Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hússtruktúra - Horog Sára kiállítása

Hússtruktúra - Horog Sára kiállítása                                       

Kiállító művész: Horog Sára

Kiállítás címe: Hússtruktúra

Megnyitó: 2012 január 12. csütörtök 20:00 
A kiállítást megnyitja: Piskolti Bernadett művészettörténész

Galeria Neon 

1065 Budapest, Nagymező  u. 47. 2.emelet

Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 14-18 óráig

Megtekinthető: 2012. január 13. - 2012. február 6. 
 

Horog Sára több mint egy évtizednyi alkotómunkássága egészét áthatja a festészet iránti szenvedély, mely nem engedi, hogy a művészeti élet gyors ritmusa vagy trendjei befolyásolják. Talán ezzel indokolható, hogy neve nem mindenki számára cseng ismerősen, alkotásaival a MEO Kortárs Művészeti Gyűjtemény által rendezett Krém 2003 című tárlat óta nem is szerepelt nagyobb kiállításon. Ez azonban nem jelenti azt, hogy felhagyott volna a festéssel, sőt életművét azóta is következetesen építi.

Ennek a mély elkötelezettségnek köszönhető, hogy a MOME ipari formatervező  szakának elvégzése után a szakma gyakorlása helyett inkább úgy döntött, minden idejét a festészetnek szenteli. Már az egyetem alatt megkezdte ez irányú tanulmányait, melynek részeként fél évig volt a festő szakon a Képzőművészeti Egyetem vendéghallgatója. Ekkor készült a Hommage á K.Zs. című három részből álló sorozat is, mely most a Neon Galériában látható, Horog Sára első egyéni kiállításán.

A Hússtruktúra címet viselő tárlat első pillantásra talán egy hentesüzlet kirakatát idézi a kampóra akasztott hústömegekkel, állattetemekkel és a halakkal zsúfolt akváriummal. A képeken nyoma sincs az élet kioltását kísérő erőszaknak vagy a tetemek által kiváltott undornak. A puha tollak, a nyálkás halak, a csillogó szaru egy teljesen másfajta figyelmet követel a nézőtől, mint amit a képek témája elsőre felkínál. Az utolsó utáni állapotukban megörökített testek egyetlen struktúra részeként jelennek meg, mely alapegységei a szálas hús, az érdes inak és a kemény csontok. Horog Sára festményei az elmúlás természetességének képi megfogalmazásai, távol a halál romantikájától és melankóliájától.

(Sparing Stefánia) 
 
 

0 Tovább

Szirtes Edina Mókus Szerelmesezős koncert

Szirtes Edina Mókus

Szerelmesezős koncert

élő- és elő lemezbemutató

január 22. (vasárnap), 20:00, Millenáris Fogadó

Szirtes Edina Mókus - zenész, énekes, zeneszerző, hegedűművész

Horváth Elemér, Balogh Miklós, Csonka Gábor - hegedű

Hegyaljai-Boros Zoltán, Haraszti Krisztina - brácsa

Simkó-Várnagy Mihály - cselló, Földes Gábor, Lombos Pál - nagybőgő

Nagy János - zongora

Vendég:

Kováts Kriszta - ének, Fabula Rasa zenekar

Hegedűművész diplomáját a szegedi Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte 2002-ben, majd zeneszerzéssel kezdett foglalkozni. Írt zenét többek között a Szegedi Színkör, Szegedi Kortárs Balett, Kováts Kriszta Színháza, Baltazár Színház és a Magyar Rádiószínház számára, de a 2010-es tűzijáték zenéjét is ő szerezte.

0 Tovább

SzólóDuó 2012

2012-ben Immár 13. alkalommal rendezi meg az Orkesztika Alapítvány a SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált. A SzólóDuó fesztivál célja, hogy a szárnyait bontogató táncosokat bátorítsa, a tapasztalt alkotók, legújabb műveit megismertesse a nagy közönséggel.

A fesztivált jelölő körök előzték meg - Németországban, Lengyelországban és Magyarországon. A más országból érkező jelentkezők videón keresztül adhatták be jelentkezésüket. Az előzsűrizés során közel 100 jelentkező közül 34 produkciót választottak be a versenyprogramba.

