Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Novemberben jön az új Kiscsillag-album!

Novemberben jön az új Kiscsillag-album!

Elkészült a Kiscsillag zenekar, ha szabad így fogalmaznunk: várva várt harmadik nagylemeze, és napokon belül, egész pontosan november 4-én meg is jelenik. Az album címe Néniket a bácsiknak!, ami egyben egy olyan közügy is, amiért a zenekar Pécs belvárosában utcára is vonult tüntetni. Azért, hogy minden bácsinak legyen nénije ebben az országban! A lemezen tizenhárom dal lesz, tizenkét vadonatúj szerzemény és a tavalyi évben megjelentetett kislemezdal, a Sirály, amit már igen jól ismernek az ország rádióinak kedves hallgatói. Ha már itt tartunk, friss ízelítőnek egyébként nemrég megjelent az album második lemezelőzetes dala is, az Olajoshordó, melyhez egy videoklip is készült és megtekinthető az ismert videómegosztó oldalon. Az énekes-gitáros-dalszerző Lovasi András szerint, ha igaz az, hogy egy zenekar sorsát a harmadik lemez dönti el, akkor a Kiscsillagnak jó sorsa lesz.


Tovább a részletekért:

0 Tovább

1 óra Pécsett projekt

1 óra Pécsett projekt

Sokszor kerülünk olyan helyzetbe, hogy valahol, valamire vagy valakire várva, felszabadul egy óránk, amit többnyire semmivel sem tudunk elütni. Múltkor én is így jártam Pécsett, hogy lett egy szabad órám. Először én sem tudtam, hogy mit kezdjek magammal, aztán gondoltam egy "merészet" és megpróbáltam pár képet csinálni, valamilyen sémára felfűzni. A vezérfonal végül a vörös szín lett, amit már Párizsban is követtem, és hogy hogyan sikerült azt itt láthatjátok:

Fotók és szöveg: Garamvári Gábor

A többi képért kattints a továbbra:

0 Tovább

Februárig maradnak a múmiák

Februárig maradnak a múmiák

Több mint három hónappal tovább látható a Szépművészeti Múzeum Múmiák testközelben című kiállítása. A tárlat eredetileg október 22-én zárt volna, de nagy érdeklődésre tekintettel a múzeum egészen február 19-ig várja a látogatókat. A június elején nyílt, a múzeumban őrzött négy múmiát, valamint az azokon nemrég elvégzett tudományos vizsgálatok eredményeit bemutató tárlatot eddig csaknem 70 ezren látták.

Tovább a részletekért

0 Tovább

Jövőre kapcsolva: az ősi keleti filozófiától a futurisztikus előadóteremig

Átadták a Legrand és a MOME rendhagyó szobor- és fotópályázatának díjait

Budapest, 2011. október 26. - Ünnepélyes keretek között tartott szakmai fórumon adták át ma a "Kapcsolj a jövőre!" címet viselő rendhagyó kapcsoló-szobor és fotópályázat díjait. A Legrand Zrt. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közös felhívására közel százan jelentkeztek, hivatásos és műkedvelő alkotók egyaránt.

0 Tovább

A Radnóti Miklós Színház Protokoll plakátpályázata

A Radnóti Miklós Színház Protokoll plakátpályázata 

A Radnóti Miklós Színház plakátpályázatot hirdet Térey János: Protokoll című regénye színpadi változatának előadásához. A pályázat nyílt és egyfordulós, az alábbi feltételekkel:  

  1. A pályázó
    1. Pályázatot nyújthat be bármely természetes személy.

 

2. A pályamű

2.1 A pályázatra minden olyan kézzel vagy grafikai programmal készített plakátterv beadható, ami sem nyomtatásban, sem pedig elektronikus formában nem jelent meg sem internetes oldalakon, sem a nyomtatott sajtóban, és nem nyert díjat korábbi pályázaton. Ezen feltételeknek folyamatosan fenn kell állniuk a pályázat elbírálási határidejéig.

