubileuma alkalmából most a fesztivál jön el az A38-ra (ahogy az A38 is minden évben sátrat állít a Szigeten), hogy januártól, havonta adjon egy kis ízelítőt az elmúlt Szigetek koncertjeiből vagy még eddig ott nem látott bulikból, hogy kellőképp felkészülten várhassuk az augusztust, a huszadik Szigetet.

A hagyományos cigány népzenét korszerű  elektronikával vegyítő nu-roma mozgalom zászlóshajója, a !DelaDap a Prágából Bécsbe származott zenész és ötletzsák, Stani Vana elsöprő sikerű projektje alaposan kibővült az utóbbi években, és egy komplett közép-európai koncertkavalkáddá nemesült.

 

A !DelaDapot igazán nem kell bemutatni: számtalanszor játszott már az A38 Hajón is, mindannyiszor hatalmas táncmulatságot varázsolva a hajó koncerttermébe. Elektronikus alapok, élő hangszerek, remek énekesnők, sodró balkáni hangulat, vad cigányzene – nagyjából ennyi a !DelaDap minden búra gyógyírként szolgáló receptje.

 

A mostani koncert aktualitását az adja, hogy végre-valahára elkészült a zenekar régóta húzódó  új nagylemeze: Stani Vana még tavaly nyárra tervezte a megjelenést, eredetileg Gipsy Kicks címmel. Ám a koncepció némiképp megváltozott, a korábbi modernizált roma muzsikába egyre több elektroszving-elem keveredett, és Vana egyre nagyobb örömmel nyúlt a hagyományos cigányzene egy, a balkánitól némiképp eltérő irányzatához: a Django Reinhardt fémjelezte manouche-hoz. Így aztán a tervezett lemez címe is megváltozott, I Know What You Want lett, és a producer-zseni tényleg pontosan tudja, hogy mi kell nekünk. Laza, jazzy szvingek, sodró lüktetés, cigányzene és minden egyéb, ami egy felhőtlen estéhez kell. És legnagyobb örömünkre még a régi énekesnő, az elbűvölő szőkeség, a magyar származású Melinda Stoika is visszatért a zenekarba, úgyhogy valószínűleg hibátlan lemezbemutat koncertnek nézünk elébe, hiszen a január 20.-án megjelenő új nagylemeznek voltaképp a budapesti fellépés lesz az ősbemutatója.

 

A zenekar tagjai 
Stani Vana: lemezjátszók, ütősök, gitár, programozás

Melinda Stoika: ének 
Aleksander Stoijc: gitár 
Benni Angerer: basszusgitár 
Alen Dzambic: tangóharmonika

Rainer Gutternigg: trombita, hegedű

Simon Plötzeneder: trombita 

Lemezek 
I Know What You What You Want, 2012

Sara la Kali, 2008

Dela Paji, 2006 
Cigani Ruzsa & Angelo, 2004

 

http://www.deladap.com/

http://www.myspace.com/deladap

http://www.facebook.com/deladap.official

 

Az előzenekar, a Vojasa nevének jelentése „kedvvel”, és ez nagyon pontosan leírja az általa játszott muzsikát. A tavaly alakult együttes tagjai jól ismertek más, többnyire hagyományos roma muzsikát játszó zenekarokból – Balogh Guszti a Nomadából és a Fabula Rasából, Mogyoró Kornél az Anselmo Crew-ból és a Pecából, Rafael Zsigmond és Balogh József a Romano Dromból. A Vojasa dalainak alapja is a tradicionális oláh cigányzene, pörgős, vidám, városi formában, úgy, hogy a mai közönséghez is szóljon.