A fesztivál ideje alatt minden délelőtt workshoppokra várják a profi és a kezdő táncosokat egyaránt a Mozdulatművészeti Stúdióban. A fesztivál helyszínein minden este az Ork-Kota Platform 3.0 keretében 1 perces táncfilmeket tekinthetnek meg a látogatók.

A versenyprogram a MU Színházban látható január 5-7 között, 20 órai kezdettel. A gála műsorra január 8.-án kerül sor.

A teljes képanyagért kattints a képre:

Fotók: Fekete Attila 

Ízelítő a január 5.-ei programból:

Mészáros Márk – Minek

Joanna Polowczyk, Karolina Skowron – Összefüggően

Jobbágy Bernadett  - Down Under

Janina Bobrowski - …, gondolta és elkezdett pofákat vágni

Lukácsi Laura, Szeles Tamás – Anélkül, hogy …

Barbora Kratochvilová – Éneklő vallomás

Aleksandra Holes – Csak menj

Haraszti-Zwiep Adrienn – Kifordítva

Ewelina Zielonka, Barbara Földesi – Ap. Apropó

0 Tovább

Katona József Színház - Kamra: Helmut Krausser: Bőrpofa

Január 7-én mutatják be Helmut Krausser: Bőrpofa - A VRRRRRÜMM láncfűrésszel című produkciót a Kamrában.

A rendező Dömötör András, a két főszereplő Mészáros Béla és Borbély Alexandra. A Katona József Színház produkciója magyarországi ősbemutató.

A készülő produkcióval kapcsolatban Dömötör András elmondta:

"Valamit nagyon eltalál Krausser szövege, ahogy a félelemről és a félelem okozta torzulásokról beszél. A főhős egy horrorfilmes ikonnal, Bőrpofával azonosul, észre sem veszi, hogyan torzul e veszélyes játék során a személyisége, és miközben menekül, ő maga is szörnnyé válik, vagy válhat. Elveszik a viszonya a valósággal. A darab végig az őrület határán játszódik, csupa vonzó kérdést tesz fel, két nagyszerű szereppel. Színész-centrikus anyag, amely hatalmas kihívás elé állít két fontos, fiatal Katonást."

Fotók: Garamvári Gábor

A teljes képanyaghoz kattints a továbbra:

0 Tovább

Sztárok az Operaházban

Sztárok az Operaházban

A 2012-es év első zenekari hangversenyén a budapesti Operaházban kiemelkedő nagyságok lépnek színpadra. A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának január 8-ai hangversenyét a világ egyik legnevesebb karmestere, Christoph Eschenbach dirigálja. A koncert szólistája Amerika világhírű zongoraművésze, Tzimon Barto.

0 Tovább

Képes-zenés beszámoló Pécsről, hogy milyen volt az EKF utáni első év

0 Tovább

VIZA (US), Fran Palermo az A38 Hajón

VIZA (US), Fran Palermo

2012. január 31., kedd 20h

A38 Hajó - Petőfi híd budai hídfő

Belépés díjtalan

A koncert támogatói: a Kilikia Kulturális Egyesület, Országos Örmény Önkormányzat, Armenia Népe Kulturális Egyesület, Az Örmény Kultúráért Alapítvány.

A Viza együttes zenéjében örmény, görög és arab tradíciók motívumai keverednek zúzós rock és szédületes tánc elemekkel. A formációt sokan Serj Tankiannal, a System of a Down frontemberével, producerével és kiadójával azonosítják, nem véletlenül. A zenekar éppen Frank Zappa stúdiójában készíti a legújabb lemezét, amelyet a hajón mutatnak majd be. Előttük a pezsgő karneválhangulatot keltő Fran Palermo lép porondra.

0 Tovább

„Nem futó kaland az életemben a színház.”

„Nem futó kaland az életemben a színház.”

beszélgetés dr. Komáromi György gazdasági igazgatóval 

A színház mindig is fontos szerepet játszott az életében?