2.2 A pályaműnek alkalmasnak kell lennie utcai plakátként, szórólapként, nyomtatott sajtóban vagy internetes felületen való felhasználásra.

2.3 A pályamű stílusában illeszkedjék a Radnóti Miklós Színház arculatához (korábbi plakátok a honlapon megtalálhatók), gondolatiságában Térey János Protokoll című művének színpadi átiratához.

2.4 Egy pályázó csak egy művet nyújthat be.

2.5  A pályaművet JPG formátumban, A/4-es, álló formában, minimum 300 DPI méretben kérjük benyújtani.

2.6 A pályamű kizárólag a pályázó saját alkotása, szellemi terméke lehet. 
 

3. A pályázat díjazása

3.1 A díj mértéke

Első  díj: 50.000 Ft és 10 db szabadon felhasználható színházjegy

a Radnóti Miklós Színház előadásaira

Második díj: 25.000 Ft és 6 db szabadon felhasználható  színházjegy

a Radnóti Miklós Színház előadásaira

Harmadik díj: 15.000 Ft és 4 db szabadon felhasználható  színházjegy

a Radnóti Miklós Színház előadásaira

3.2 A zsűrinek jogában áll a díjat megosztani vagy nem kiadni.

A  díjazott pályázó kötelezettséget vállal arra, hogy a plakátot sem nyomtatott, sem pedig elektronikus formában nem jelenteti meg, valamint tudomásul veszi, hogy a plakát esetleges nyilvános felhasználásának jogával a Radnóti Miklós Színház kizárólagosan rendelkezik.

3.3 A pályázó tudomásul veszi, hogy pályaművének felhasználása esetén a színház művészi és technikai igényeinek megfelelően módosíthatja a beérkezett tervet.

3.4 A Radnóti Miklós Színház a pályázatokat nyilvánosan kezeli, a honlapján a legjobbnak ítélt pályaműveket feltünteti. 

4. A pályázat leadása

4.1 A  pályázat leadási határideje: 2011. november 30. vasárnap

                  a tárgyban feltüntetendő: „Protokoll plakátpályázat“

                  a levélben feltüntetendő:  név, telefonszám

                  Csak emailben beküldött pályaműveket fogadunk el!

                  cím: palyazat@radnotiszinhaz.hu

4.2 A pályaművön a következőknek kell szerepelnie:

     Térey János: Protokoll

      Színpadra írta: Térey János és Kovács Krisztina

      Rendező:  Valló Péter

Szereplők: Fekete Ernő mv., Szávai Viktória, Wéber Kata, Sárközi-Nagy Ilona, Csomós Mari, Szervét Tibor, Adorjáni Bálint, Schneider Zoltán, Lukáts Andor, Gazsó György, Martin Márta, Csányi Sándor

     Radnóti Miklós Színház 

5. A pályázat elbírálása

5.1  A beérkezett pályaművek elbírálását és a díjak odaítélését szakmai zsűri végzi.

5.2 A zsűri 2011. december 7-ig hozza meg döntését. A hivatalos eredményt a színház honlapján tesszük közzé, ugyanezen a napon. 

Térey János Protokoll című verses regényének Térey János és Kovács Krisztina által készített azonos című színpadi változatát elektronikus formában külön kérésre elküldjük. Igényét jelezze a palyazat@radnotiszínhaz.hu email címen. 

A pályázati kiírással kapcsolatban további információ kérhető a Radnóti Miklós Színház titkárságán. 

Budapest, 2011. október 25. 

      Bálint András

      igazgató

Radnóti Miklós Színház

0 Tovább

Bécsi szeletek, avagy mindig az a legjobb fényképezőgép, ami nálad van

Sok szempontból szerencsés vagyok, hiszen azzal foglalkozom nap mint nap, amit szeretek, a fotózással. Ezért alapvetően mindig van nálam fényképezőgép, mert ki tudja éppen milyen szituációba futok bele. A fő szó ebben a mondatban az alapvetően. Ezt csak azért emelem ki, mert legutóbb, amikor Bécsbe vezetett a jószerencse, a "rendes" gépem, valamiért otthon maradt... Ez csak akkor derült ki már, amikor kitaláltam, hogy én itt szeretnék egy anyagot csinálni. Hirtelen nem tudtam mitévő legyek, de aztán eszembe jutott, hogy van nálam mobiltelefon, amiben mára alapfelszereltség, hogy fényképezni is lehet vele, így a probléma el is hárult, és az anyag is elkészült!