 

Tagok

Balogh Gusztáv: hegedű, mandolin, ének

Balogh József: gitár, ének

Balogh Guszti: gitár, ének

Rafael Zsigmond: kanna, szájbőgő,  ének

Bordás Péter: basszusgitár

Mogyoró Kornél: ütőhangszerek

 

http://www.myspace.com/vojasa

http://www.facebook.com/Vojasa

 

0 Tovább

VIZA (US), Fran Palermo az A38 Hajón

VIZA (US), Fran Palermo

2012. január 31., kedd 20h

A38 Hajó - Petőfi híd budai hídfő

Belépés díjtalan

A koncert támogatói: a Kilikia Kulturális Egyesület, Országos Örmény Önkormányzat, Armenia Népe Kulturális Egyesület, Az Örmény Kultúráért Alapítvány.

A Viza együttes zenéjében örmény, görög és arab tradíciók motívumai keverednek zúzós rock és szédületes tánc elemekkel. A formációt sokan Serj Tankiannal, a System of a Down frontemberével, producerével és kiadójával azonosítják, nem véletlenül. A zenekar éppen Frank Zappa stúdiójában készíti a legújabb lemezét, amelyet a hajón mutatnak majd be. Előttük a pezsgő karneválhangulatot keltő Fran Palermo lép porondra.

0 Tovább

Jane Birkin (F) Sings Serge Gainsbourg – Via Japan az A38 Hajón

Jane Birkin (F) Sings Serge Gainsbourg - Via Japan

Tours de France - Francia zenei sorozat

2012. január 22., vasárnap 20h

A38 Hajó - Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 7000 Ft, elővételben: 6500 Ft. Koncert+vacsorajegy csak elővételben: 12 500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve az összes ismert jegyirodában. A koncert támogatója a Francia Intézet.

Jane Birkin neve majdhogynem egyet jelent a modern francia sanzonnal. Világhírt második férjével, a francia kultúra nagy provokátorával, Serge Gainsbourg-ral énekelt duettjével, a Je t'aime... Moi non plus-vel (Szeretlek... Én se téged) szerzett, hogy aztán énekesnőként, színésznőként és közéleti személyiségként megkerülhetetlen intézménye legyen Franciaországnak. Régóta várt, első magyarországi koncertjén Gainsbourg-válogatást ad elő, némi csavarral: ezúttal - a tavaszi földrengés és cunami emlékére - japán zenészek kísérik Birkint, és játsszák némiképp "keletiesítve" az ismert dalokat.

0 Tovább

Polar Beat pres. Hurra Torpedo (NO) az A38 Hajón

Polar Beat pres. Hurra Torpedo (NO)

2012. január 20., péntek 20h

A38 Hajó - Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 3500 Ft, elővételben: 2500 Ft.

Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó megújult honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.

Skandináv sorozat

2012 elején új koncertsorozatot indít az A38 Hajó. A franciákra koncentráló Tours de France vagy az osztrákokra fókuszáló Zajok a szomszédból mellett a Polar Beat elnevezésű sorozat az északi, skandináv könnyűzene és dzsessz friss és fontos előadóit, irányzatait mutatja be. A koncertek megvalósításában az érintett országok kulturális intézetei működnek közre, és a sorozatban többek között fellép a norvég Hurra Torpedo, a svéd Movits, az amerikai-norvég trió, a Free Fall, illetve a finn Husky Rescue.

0 Tovább

Budzillus (D) Testi Egyenleg Ska Kollektíva az A38 Hajón

Budzillus (D)

Testi Egyenleg Ska Kollektíva

2011. december 17., szombat 19h

A38 Hajó - Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 1000 Ft, elővételben kapható. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó megújult honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón. A koncert támogatója a Goethe Intézet.

Karácsony felé közeledve szaporodnak az A38 Hajón az igazi, felhőtlen, táncos-mulatós fellépések. A szenteste előtti utolsó hétvégén Berlin egyik legkeményebb bulizenekara, a viharos és elsöprő balkán-szving-punk-ska egyveleget nyomó BudZillus lép fel, hamisítatlan Russendisko-hangulatot teremtve. Az együttes legújabb lemezét bemutató turnéján a budapesti éjszakában ismét felharsan a jelszó: "Munka-munka, Ladies and Gentlemen, Munka-munka!"

Nehéz a BudZillusról nem a berlini "Ostmusik-színtér" vezető zenekarára, a RotFrontra asszociálni.