Pont akkor, amikor Bálint Andrást kinevezték 1985 májusában a Radnóti Színház élére, engem Szolnokon, a születésnapomon, május 22-én, az osztálytársaim elcsábítottak a Szigligeti Színházba, ahol éppen gyerekszereplőket kerestek Schwajda György Táncdalfesztivál '66 c. darabjához. A rendező, Szikora János felvett, és onnantól kezdve három és fél évig, a középiskoláig, tizenegynehány darabban szerepeltem. Jól éreztem magam ott. Lekötötte a fölös energiáimat, és egyértelmű volt, hogy olyan középiskolát keresek, ahol ezek a vágyak vagy energiák tovább élhetnek. 

Ez volt a szentesi Horváth Mihály Gimnázium híres drámatagozata.

A mi osztályunk legendás osztály volt – legalábbis utólag senki nem mondja az ellenkezőjét. Szentes nem színészképző, de megtanítja azt, hogy hogyan kell művészileg gondolkozni, hogyan kell érteni a színházat, irodalmat, és talán a legfontosabb, hogy hogyan kell lelkiismeretesen dolgozni. Harmad-negyedévre már azt is tudtam, hogy jogász vagy közgazdász szeretnék lenni. Másra vágytam, mint művészkedni, intellektuálisan más érdekelt. Fölvettek a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karára, és azzal párhuzamosan végeztem jogot is egy évig. 

És milyen út vezetett végül vissza a színházhoz?

Diploma után a Közgáz Vezetőképző  Intézetében lettem egyetemi tanársegéd, pénzügyeket oktattam. Tehát új szenvedélyem lett: a tőzsde és a pénzügyek. A Közgáz után öt évig tanítottam Veszprémben és pénzügyekből doktoráltam. Majd a CEU Business Schoolban oktattam, ezután a családdal együtt külföldre mentem tanítani. Ott már egyáltalán nem volt része az életemnek a színház. Egyébként színésznőt vettem el feleségül, tehát nem volt teljes az elválás. Amikor visszajöttünk, a tatabányai színház igazgatója, gyermekkori barátom megkért, hogy legyek a színház gazdasági igazgatója. Elfogadtam a felkérést annak ellenére, hogy korábban csak a pénzügyek elméleti oldalával foglalkoztam. 

Mennyire más egy fővárosi kis művészszínház gazdasági igazgatójának lenni?

A két színház méretben, létszámban és volumenben is más. Bálint András igazgatóval nagyon jól tudunk együttműködni, nagyon fontos munkatársam a műszaki vezető, Kövesy Károly is. 

András hosszú évek alatt nagyon jó csapatot válogatott össze. Nem tudnék meglenni egy jó titkárnő, szervezési osztály, gazdasági osztályvezető nélkül. Annak, hogy valaki jól irányítson egy szervezetet, előfeltétele, hogy megtalálja azokat, akikre támaszkodni lehet. És ebben nagyon jó a Radnóti, itt sokan vannak a helyükön tehetségüknek, ambíciójuknak, életkoruknak megfelelően. 
 

Sok mindent csinált már sok helyen. El tudná képzelni, hogy a Radnóti a végállomás?

36 évesen a végállomás kifejezés nem értelmezhető. Ami biztos, hogy bár a főiskolai és egyetemi oktatást sem hagytam abba, nem futó kaland az életemben a színház. Én most ebben gondolkozom: évadban, Bálint Andrásban, Radnóti Színházban, ebben a közegben. Nagyon jól érzem magam itt és most. 

0 Tovább

Jane Birkin (F) Sings Serge Gainsbourg – Via Japan az A38 Hajón

Jane Birkin (F) Sings Serge Gainsbourg - Via Japan

Tours de France - Francia zenei sorozat

2012. január 22., vasárnap 20h

A38 Hajó - Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 7000 Ft, elővételben: 6500 Ft. Koncert+vacsorajegy csak elővételben: 12 500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve az összes ismert jegyirodában. A koncert támogatója a Francia Intézet.