Az hogy hogyan sikerült, az pedig itt látható: (a tovább-ra kattintva pedig a többi kép)

Fotók és szöveg: Garamvári Gábor

0 Tovább

Akár Te is lehetsz drámaíró!

Magyar egészségügy: Bodó Viktor a nézők történeteit rendezi

A Katona József Színház és a Szputnyik Hajózási Társaság továbbra a nézők közreműködését várja készülő közös előadásához. Az érdeklődők olyan rövid szövegeket küldhetnek be, amelyek a magyar egészségügy jelenlegi helyzetét mutatják be akár a betegek, akár a kórházi dolgozók oldaláról. Lehet ez egy-egy tipikus helyzet, meglepő fordulat, abszurd pillanat, vagy éppen egy elcsípett beszélgetés.

Az ezekből a pillanatokból összeálló, Anamnesis munkacímű előadás rendezője Bodó Viktor, a szereplőgárdát pedig a Katona és a Szputnyik társulata adja. A bemutatóra jövő év tavaszán kerül sor a Katonában.

A beküldéssel a nézők hozzájárulnak ahhoz, hogy az alkotók szövegeiket az előadásban felhasználják, természetesen anonimitásukat megőrizve. A maximum 1-2 oldal terjedelmű írásokat november 30-ig várják az
anamnesis2012@gmail.com címre.

0 Tovább

Tallinn, Európa Kulturális Fővárosa 2011-ben

Tallinn, Európa Kulturális Fővárosa 2011-ben
Tallinn története visszanyúlik az írásos forrásokat megelőző mitikus múltba, amikor a hős Kalev meghalt. Hű felesége, Linda, férje eltemetése után saját kezével nagy kőhalmot emelt sírjára. Ez a mai Toompea (a Dóm-hegy). Egy kő azonban kiesett a kötényéből és elgurult. Linda utánaeredt és leült rá megpihenni. Keserves sírásra fakadt és könnyeiből keletkezett a mai Ülemiste-tó. A követ a mai napig látni nem messze a tó partjától.

TOVÁBB a teljes képanyagra:

0 Tovább

Családi Filmfesztivál a Cinema City Arénában

Felejthetetlen mozis időutazásban lehet részük mindazoknak, akik november második hétvégéjén ellátogatnak a Cinema City Arénába.

Süsü

A PORT.hu Családi Filmfesztivál keretében az elmúlt évek legsikeresebb 3D animációs alkotásai mellett a szülők egykori kedvenc meséiket, mesefiguráikat is megmutathatják gyermekeiknek a széles vásznon, felidézve a hajdani filmszínházak varázslatos hangulatát. Így a magyar animációs filmgyártás hős- és aranykorának szereplői:

Tovább a részletekért:

0 Tovább

10 ÉVES A MALADYPE SZÍNHÁZ

10 ÉVES A MALADYPE SZÍNHÁZ

Jubileumi Hét

2011. november 14-19.

A 2001-ben alakult Maladype Színház idén ünnepli fennállásának tízedik évfordulóját. Balázs Zoltán rendező-művészeti vezető irányításával létrehozott előadásai a kezdetek óta kitartóan vizsgálják a színház különleges minőségeit. Új színházi nyelvvel kísérletező produkcióik, melyeket a szakma és a közönség kiemelt figyelemmel és jelentős díjakkal honorált, a Maladype társulatát a hazai és nemzetközi színházi élet egyik legizgalmasabb és legszínvonalasabb független formációjává tették. A Maladype Színház nevének jelentése "Találkozás", így a jubileumi évfordulót "megkoronázó" egyhetes ünnepséget a társulat ennek szellemében tervezte meg.