0 Tovább

Neoangin aka Jim Avignon (D/USA) Specko Jedno az A38 Hajón

Neoangin aka Jim Avignon (D/USA)

Specko Jedno

2011. december 10., szombat 19:30

A38 Hajó - Petőfi híd budai hídfő

A koncert előtt 18:30-tól Jim Avignon villámkiállítással összekötött performance-a az A38 Hajó kiállítóterében!

Jegyár: 1500 Ft, elővételben: 1000 Ft. A performance-ra a belépés díjtalan! Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve az összes ismert jegyirodában.

Ha a Neo-angin (a Negro mintájára) a torok kéményseprője, akkor Neoangin a fülé és a szemé. Egy rendkívül sokoldalú zenész-festő-ruhatervező-dizájner-rajzfilmes koncertje és kiállítása az A38 Hajón!

Neoangin, azaz Jim Avignon még Christian Reisz néven született egy jelképes napon: december 24.-én. Talán innn ered fokozott érdeklődése az ajándékozás iránt, de annyi bizonyos, hogy korunk egyik legönzetlenebb művészével van dolgunk. "Inkább adok el ezer képet, darabját egy dollárért, mint egyetlen képet ezer dollárért" - nagyjából ennyiben foglalható össze ars poeticája, amihez az összművészetet művelő, festő-grafikus-rajzfilmes-zenész-performer-dizájner világéletében ragaszkodott. Frankfurtban például egy nagyszabású tárlat és akció keretében nem kevesebb, mint nyolcszáz művét osztogatta szét a közönség tagjai között: az ironikus cím ("Get Rich with Art", azaz "Gazdagodj a művészettel!") nagyszerűen figurázza ki az egyre inkább a pénzvilág részévé váló artworldöt. Egy másik kiállításán minden nap reggel festett egy képet, amit este rituálisan megsemmisített, hogy másnap újra kezdje.

0 Tovább

[Dunkelbunt] & The Secret Swing Society (A) live az A38Hajón

[Dunkelbunt] & The Secret Swing Society (A) live

Zajok a szomszédból / Noises from the Neighborhood - Új osztrák zenék

2011. november 26., csütörtök 21h

A38 Hajó - Petőfi híd budai hídfő

A koncert támogatója az Osztrák Kulturális Fórum.

Az A38 Hajó Zajok a szomszédból elnevezésű, friss osztrák zenéket bemutató sorozatában ezúttal a hajón már többször megfordult Dunkelbunt lép fel - némi csavarral. Mert az eddig főleg mixeiről, remixeiről és válogatáslemezeiről elhíresült, Balkán-mániás fiatalember ezúttal egy komplett élő zenekar élén érkezik.

Dunkelbunt, azaz Ulf Lindemann Hamburgban kezdte zenei szárnypróbálgatásait, de a kétezres évek elején annyira lenyűgözte Bécs akkoriban a csúcsra érő, villódzó, multikulturális elektronikus zenei élete, hogy székhelyét áttette az egykori császárvárosba....

0 Tovább

A38 Hajó: Dubioza Kolektiv (BiH), Diskobajagi (BiH), Malacka és a Tahó

Dubioza Kolektiv (BiH), Diskobajagi (BiH), Malacka és a Tahó

2011. november 19., szombat 20h

A38 Hajó - Petőfi híd budai hídfő

Belépő elővételben: 2500 Ft, koncert napján: 3000 Ft.

Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve az összes ismert jegyirodában.

Szarajevó első számú nemzetközi exportcikke a város ostromán edződött Dubioza Kolektiv, a szédítő erejű hiphop-reggae-rock-népzenei koktélt produkáló csapat, amely az ország első civil szervezetének a létrejöttében is asszisztált, s azóta a BBC Bosznia hiteles szócsövének titulálta, miközben a fél világ már ismeri, becsüli, szereti őket. Előttük a mi helyi színeinket méltán képviselő Malacka és a tahó, azután pedig boszniai dadatáncmix a Diskobajagi jóvoltából.