Jane Birkin neve majdhogynem egyet jelent a modern francia sanzonnal. Világhírt második férjével, a francia kultúra nagy provokátorával, Serge Gainsbourg-ral énekelt duettjével, a Je t'aime... Moi non plus-vel (Szeretlek... Én se téged) szerzett, hogy aztán énekesnőként, színésznőként és közéleti személyiségként megkerülhetetlen intézménye legyen Franciaországnak. Régóta várt, első magyarországi koncertjén Gainsbourg-válogatást ad elő, némi csavarral: ezúttal - a tavaszi földrengés és cunami emlékére - japán zenészek kísérik Birkint, és játsszák némiképp "keletiesítve" az ismert dalokat.

0 Tovább

Hírek a Nemzeti Színházból

Az előző évi sikerek után idén is folytatódik a Nemzeti Színház és a Danubia Zenekar közös hangversenysorozata, melynek első állomásán, január 21-én a muzsikusok Latin–Amerikába kalauzolják a nézőket.

Február elején két új bemutatót tartunk. A Nagyszínpadon Bródy Sándor: A tanítónő című klasszikus színművét Novák Eszter rendezi. A vidéki kisvárosba érkező fiatal, kezdő tanítónő küzdelme a röghöz kötött helyi elöljáróságok csökött élet- és világszemléletével meglepően ismerős ma is. Tóth Flóra szerepében egy fiatal egyetemista debütál: Szilágyi Csenge.

A Gobbi Hilda Színpadon Ulrich Hub: Náthán gyermekei című művét mutatjuk be Gigor Attila rendezésében. A 12-16 éves kor között ajánlott ifjúsági előadás a bibliai Náthán és családja történetét próbálja közérthetően, a fiatalok számára megragadhatóan értelmezni és előadni. A felekezeti, vallási hovatartozást, a hitek egymás mellettiségének lehetőségeit vizsgálja az előadás egy közös társas-játékban, Kulka János főszereplésével.

Kíváncsiak vagyunk nézőink véleményére! Az interneten és a színházban nemrégiben közzétettünk egy kérdőívet, hogy képet kaphassunk eredményeinkről. Nekünk, a Nemzeti Színház alkotóinak, munkatársainak fontos számot vetni, megmérettetni, tudni azt, hogy a közönségünk mit gondol eddigi munkánkról.

 

További újdonság a Nemzeti Színház ajándékutalványa, amely 1000 Ft-os, 2000 Ft-os és 5000 Ft-os címletekben vásárolható meg a színház jegypénztárában és  jegyirodájában.

0 Tovább

Éjszakai vonatozás: Az Amadinda együttes és Presser Gábor szilveszteri koncertje

Éjszakai vonatozás

Az Amadinda együttes és Presser Gábor szilveszteri koncertje

december 31., (szombat), 22:45, Művészetek Palotája

Közreműködik:

Fassang László - orgona

2011 szilveszterének éjszakáján, ismét az Amadinda együttes és Presser Gábor zenéje tölti meg a Művészetek Palotájának hangversenytermét. Útjára indul a "zenevonat", vidáman zakatolva hegyen-völgyön át, bebarangolva a zenetörténet kimeríthetetlenül gazdag és változatos korszakait. Reneszánsz madrigálok, Johann Sebastian Bach orgonazenéje, Maurice Ravel zseniális kompozíciói, afro-amerikai ritmusok és dallamok és persze Presser dalai követik egymást

0 Tovább

Több mint félmillió forintot gyűjtöttek a rászorulóknak

Több mint félmillió forintot gyűjtöttek a rászorulóknak

Ókovács Szilveszter, az Operaház kormánybiztosa, Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet vezetője csütörtökön lezárta a két intézmény összefogásával, december 10-én indított szabadtéri karácsonyváró rendezvénysorozatot.

0 Tovább

Hajléktalanokat lát vendégül a Katona

Hajléktalanokat lát vendégül a Katona

A Csendet akarok című produkció december 27-i előadásán a Katona József Színház A Város Mindenkié csoporttal együttműködve hajléktalan embereket lát vendégül. A csoportban hajléktalan és nem-hajléktalan emberek dolgoznak együtt a lakhatáshoz való jogért és a hajléktalan embereket sújtó kirekesztés, kriminalizáció és előítéletek ellen.