Részletekért a Tovább-ra

0 Tovább

Megjelent a MúzeumCafé 25. száma

Megjelent a MúzeumCafé 25. száma

Petőfi szülőháza és a Rózsabogár Rend lovagjai, egy magyar tudós, aki személynevekből építi újra a Római Birodalom társadalmának a történetét, egy világhírű műgyűjtő tízéves múzeuma és egykori báltermekből lett mai kiállítóterek - mindez és még sok minden más érdekesség a most megjelent legújabb, október-novemberi MúzeumCaféban.

Tovább, a teljes cikkhez:

0 Tovább

Megjelent a FreshFabrik legújabb dala és klipje!

Megjelent a FreshFabrik legújabb dala és klipje!

Idén tavasszal jelent meg a FreshFabrik ötödik nagylemeze Mora címmel, amihez már két klip is készült (Stealing The Sun és Woman), most pedig itt a harmadik, az Into The Light, ami a három közül mindenképpen a legmonumentálisabb. Az új maxi klipjét - ami egy kisfilmnek is nevezhető - a zenekar ismét saját maga készítette, néhány barát társaságában, egészen különös, érdekes helyszíneken.

A csapat a nagylemez szinte minden dalát szeretné megfilmesíteni, a következő vagy az Orpheus vagy a Soul Emergency lesz.

 

Az új klipet itt nézheted meg:

 

0 Tovább

Liszt-zongoraverseny cigánybandával

Liszt-zongoraverseny cigánybandával

A Liszt! Minden tekintetben. programsorozat egyik utolsó produkciójában, október 19-én a cigányzene szemszögéből közelítenek a Müpa által felkért zenészek Liszt életművéhez. Mocsári Károly zongorista, Balogh Kálmán cimbalomművész, Lendvay József hegedűművész és Herczku Ágnes a Szeret együttes és a MÁV Szimfonikus Zenekar közreműködésével jut el a Cigányzenétől a rapszódiákig.

Balogh Kálmán

Tovább, a részletekért:

0 Tovább

A IV. éves bábszínművész osztály vizsgaelőadása ÓDRY SZÍNPAD: Szép új világ

A IV. éves bábszínművész osztály vizsgaelőadása

ÓDRY SZÍNPAD

Bemutató: 2011. október 22. (szombat) 15 óra Padlás 

Aldous Huxley:

Szép új világ

NEM utópia! 

Fordította: Totth Benedek

Színpadi változat: Csizmadia Tibor, Kristóf Borbála 
 

Szereplők: 

John, a Vadember: Fritz Attila

Mustapha Mond, világellenőr, Alfa-dupla-plusz: Hoffer Károly

Bernard Marx, Alfa-plusz:Szolár Tibor

A KKK igazgatója, Alfa: Ivanics Tamás

Lenina Crowne, Béta-plusz Eke Angéla

Fanny Crowne, Béta: Bohoczki Sára

Henry Foster, Alfa: Márkus Sándor

Linda, Béta-mínusz: Andruskó Marcella

Helmholz Watson, Alfa-plusz: Fehér Dániel

Alfák, Béták, Gammák, Delták, Epszilonok: Makra Viktória, Mórocz Adrienn, Spiegl Anna 

Dramaturg: Kristóf Borbála 

Látvány: Opra Szabó Zsófia

Mozgás: Gyöngy Zsuzsa 

Zene és video: Halasi Dániel

Asszisztens: Zsirai Viktória 

Rendezte: Csizmadia Tibor

Osztályvezető tanár: Meczner János és Csizmadia Tibor 

„Képzeljétek el, milyen lehet, ha az embert elevenszülő anya hozza világra! Próbáljátok meg elképzelni, mit jelent az, hogy . És azt tudjátok, mi volt az az ?”