Rézsletekért a továbbra:

0 Tovább

Rising Sound – Acid Mothers Temple (J), Volkova Sisters az A38 Hajón

Rising Sound - Acid Mothers Temple (J), Volkova Sisters
2011. október 19., szerda 20h

A38 Hajó - Petőfi híd budai hídfő

Belépő elővételben: 1000 Ft, a fellépés napján: 1500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve az összes ismert jegyirodában.

Az A38 Hajó japán zenei sorozata, a Rising Sound keretei között egyszer már "majdnem" fellépett a kortárs pszichedelikus noise legfontosabb formációja, az Acid Mothers Temple. A tavalyi koncerten trióban játszó alkalmi együttes ezúttal klasszikus kvartett-felállásában érkezik.

Tovább a részletekért:

0 Tovább

Elevate fesztivál és az A38 Hajó bemutatja: Reflector (AT), Kajkyt (AT), ID (AT)

Elevate fesztivál  és az A38 Hajó bemutatja: Reflector (AT), Kajkyt (AT), ID (AT)

2011. október 6., csütörtök 19h

A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő

Belépő: 1000 Ft, elővételben kapható. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve az összes ismert jegyirodában. 


Az Európa egyik legizgalmasabb helyszínén, a grazi Schlossberg hegy gyomrában megrendezett Elevate fesztivál szervezői osztrák fellépőkkel karöltve minden évben körbeturnézzák a környező országokat, hogy ízelítőt adjanak a szomszédos országok közönségének a rendezvény zenei világából. A kortárs elektronikus zene aktualitásait bemutató fesztivál az audio élmények mellett nagy hangsúlyt fektet a világ fontos szociális, gazdasági és környezetvédelmi kérdéseinek megvitatására előadások, vetítések, beszélgetések formájában.

Id - a Jakuzzi’s Attempt frontemberének, Markus Steinkellnernek a szólóprojektje. A dark pop komor zenei világát tört ritmusokkal és elektronikával ötvöző Id olyan zenekarokkal turnézott, mint a japán Zeni Geva, a Health, vagy Otto von Shirach.

A The Striggles és az Automassage zenekarok tagjaként is ismert Kajkyt, a grazi experimentális elektronikai szcéna egyik vezéregyénisége.

A Reflector instrumentális duó  borús hangzása valahol a Sunn O))), az Om és a Melvins vizein evez, jellemző rájuk a metal, a doom, a noise rock és az avantgarde hatása is.

0 Tovább

20 éves az újvidéki emigráció

20 éves az újvidéki emigráció

Egynapos fesztivál kiállítással, koncertekkel, filmekkel, beszélgetéssel. Közreműködik: a Tudósok zenekar, Laslo Ratgeber and His Magnificent City Rebels, Lévai Balázs, efZámbó István és sokan mások

2011. október 2., 18h

A38 Hajó - Petőfi híd budai hídfő

Húsz évvel ezelőtt az újvidéki művészkolónia jeles képviselője, drMáriás ezen a napon lépte át a jugoszláv-magyar határt. Kifejező jele volt ez egy nagyszabású, tragikus folyamatnak, ami a délszláv háború elől menekülő művészek majdhogynem tömeges emigrációjában tetőzött. Ez a vajdasági generáció meghatározó szereplője lett a magyarországi művészeti életnek, és egészen sajátos világlátásával döntő módon befolyásolta azt. Az A38 Hajó minifesztiválja a vajdasági emigráció húsz évét próbálja meg felidézni és összefoglalni, többek között a drMáriás, a Tudósok zenekar, a neves kosárlabdaedz-polihisztor, Rátgéber László, Szombathy Bálint, Lévai Balázs és sokan mások részvételével.

0 Tovább

Kísérleti Adás

blogavatar

Elsősorban a kultúrát szeretnénk minél szélesebb spektrumban közvetíteni, mellette tehetségesnek ítélt embereknek publikálási lehetőséget biztosítani.

Utolsó kommentek