0 Tovább

Budapest Tánciskola: Ördöglakat

A Budapest Tánciskola növendékei és tanárai évente kétszer mutatkoznak be a Trafó színpadán. Idén a már hagyományos Karácsony előtti előadás az Ördöglakat címet viseli. A három darabból álló mű első része a fiúké, a második a lányoké, míg a harmadikban úgy összekeverednek a nemek, hogy ördög legyen, aki kibogozza.

Az első két részt a diákok maguk koreografálták, élvezve a közös munka gyümölcsét, míg a befejező rész Angelus Iván munkája.

Angelus Iván, a Budapest Tánciskola művészeti vezetője, a darab rendezője szerint az Ördöglakat a fiatalok világát tükrözi: „Őket mintha már csak a test absztrakt, fizikai lehetőségeinek kutatása, feltárása, bemutatása érdekelné. Mindent a testre és a nézőre bíznak. Válogatás nélkül használják a hétköznapok, a sport, a harcművészetek, az akrobatika, a városi folklór mozgásvilágát. Gátlástalanul idéznek kortársaik műveiből.”

A mozgás mellett külön kiemelendő a zene, amely hangszerek nélkül, csak az emberi hangra, énekre támaszkodva nagyszerűen alapozza meg a táncot.

 

Tánc: ANDRÁSI Attila, Arnaud BLONDEL, BÓDI Alexandra, BOT Ádám, CSASZNYI Blanka, ESZLÁRI Mirjam, HÁRSFAI Noémi, KOSKA Levente, MOLNÁR Dani, MEDVECZKY Balázs, HORVÁTH Nóra, PETROVICS Sándor, SESSI Kriszta, SZILÁGYI Krisztián, VAVRA Júlia.

Ének: ÁGOSTON Béla, Gaya HARUTYUNYAN, MIZSEI Zoltán, MOLNÁR Emese, SZARVAS Dávid, TÓTH Evelin

Koreográfia: HORVÁTH Nóra, PETROVICS Sándor

Mentorok: HÓD Adrienn, BAKÓ Tamás

Fény: PETE Orsolya

Zenei vezető: Mizsei Zoltán

Rendező: Angelus Iván

A teljes képanyagért kattints a képre:

Fotók: Fekete Attila

0 Tovább

Öten debütálnak az idei Bohémélet-sorozatban

Öten debütálnak az idei Bohémélet-sorozatban

Az operarajongó közönség egyik legkedveltebb előadása, a Bohémélet, minden évad téli slágere. A kis varrólány szerelmi története és tragédiája immár hetvennégy éve Oláh Gusztáv mesés díszleteiben elevenedik meg a Magyar Állami Operaházban. Az originális színpadképet az idei évadra átfestették, felújították a dalszínház festőműtermében. A december 23-án induló sorozat nyolc előadása azonban nemcsak látványában frissül.

A Puccini-opera szerepeiben négy fiatal énekes debütál, Halász Péter, az Aacheni Operaház és az Aacheni Szimfonikus Zenekar első karmestere pedig december 27-én vezényli először a Bohéméletet a budapesti Operaházban.

0 Tovább

Magna Cum Laude Lemezbemutató Nagykoncert

Magna Cum Laude

Lemezbemutató Nagykoncert

december 28., (szerda), 20:00, Syma Csarnok

A Magna Cum Laude hagyományos karácsonyi koncertje évek óta az egyik legnagyobb december végi mulatság Budapesten. A tavalyi, szintén a Syma Rendezvényközpontban tartott évzáró koncert rekord nézőszámmal és különleges tartalmával hatalmas sikert aratott.

0 Tovább

Befejeződött a Színház- és Filmművészeti Egyetem Könyvtárának fejlesztési projektje

Befejeződött a Színház- és Filmművészeti Egyetem Könyvtárának fejlesztési projektje

A Színház- és Filmművészeti Egyetem a 2011-es évre kapott 24 millió forintos könyvtárfejlesztési projektjét a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Társadalmi Megújulás Operatív Program 3.2.4-09/1/KMR Tudásdepó-Expressz pályázatán nyerte. Az egész éves munka eredményeként több mint 42 ezer dokumentumot dolgoztak és vittek fel az elektronikus rendszerbe a könyvtár munkatársai, amelyek a fővároson kívül eső könyvtárak, oktatási intézmények és színházak számára is jelentős segítséget jelenthetnek.