Mi pedig képzeljük el, milyen, ha az emberek ezresével, lombikokból kelnek ki! Képzeljük el, milyen egy uniformizált, totalitárius fogyasztói társadalom, ahol a magány nem létezik, mert „mindenki mindenkié”! Ez Huxley Szép új világa. Amit sajnos meglepően könnyű elképzelni. 

Támogatók: NEFMI, NKA, Polgár Krisztina Emlékalap

0 Tovább

A IV. éves zenés színművész osztály vizsgaelőadása :Ódry Színpad Lépésről lépésre

A IV. éves zenés színművész osztály vizsgaelőadása

ÓDRY SZÍNPAD

Bemutató: 2011. október 21. (péntek) 19 óra Ódry Színpad 

Lépésről lépésre

az ’A Chorus Line’ dalaival… 
(Zeneszerző: Marvin Hamlisch)

Szereplők:

Ágoston Péter (Al DeLuca)

Dénes Viktor (Greg Gardner)

Hekler Melinda (Judy Turner, Maggie Winslow)

Kosik Anita (Sheila Bryant)

Kulcsár Viktória (Cassie Ferguson)

Marofka Mátyás (Paul San Marco)

Mikola Gergő (Mike Costa)

Nagy Dániel Viktor (Richie Walters)

Nagyhegyesi Zoltán (Mark Anthony)

Ódor Kristóf (Don Kerr)

Sándor Péter (Richie Walters)

Szabó  Irén (Diana Morales)

Szilágyi Csenge (Val Clark)

Törőcsik Franciska (Kristine Ulrich, Bebe Benzenheimer)

Wunderlich József (Bobby Mills)

Lőrincz Katalin – balettmester

Széles László – mesterségtanár

Koreográfus: Bakó Gábor, Bóbis László

Koreográfus asszisztens: Bulyáki Ákos, Endrődi Zsófia

Látvány: Valcz Gábor

Zenei vezető:  Selmeczi György

Zenekarvezető:  Kemény Gábor

Zenekar: Axmann Péter, Boegán Péter, Hermann Péter, Huszti István, Puskás Csaba, Schreck Ferenc, Szűcs Zoltán

Rendező: Novák Eszter

Osztályvezető  tanár: Novák Eszter és Selmeczi György 
 

Huszonéves színészek egy szereplőválogatásra jelentkeznek, hogy munkát kapjanak azon a pályán, ami életük értelmét jelenti. Fiatalok, tehetségesek, minden vágyuk, hogy a világot jelentő deszkákra léphessenek, és ha lehet minél előbb, és minél nagyobb szerepben… röviden ez a története a világhírű A Chorus Line című musicalnek.

És ugyanez a története tizenöt fiatal, tehetséges színésznövendéknek is, akik ebben az előadásban a musical dalainak megszólaltatása közben saját életükről, saját vágyaikról és a színészethez való viszonyukról vallanak… Ők egyszer már bejutottak… ide, a színművészetire… Most még egyenlő esélyekkel állnak a színpadon, de az élet még csak most kezdődik…  
 

Támogatók: NEFMI, NKA, Polgár Krisztina Emlékalap

0 Tovább

Gerhes Gábor: Nótaszó

Gerhes Gábor: Nótaszó –

Isten, Haza, Ellenség 

2011. 10.21 - 11.18. 
megnyitó: 2011. 10.20. 19-21h

 
A megnyitón Weiner Leo: Magyar Ábránd (1905) című  darabjának ősbemutatója helyett annak képzeletbeli rekonstrukciója szólal meg.

Közreműködik: Csávás Attila - tárogató és Szabó Dániel - cimbalom. 

(megtekinthető: keddtől péntekig 14.00 – 18.00, illetve előzetes bejelentkezéssel. A galéria 2011. november 1-én zárva tart.) 

Tovább a részletekért:

Az 1980-as évek második felétől alkotó Gerhes Gábor művészetének fókuszában a kezdetektől képi reprezentáció áll. Gondosan szcenírozott fotóin, installációin hétköznapi, banális jelenetek és tárgyak jelennek meg, melyek a bemutatás módja révén válnak kulturális referenciák hordozóivá. Munkáinak visszatérő témái a jelen és a közelmúlt magas- és tömegkultúrája, a nyelv, illetve annak kapcsolata a vizualitással.