0 Tovább

Polar Beat pres. Hurra Torpedo (NO) az A38 Hajón

Polar Beat pres. Hurra Torpedo (NO)

2012. január 20., péntek 20h

A38 Hajó - Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 3500 Ft, elővételben: 2500 Ft.

Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó megújult honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.

Skandináv sorozat

2012 elején új koncertsorozatot indít az A38 Hajó. A franciákra koncentráló Tours de France vagy az osztrákokra fókuszáló Zajok a szomszédból mellett a Polar Beat elnevezésű sorozat az északi, skandináv könnyűzene és dzsessz friss és fontos előadóit, irányzatait mutatja be. A koncertek megvalósításában az érintett országok kulturális intézetei működnek közre, és a sorozatban többek között fellép a norvég Hurra Torpedo, a svéd Movits, az amerikai-norvég trió, a Free Fall, illetve a finn Husky Rescue.

0 Tovább

Markos-Nádas 30 - második ráadás!

Markos-Nádas 30 - második ráadás!
A humor nagyágyúi 30 évvel az elsõ közös estjük után az eredeti tervek szerint mindössze 2 elõadás erejéig álltak volna együtt újra közönség elé a fõváros elsõ Élményszínházában, a RaM Colosseum nagyszínpadán! A hatalmas érdeklődésre való tekintettel azonban a Markos/Nádas 30 elõszilveszteri jubileumi kabaréest a két december 30-i, valamint a 29-i első ráadás előtt 28-án, 15 órakor is látható lesz.

 

0 Tovább

MU Színház: Egyirányú út

Egyirányú út

Rendőrőrsön vagyunk, ahol puszta formalitásból kihallgatnak egy postásnőt, akit kiraboltak. Lefújták valami spray-vel, megverték s elvették tőle a pénzt, az idősek nyugdíját. Nem nagy összegről van szó, vagy mégis? Megítélés kérdése. A darab napjainkban játszódik, akár úgy is vehetjük, hogy teljesen konkrétan, hisz Karácsony előtt zajlik a történet, de nem egy ünnepi meséről van szó. Borsodban járunk, azonban az események az életérzés s a felvillantott sorsok, vágyak alapján, akárhol Magyarországon megtörténhetnének - megtörténhettek. A sorsok nem bonyolultak, de semmi sem az, aminek elsőre látszik. A darab végére összeállnak a mozaikdarabkák, kibontakozik a történet, aminek a végén a kilátástalanságon túl a magány, az Egyedül blues vár.

 

A darabot alkotói: Szandtner Anna, Polgár Csaba, Thuróczy Szabolcs, Kovács Dániel, Róbert Júlia, Tasnádi István. Rendezte Kovács Dániel, játsszák: Szandtner Anna, Polgár Csaba, Thuróczy Szabolcs.

 

Bemutató: 2011. december 19. 22.00, MU Színház, kisterem

A teljes képanyagért kattints a képre:

Fotók: Fekete Attila

 

0 Tovább

Megjelent a MúzeumCafé 26. száma

Megjelent a MúzeumCafé 26. száma

A berlini Museuminsel és a verőcei Gorka-villa; emlékszobák Szekszárdon és egy kulturális központként megújuló kastény Tiszadobon; egy brit művészettörténész Közép-Európa és benne Magyarország művészetéről és egy határon túli magyar múzeumigazgató intézménye megújulásáról; Ferenczy Károly a Nemzeti Galériában és pécsi tárlatvezetések hallássérülteknek jelnyelven. Ezek és még sok minden más a most megjelent december-januári MúzeumCaféban.

0 Tovább

Gödör Esszencia

Gödör Esszencia

2011. december 26 - 2012. január 01.