A Gerhes Gábor legújabb műveit bemutató kiállítás címéről a múltidéző nosztalgia, a hagyománykeresés és a giccs is eszünkbe juthat. A tárlaton megjelenő alkotásokból kialakított tematikai egységekben ezen hívószavak rendre fel is merülnek, a kontextustól függően különböző megközelítésben. Az acb Galéria mindhárom termében egy-egy külön téma köré szerveződnek Gerhes művei (Isten, Haza, Ellenség), változatos médiumokat – olajfestmény, fotó, video, objekt – használva.

A kiállítás címére közvetlenül is reflektáló műcsoport, amely tárgyi és képi utalásokkal a nemzeti identitástudatnak az elmúlt két évtizedben folyamatosan napirenden tartott problémakörérével foglalkozik.  Gerhes a programszerűen hivatalossá emelt kitalált hagyományoknak, illetve ezek reperezentációs formáinak múltjából és jelenéből mutat be meglévő és fiktív példákat. Ilyen a Gerhes által nemrég kiszivárogtatott és fényképpel bizonyított tény, mely szerint járt magyar ûrhajós a holdon (Magyar Hold). Vagy a kiállítás egyik központi darabja a tárogató néven ismert hangszert formázó ólomszobor (Alchimia Pannonica). A tárogató a köztudatban egy nagy hagyományokkal rendelkező ősi magyar fúvóshangszerként él, ám valójában csak 1899-ben lett szabadalmaztatva, a köré épült és napjainkban újjáéledt legendárium pedig a nemzeti propaganda részeként, mesterségesen lett generálva.

A művészet és a kultúrpolitika viszonyáról szól a Minden kép ellenség című sorozat, melynek darabjain Gerhes a Kádár-korszak hivatalos vicclapja, a Ludas Matyi a kor képzőművészeti kiállításait gúnyoló karikatúráin megjelent egy-egy absztrakt festménybôl rekonstruált. Az absztrakciót a korszak „Entartete Kunst”-jaként kezelte a kultúrpolitika, s a szatírikus, ellenzéki hangvételű, ám a legkevésbé sem ellenzéki magazin karikatúráin időről időre alkalom nyílt a széles tömegekbe sulykolni annak megvetését.  Gerhes sorozata a művészi szabadság kultúrpolitikai eszközökkel történő korlátozásának speciális és rejtett mechanizmusaira fókuszál.

A harmadik, fotókkal és objektekkel berendezett terem által feltett kérdés: a hit hordoz-e magában elegendô örömöt? Gerhes e műegyüttesében egy képzeletbeli egyház  (A Hallgatag Egyház) reprezentációs jegyei és külsőségei jelennek meg. 

Külön köszönet Richter Pál zenetudósnak, a Liszt Ferenc Zeneakadémia Népzene tanszékének alapító tanszékvezetőjének.

0 Tovább

Neon Galéria: Szurcsik János kiállítása

Kiállító művész: Szurcsik János

Kiállítás címe: "Pályám emlékezete I."- művek a 60-as és 70-es évekből

 

Megtekinthető: 2011. október 14. - 2011. november 8.

Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 14-18 óráig

  
 

A Galeria Neon elfeledett életművek bemutatására vállalkozó sorozatának legújabb állomása Szurcsik János (1931) kiállítása, melyen a festőművész közel fél  évszázaddal ezelőtt készített alkotásaiból láthatunk egy válogatást. A vásárhelyi festészet meghatározó alkotójának életművét – csakúgy, mint magát az iskolát – évtizedek óta az érdektelenség lengi körül, pedig annak idején a hatvanas években kibontakozó hódmezővásárhelyi realizmust a progresszivitás hívta életre a dogmatikussá vált szocialista realizmussal szemben. Szurcsik János alkotásaiban a parasztság valódi életét, mindennapi küzdelmét mutatja meg mindenféle idealizálás nélkül. Festményeiben néhány elemre koncentrál, kerüli a részletezést, így ezáltal még erőteljesebben összpontosít a témára, melyet szociografikus pontossággal mutat be. Szurcsik alkotómódszeréhez a vásárhelyiek közül Kohán György tömör képi megfogalmazása áll közel, de tágabb kitekintésben Derkovits Gyula monumentalitásra törő szikár festőisége is rokonítható művészetével.

0 Tovább

Radnóti Színház: Tennessee Williams: VÁGYVILLAMOS

Tennessee Williams:

VÁGYVILLAMOS

Fordította: Ambrus Mária & Zsótér Sándor 

Blanche DuBois KOVÁTS ADÉL

Stanley Kowalski CSÁNYI SÁNDOR

Stella DuBois Kowalski PETRIK ANDREA

Harold Mitchell (Mitch) SCHNEIDER ZOLTÁN

Eunice Hubbel WÉBER KATA

Egy Mexikói Asszony MARTIN MÁRTA

Egy Fiatal Pénzbeszedő FORMÁN BÁLINT eh. 
 
 
 

Az előadást a The University of the South, Sewanee, Tennessee hozzájárulásával

a Casarotto Ramsay & Associates Ltd. és a Hofra Kft. (www.hofra.hu) közvetítette. 

Dramaturg: Ungár Júlia

Díszlet: Ambrus Mária

Világítás: Baumgartner Sándor

Jelmez: Benedek Mari

Zene: Tallér Zsófia

A rendező munkatársa: Balák Margit

Rendező: ZSÓTÉR SÁNDOR

 Fotó: Garamvári Gábor
 
Bemutató: 2011. október 16. vasárnap 

Kattints a képre a galéria megtekintéséhez:


 

0 Tovább

Polgár Galéria - Dekorációs Művészeti Árverés

Polgár Galéria - Dekorációs Művészeti Árverés

(festmények, bútorok ezüstök, műtárgyak)

Az aukció időpontja:

október 13. (csütörtök) 17 óra

Gerard Hoet Mitológiai jelenete

A Polgár Galéria idei őszi egy napos árverésén elsősorban kvalitásos, dekoratív tárgyak kerülnek kalapács alá a cég V. kerület Petőfi Sándor utca 16. szám alatti galériájában.

Tovább, a részletekért:

0 Tovább

Bárka Színház: Michael West: Szabadesés

Michael West: Szabadesés

magyarországi bemutató 

Fordító: Várady Zsuzsa 

Szereplők:

Kálid Artúr

Kardos Róbert

Varga Anikó

Szoták Andrea m.v.

Ilyés Róbert 

Látvány: Kovalcsik Anikó, Tölli Judit, Omodi Gábor

Zene: Dinyés Dániel 


Fotó: Garamvári Gábor

 

RENDEZŐ: GÖTTINGER PÁL 

Bemutató: 2011. október 15., Cseh Tamás Terem 

Michael West engedélyét a Judy Daish Associates Ltd. (London) és a Hofra Kft. (www.hofra.hu) közvetítette. 
 

Amikor már nem bírja hallgatni, hogy mi mindent mondanak róla, amikor már nem bírja, hogy nem tud védekezni a fejében egymást kergető emlékek ellen, amikor már nem visel el több szeretetlenséget, fájdalmat és önmarcangolást, amikor már az utolsó szál is elszakadni látszik. Akkor összeszedi minden erejét, egybegyűjt minden élniakarást és jót, összeszedi iszonyatos nagy erejét, amilyen csak a sorsát értő és attól rettegő, de azt legyőzni kész embernek van - és megmozdítja a lábujját.

Reméljük, lesz éppen valaki a kórteremben, hogy észrevegye. 
 

Kattints a képre a galéria megtekintéséhez:

Bárka Színház: Szabadesés galéria

0 Tovább

Ne féljünk Dosztojevszkijtől!