Gödör Klub

Gödör Esszencia - a szokásos év végi csúcsra járatás,

azaz a Gödör Klub hagyományos évzárása és új évi startja

A 2011-es évzárás a Gödör Klubban nem csak a kulturális programokat nézve ígéretes. A kormány a kiemelt jelentőségű budapesti beruházások közé sorolta az Erzsébet téri Kulturális Központ befejezését, azaz kilencévnyi pihenő után úgy tűnik, kijavítják az épület itt maradt építési hibáit, ígéret van arra, hogy az üzemeltetés évek óta tartó anomáliáit is javítják, a Gödör Klub alapítóinak 2000-ben megálmodott koncepciója szerint fejezik be a 2002-ben félbe maradt beruházást és mindezen idő alatt a Gödör Klub zavartalanul működhet tovább.

0 Tovább

Budzillus (D) Testi Egyenleg Ska Kollektíva az A38 Hajón

Budzillus (D)

Testi Egyenleg Ska Kollektíva

2011. december 17., szombat 19h

A38 Hajó - Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 1000 Ft, elővételben kapható. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó megújult honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón. A koncert támogatója a Goethe Intézet.

Karácsony felé közeledve szaporodnak az A38 Hajón az igazi, felhőtlen, táncos-mulatós fellépések. A szenteste előtti utolsó hétvégén Berlin egyik legkeményebb bulizenekara, a viharos és elsöprő balkán-szving-punk-ska egyveleget nyomó BudZillus lép fel, hamisítatlan Russendisko-hangulatot teremtve. Az együttes legújabb lemezét bemutató turnéján a budapesti éjszakában ismét felharsan a jelszó: "Munka-munka, Ladies and Gentlemen, Munka-munka!"

Nehéz a BudZillusról nem a berlini "Ostmusik-színtér" vezető zenekarára, a RotFrontra asszociálni.

0 Tovább

A Magna Cum Laude adományt gyűjtött

A Magna Cum Laude adományt gyűjtött

A Magna Cum Laude zenekar december 5-én nem csak koncertezni érkezett Gyergyószentmiklósra, hanem ajándékokat is vitt a Böjte Csaba atya által vezetett Szent Anna Otthon lakóinak. Az ősszel megnyílt Otthonban jelenleg húsz kisgyermek él, ám jövőre hatvan hátrányos helyzetű gyermeket szeretnének még fogadni.

0 Tovább

I. Szobaszínházi Fesztivál - Gyöngyös

I. Szobaszínházi Fesztivál - Gyöngyös

A gyöngyösi Mozaik Színkör Magyarországon – eddig - egyedülálló vállalkozásba fogott: szobaszínházi fesztivált rendezett. Az ötlet, a társulat vezetőjének, Válik Istvánnak a fejéből pattant ki, aki már régóta szeretett volna városában egy színházi fesztivált szervezni. Nem akart azonban olyan rendezvényt, amelyik „sokadik” a fesztiválok sorában. Az elképzelés és a lehetőségek egymásra találásából született meg a szobaszínházi fesztivál ötlete. A helyszínt a Mátra Honvéd Kaszinó biztosította, melynek épületében több kisebb, 30-40 fő befogadására alkalmas terem van. Az előadások egyfelvonásos, kevés szereplővel eljátszható, kis teremben előadható darabok voltak. A szervezők többnyire olyan produkciókat hívtak meg, amelyek már „bizonyítottak”, zsűrizett, díjazott előadásokat mutattak be.  A produkciók közti hasonlóság ennyiben ki is merült, mert mind témájában, mind megvalósítási - színpadra, azaz „szobára” állítási - módjában sokszínű előadásokat láthatott a szerencsés közönség.  

Sorrendben fellépett a Bástya Színkör, a MOZAIK Színkör, a Plafon Csoport, Ilyés Lénárd, a Lovászi Faluszínház, a Gyöngyösi Játékszín, Horváth Gergő, a Mozaiktükör Csoport, a Radikális Szabadidő Színház s végül a fesztivál a Senkicsodák koncertjével zárult.

Egy nagyon jól sikerült, családias hangulatú fesztivál jött létre, mely remélhetőleg egyben hagyományt is teremtett.

A teljes képanyaghoz kattints a képre:

0 Tovább

Kísérleti Adás

blogavatar

Elsősorban a kultúrát szeretnénk minél szélesebb spektrumban közvetíteni, mellette tehetségesnek ítélt embereknek publikálási lehetőséget biztosítani.

Utolsó kommentek