Ne féljünk Dosztojevszkijtől!


A magyar közönség mindig szerette a cselekményes baletteket, különösen azokat, amelyekben egy-egy irodalmi mű elevenedik meg (lásd Anyegin, Anna Karenina). Borisz Eifman alkotása, a Karamazov testvérek 2009-ben került a Magyar Nemzeti Balett repertoárjára, s azóta hatalmas népszerűségnek örvend. Tovább a cikk többi részére:

0 Tovább

Világhírű filmek jelmeztervezője a budapesti Operában

Világhírű filmek jelmeztervezője a budapesti Operában


A Magyar Állami Operaház novemberi bemutatójának jelmezeit és grandiózus díszleteit a nemzetközi filmes szakmában is jól ismert Nana Cecchi tervezi. Az olasz szakembert nyugodtan nevezhetjük élő legendának, a nemzetközi színpadi szakmában régóta "A jelmezek királynője" névvel illetik. Mesterei Romolo Valli, Giorgio De Lullo és Visconti, akinek asszisztenseként is dolgozott Mozart Cosí fan tutte c. operájának színrevitelénél. A film, a színház és az opera műfajában egyaránt otthon van, Olaszország legjelentősebb operaházainak tervez rendszeresen. További részletekért kattints a továbbra:

0 Tovább

Egyedülálló alkalom, nem érdemes kihagyni! Tárlatvezetések a World Press Photo kiállításban

Egyedülálló alkalom, nem érdemes kihagyni!

Tárlatvezetések a World Press Photo kiállításban

Fotó: Ed Kashi (Amerikai Egyesült Államok), VII Photo Agency

A World Press Photo kiállítás nyitva tartása alatt híres magyar fotóművészek, Keleti Éva, Korniss Péter, Bánkuti András és Révész Tamás, valamint a fotótörténész Szarka Klára mondja el véleményét a digitális korszak fényképezéséről és a World Press Photo pályázat nyertes képeiről.

A részletekért kattints a továbbra:

0 Tovább

Kováts Adél gondolatai a jövő heti Radnóti Színház bemutató előtt

Blanche DuBois szerepében Kováts Adél

Az évad első bemutatója Tennessee Williams Vágyvillamos című darabja, Zsótér Sándor rendezésében. A főszerepet játszó Kováts Adél mesélt arról, hogyan készül az előadásra.

Blanche szerepe nagy kihívás lehet.

Lényeges, hogy az ember a lelki, fizikai alkatához, az évei számához, a mesterségbeli tudásához, a személyiségéhez képest 2-3 évente találkozzon egy olyan szereppel, ami önmagába is beljebb juttatja. Bár én általában nem cipelem haza a szerepeimet, ez most nagyon kattog a fejemben. A családom nagyon ott van mögöttem, hogy össze tudjam rakosgatni. Talán a legbonyolultabb, a legrétegzettebb szerep, amivel valaha találkoztam.

Kattints a továbbra a cikk többi részéért:

0 Tovább

Rising Sound – Acid Mothers Temple (J), Volkova Sisters az A38 Hajón

Rising Sound - Acid Mothers Temple (J), Volkova Sisters
2011. október 19., szerda 20h

A38 Hajó - Petőfi híd budai hídfő

Belépő elővételben: 1000 Ft, a fellépés napján: 1500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve az összes ismert jegyirodában.

Az A38 Hajó japán zenei sorozata, a Rising Sound keretei között egyszer már "majdnem" fellépett a kortárs pszichedelikus noise legfontosabb formációja, az Acid Mothers Temple. A tavalyi koncerten trióban játszó alkalmi együttes ezúttal klasszikus kvartett-felállásában érkezik.

Tovább a részletekért:

0 Tovább

Kísérleti Adás

blogavatar

Elsősorban a kultúrát szeretnénk minél szélesebb spektrumban közvetíteni, mellette tehetségesnek ítélt embereknek publikálási lehetőséget biztosítani.

Utolsó kommentek